Lubię tą rabatkę latem.Pod iglakowymi kulkami jest jeszcze roślinka pożaca , kwitnie na fioletowo. Na rabacie sadzę begonie jednoroczne i cały sezon jest kolorek.
W zeszłym roku miałam czerwone z bordowymi listkami i efekt był ładniejszy.
Wiosna.
Lato- stan obecny.
Dziewczyny z braku czasu odpowiem wszystkim razem.
Bardzo dziękuję że tak miłe komentarze o Akademi Ogrodnika. Cieszę się że tak szybko zmontowali nagranie! Widok ogrodu z lotu ptaka piękny!Muszę przyznać że dumna jestem z ogrodu z eMa że tak dzielnie pomaga i wogóle
Po spotkaniu u Gosi nie mogłam się oprzeć i pojechałam do szkółki wróciłam z jeżówkami krwawnikami i pysznoglowkami
Już ci pisałam, ale jeszcze raz powtórzę, uwielbiam szlifowanie Nawet nie wiedziałam, że to tak fajna robota Tak to wstępnie wygląda, może jeszcze więcej zeszlifuję, ale najpierw zrobię próbkę malowania. Ogromna różnica, prawda?
Przepraszam, umknelo mi..
Plan narysowalam, poniewaz mi drukarka padla. Wiec zeby nie przeciagac zrobilam szkic.
Za oknem, nie mam nic specjslnie, oprocz tej sciany sasiada. Zeby lyso nie bylo, posadzilam lilaki w donicach ( na zdjeciu).
Taras jest dosyc spory i glownie bedzie widac to, Co na nim sie znajduje plus ta sasiednia sciana bialego domu obok. Dlatego myslalam o zielonych panelach (bluszcz) na przemian z drewnianymi panelami (lamele).
Ana naszkicowala tutaj tez pas traw, jezowek i cisow.
Co do ziemi - nawiezione zostalo kolo 15 cm czarnej ziemi, glownie pod trawnik.
Chyba mnie zabijecie, ale pomalowałam też komin na jasno i powiem szczerze, jestem zachwycona efektem Zeszlifowałam też belkę na komminie na jaśniejszą, o wiele lepiej teraz wygląda. Podbitkę pomalowałam ostatecznie na gładko, żal mi było tej przecierki, ale faktycznie jest teraz lepiej. Za to mebelki będą przecierane. Tak fajna struktura się odsłania, że żal będzie to zamalować.
To piękne liliowce .
Za jakieś 3 lata karpa powinna być większa i wówczas nada się do podzielenia.
I nie ma sprawy, wówczas mogę się podzielić z tobą
Jeszcze mam takie i inne.Kilkadziesiąt w summie.
A wszystko zaczęło się od hamaka 'bocianie gniazdo', który kupiłam sobie ostatnio, powiesiłam i zaczęłam dumać że przydałyby się jakieś ozdoby pasujące
Witaj Olu, tutaj przy seslerii masz idealny kancik (choć podejrzewam że jest tak w całym ogrodzie) Jest tu jakiś ogranicznik między korą a trawnikiem czy trawa luźno rośnie?
Iwonko gdzieś pisałaś, że poplon potrzebuje 100 dni a ja chcę za miesiąc sadzić krzaczory. Przynajmniej te, które mam. To jak to jest? Od czego to zależy? Jak zepnę poślady to może nawet zdążę ale czy to ma sens?
Trawnik piszesz, że posiadam... To raczej eM twierdzi, że posiada. Wczoraj nawet jak wrócił z pracy i zobaczył, że przekopałam kawałek na dwa metry od płotu to powiedział "ale tu trawnik był" . A teraz przyjrzyj się Kobieto zdjęciom patelni bo one właśnie na tej jego bujnej murawie leżą. O to chłop mój walczy jak głodny lew.
Ty nie mów mi, ze w tej ilastej glino-piaskownicy posadziłaś cisy...
Niczym nie wzbogaciłaś ziemi?
Powiem szczerze, że własnym oczom nie wierzę
Tłumacz się
Agnieszko wpadłam z rewizytą. Przebiegłam się po twoim "Księżycowym" i jestem pod ogromnym wrażeniej jakie zmiany zaszły u ciebie przez te 3 lata. Oj powiem ci szczerze, że kawał dobrej roboty odwaliłaś, zwłaszcza patrząc na pierwsze zdjęcia z Twojego ogrodu. Szacun wielki.
Zachwyciły moje oko te maczki. Czy mogłabym się uśmiechnąć o nasionka?
Aniu witam
Dlugo nie bylam i zajrzalam ide od konca a przyszlam od Bozgi.
Ta hortensja to nie silwer dolar bozga ma racje mam takie same.
Mam silwerki i wiem jak wygladaja to sa pelne kwiaty a nie azurowe.
Choiny ladnie rosna mimo suszy. Ja swone podlewam wiec podwanaja swoja wielkosc.
Jeszcze zobacze co tam u ciebie glebiej watku