Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Małymi kroczkami do celu...

Małymi kroczkami do celu...

Kasia_CS 22:39, 06 sie 2018

paulina_ns napisał(a)

Ależ mi się podoba ten pas rozchodnikow! Świetnie to wygląda i jest dobrym sposobem na podtrzymywanie wanilek kurczę, fajne są takie rabaty bez obrzeży, tylko z wykancikowanym trawnikiem, zazdroszczę
Pięknie uchwycilas kolor Munstead, trudna jest do focenia-zresztą taki jak i William

TaK w ogóle to bardzo lubię Twoje foty
Brakiem melodii na ogród się nie martw, chwilowe
m_gocha 01:26, 07 sie 2018

paulina_ns napisał(a)
Gosiu przepraszam Cie,że wczoraj nie wstawiłam zdjęć Pink Cloudy, ale wzięłam się za robienie powideł i soków z jabłek proszę tak wygląda u mnie, kwiaty do ścięcia, ogólnie krzak nie jest duży, ale to dopiero jej drugi sezon, więc myślę,że jeszcze pokaże na co ją stać

Paula wstawiłam u siebie fotkę mojej Pink Cloud - moja zdecydowanie mocniej różowa ale trochę wpada w kolor malinowy
Sprawdzałam w necie - raczej bardziej kolorystycznie jak moja

Poidełko śliczne
Macham
paulina_ns 07:07, 07 sie 2018

sylwia_slomczewska napisał(a)
Trzy koła, a docelowo rabata, przy magnolii tylko miejsca dla korzeni zostaw

Dzięki Sylwuś, no właśnie magnolie najchętniej przesadziłabym w inne miejsce, ale boję się jej ruszać coś w niedalekiej przyszłości wykombinuje przy niej
paulina_ns 07:09, 07 sie 2018

Rumianka napisał(a)
Twój ogród taki zieloniutki jakby nie było suszy, a widoki ogólne miodzio...Masz pięknie...

Dzięki Eliska niestety susza u mnie jest, na zdjęciach może tego nie widać, ale na żywo już tak hortensje zaczynają się przypalać pomimo podlewania, trochę mnie to martwi dobrze by było jakby żar z nieba odpuścił chociaż na kilka dni.
paulina_ns 07:15, 07 sie 2018

Kasia_CS napisał(a)

Ależ mi się podoba ten pas rozchodnikow! Świetnie to wygląda i jest dobrym sposobem na podtrzymywanie wanilek kurczę, fajne są takie rabaty bez obrzeży, tylko z wykancikowanym trawnikiem, zazdroszczę
Pięknie uchwycilas kolor Munstead, trudna jest do focenia-zresztą taki jak i William

TaK w ogóle to bardzo lubię Twoje foty
Brakiem melodii na ogród się nie martw, chwilowe

Dzięki Kasiu,co do obrzeży, a właściwie ich braku trochę mnie to już denerwuje, kanciki trzeba robić co chwile, a i tak coraz mniej czasu na ogród jest rozchodniki w kupie robią wrażenie, parę razy chciałam to miejsce pozmieniać trochę tam za zielono jest, ale ostatecznie zostało.

A co do Williama i MW masz, więc sam wiesz jak ciężko uchwycić ich kolor, zazwyczaj wychodzi malinowy, a raczej do końca on taki nie jest buziaczki lecę do Ciebie.
paulina_ns 07:20, 07 sie 2018

m_gocha napisał(a)

Paula wstawiłam u siebie fotkę mojej Pink Cloud - moja zdecydowanie mocniej różowa ale trochę wpada w kolor malinowy
Sprawdzałam w necie - raczej bardziej kolorystycznie jak moja

Poidełko śliczne
Macham

Gosiu co Ty spać nie możesz? byłam widziałam u Ciebie tą Pink cloudy i moja ma kolor zupełnie inny, chociaż środek kwiatu i jakby układ płatków taki sam
kasja83 07:28, 07 sie 2018

paulina_ns napisał(a)

Monia vanilki mają taki bardziej luźniejszy pokrój, ja mam przed nimi posadzone rozchodniki i niektóre kwiaty opadają na nie, niektóre stoją w górze, a jeszcze inne leżą całkiem na ziemi, tyle,że są nie widoczne, zasłaniają je rozchodniki, także najlepiej przed nimi coś posadzić.

Tak wyglądają u mnie w pierwszych dwóch sezonach kwiaty leżały im całkowicie na ziemi, z czasem robią się nieco sztywniejsze, ale i tak nie są tak sztywne jak np limki, czy phantom.

Piękne zestawienie-super to wygląda.
Kasiolaaa 08:05, 07 sie 2018

Paulinko cudownie u Ciebie jak widze hortensje to myslami jestem w Pl co z moimi sie dzieje
09:52, 07 sie 2018

No to czekam aż wanilki się zrobią sztywniejsze
paulina_ns 10:22, 07 sie 2018

kasja83 napisał(a)

Piękne zestawienie-super to wygląda.

Dziękuję Kasiu to prawda rozchodniki i vanilki to strzał w 10 z połączeniem