Iza buziak wyskoczyłam na ogród przed pracą i parę fotek zdążyłm zrobić jak Aga była to nam deszczyk trochę popadywał i w szybkim tempie ogród przeszłyśmy
Ula zapraszam na żywo zobaczyć rudbekie mam posadzone za sadem w drugiej części działki, mam wąską działkę a długą ożanka sobie króluje głównie na cypelku i łezce, ale powoli zaczyna wędrować
Jak będziesz chciał ożanki to może jak do Sylwii będę się wybierać to mogę zawsze ukopać i przywieźć rośnie jak głupia bezproblemowo i wypełnia wszystko a z tą seslerią wyjątkowo fajnie wygląda
Jak ja Ci tego zazdroszczę.
Ja cały czas walczę i nie potrafię zdobyć na taką rewolucję.
Z przyjemnością oglądam zdjęcia z Twojego ogrodu.
Musze kiedyś usiąść i na spokojnie obejrzeć każdą rabatę.
Pink Anabell zachwycająca. No w ten sposób tworzę chaos w swoim ogrodzie, bo sadzę wszystko co mi się podoba
Przed burzą składam tylko białe krzesełka i stoliki metalowe i kładę na ziemi, zabieram poduszki z huśtawki. Nie sprzątam przed burzą żadnych bibelotów, najwyżej coś spadnie ze stolika, tego z obrusem, to potem podnoszę i ustawiam od nowa. NA zimę trochę chowam tylko, ale nie wszystko.
Obrusiki kupuję w ciuszku po taniości, więc tak mi nie szkoda jak się zniszczą , bo w końcu potrafią zapleśnieć od wilgoci jak często pada i też coś ciągle na nie spada( liście , płatki , igły...) A nie mam czasu co tydzień ich zmieniać i prać Więc po jakimś czasie, jak się już nie dadzą odeprać to wyrzucam.
Zmieniam mniej więcej cztery razy w sezonie, czasem zdarzy się częściej Tak z porami roku mniej więcej: wiosną, latem ( tu czasami częściej), jesienią i na zimę przed Świętami, tak dopasowując kolorystycznie do danego wystroju, a zdjęte piorę i chowam, chyba,że już się nie nadają do kolejnego użycia. To nie zawsze są obrusiki, wykorzystuję stare lekkie szaliczki, firanki czy jakieś tkaniny, a nawet poszewki pościelowe( czasami w ciuszku jakieś pojedyncze, ale z haftem np.) Dekoruje nimi ten jeden stolik przy domku ogodnika, bo on tylko taka funkcję pełni- dekoracyjną. Przy nim nikt kawy np. nie pije, chyba, że na niby do zdjęcia Pozostałych dwóch stolików i betonowego stołu nie przykrywam, są dekoracyjne same w sobie
To dalsza część działki. Są tuje coś hiksi bukszpany trawy miskant kocimietka/lawendy, orzech włoski i klon czerwony ale jeszcze mały i coś słabo rośnie może jeszcze się korzeni...jak często powinno się 3 letni klon nawozić ?