Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :)

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :)

aleksandra_g 15:00, 07 cze 2017

też jestem w takim razie ślimakowym dexterem, ale narazie przegrywam bo mi sałatę i bazylię prawie całą zeżarły. Dobrze, że część posadziłam w donicach wiszących tam dziady jedne nie sięgają!

Łubiny białe kocham bardzo, zakochałam się w tamtym sezonie i kupiłam piękne duże dwie sadzonki, posadziłam w paprociach, które trochę je zeżarły. w tym roku wyciapałam paproci sporo, żeby światło moje łubinki kochane miały, ale źle im u mnie takie mikrusie, jednego pies chyba zadeptał a drugi stoi w miejscu, więc chyba za mało słonka tam mają, szkoda bo miejsce wydawało mi się dla nich idealne.... Muszę szukać czegoś bardziej cieniolubnego z białym kwieciem...
beata_m 22:18, 07 cze 2017

Gosia ... to to był blaszak!? Nawet "blaszak" wygląda u Ciebie jak milion dolarów i fajnie, że łubinami się tez zachwycacie ... ja wczoraj w pracy w ramach relaksu studiowałam artykuły o łubinach i w myslach nawet znalazłam już dla nich miejsce pamiętam je z ogrodu mojej babci ... bardzo miłe wspomnienia
Madzenka 22:20, 07 cze 2017

Myślałam że Czarnulka vel Dexter polująca na ślimaki to Ty dziołszka. A okazuje sie , ze to lokum dla M, the best ! nie wiem czym M sobie zasłużył na takie pomieszczenie
agniecha973 22:41, 07 cze 2017

Gosia, moje jarzmianki rosnące w cieniu mają takie same plamy na liściach. Te ze słońca idealne.
Magda70 08:40, 08 cze 2017

malkul napisał(a)

merci

i czarnulka w kolejnych etapach, jeszcze pracy sporo i dookoła i w środku ale na dziś wygląda tak

o kurde!!
Wyszło zajefajnie.
MY we wrześniu dzialamy z dachem.
malkul 13:41, 08 cze 2017

beata_m napisał(a)
Gosia ... to to był blaszak!? Nawet "blaszak" wygląda u Ciebie jak milion dolarów i fajnie, że łubinami się tez zachwycacie ... ja wczoraj w pracy w ramach relaksu studiowałam artykuły o łubinach ...)
mas zjakieś notatki w word z tych studiów o łubinie?
malkul 13:41, 08 cze 2017

Magda70 napisał(a)

o kurde!!
Wyszło zajefajnie.
MY we wrześniu dzialamy z dachem.
dach ?
malkul 13:42, 08 cze 2017

agniecha973 napisał(a)
Gosia, moje jarzmianki rosnące w cieniu mają takie same plamy na liściach. Te ze słońca idealne.
loczka
jesteś

u mnei na tych na sloncu też są plamy

po oprsyku ustało co brzydkie to zostało ale nie postępuje a nowe liście rosną zdrowe już
malkul 13:43, 08 cze 2017

Madzenka napisał(a)
Myślałam że Czarnulka vel Dexter polująca na ślimaki to Ty dziołszka. A okazuje sie , ze to lokum dla M, the best ! nie wiem czym M sobie zasłużył na takie pomieszczenie
ano zasłużył całym sobą
malkul 13:44, 08 cze 2017

aleksandra_g napisał(a)

Łubiny białe kocham bardzo, zakochałam się w tamtym sezonie i kupiłam piękne duże dwie sadzonki, posadziłam w paprociach, które trochę je zeżarły. w tym roku wyciapałam paproci sporo, żeby światło moje łubinki kochane miały, ale źle im u mnie takie mikrusie, jednego pies chyba zadeptał a drugi stoi w miejscu, więc chyba za mało słonka tam mają, szkoda bo miejsce wydawało mi się dla nich idealne.... Muszę szukać czegoś bardziej cieniolubnego z białym kwieciem...

paprocie masz boskie łubin w paprociach? a łubiny to cieniolubne?