Małgosiu faktycznie masz zupełnie inny kolor tej Pink cloudy może moja jednak to nie ta róża? Kupiłam ją w auchanie, a tam pewnie pomyłki się zdarzają hmm...niby środek kwiatu jakby taki sam i u mnie jest, ale kolor już inny. Moja jest taka
Paula, może odcień różu zależy od stanowiska czy bardziej w słońcu czy w cieniu Nie mam doświadczenia z różami.
Czas hortensji trwa już od kilku tygodni
Pierwsza, która zakwitła to Pink Annabell. Kwitnie od początku czerwca. Teraz róż zaczyna już łapać odcień zieleni. Choć pojawiają się również nowe kwiaty.
W tym roku zrobiłam doświadczenie i w maju skróciłam dwa pędy (tak jak to robi się czasem przy bylinach aby otrzymać niższą i zwartą kępę i opóźnić nieco kwitnienie). Teraz widzę, że są pąki ale chyba będą mniejsze niż te ze "zwykłego" kwitnienia
Witaj Gosiu.
Zachwycam się Twoją S Anabelką. Noszę się z zamiarem jej zakupu i chcę się upewnić, że ten wybór jest właściwy. U Ciebie jest przepiękna.
Jałowiec przycielaś perfekcyjnie.
Pozdrawiam serdecznie.....
Witaj Agatko z pięknego, przedziwnego ogrodu
Zdecydowanie Anabelki polecam. Kwitną jako pierwsze i do tego zawsze niezawodnie. Według mnie mniej absorbujące niż nawet bukietówki. Jedynym problemem to ewentualne pokładanie się po bardzo obfitych deszczach. Zrobiłam sobie sadzonki i zamierzam obsadzić nimi jeszcze jakiś kącik w moim małym ogrodzie
Pomimo upałów wzięłam się za cięcie bo za chwilę czas będzie wracać do pracy a wtedy już czas zdecydowanie ograniczony. Przyznam, że nie lubię ciąć jałowców (bo i wyczyścić je trzeba w środku z suchego). Potem człek pokłuty niemiłosiernie. Jak zaczynałam przygodę z ogrodem to sadziło się głównie iglaki w tym głównie jałowce (bo nic innego w szkółkach nie było). Trochę żal wyrzucić więc tnę Choć coraz częściej zastanawiam się nad zredukowaniem ich ilości.
Od trzech dni (a właściwie popołudnia i wieczory, bo w ciągu dnia praży niemiłosiernie) przycinam bukszpany. Jutro może jakąś fotkę wrzucę ku pamięci
To ja z pytaniem .W jakim miejscu siedzą u Ciebie krwawniki .ja już drugi raz kupiłam czerwonego i wsadzam i coś i drugi marnieje Co to może być ????Przecież to lepsze zielsko?????