Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogródek Ewy 23:28, 17 cze 2018

Do góry
ryska napisał(a)

Fiu fiu toż to SPA, kąpiele w płatkach róż

Większość kwiatuszków wycięłam kąpieli w płatkach już nie będzie.

Popatrz jak dziś wygląda kwiatostan mamusi.

Za drzwiami do ogrodu... 23:28, 17 cze 2018

Do góry
Ostróżki u stóp aniołka
Ranczo Szmaragdowa Dolina 23:26, 17 cze 2018

Do góry
Kasiek napisał(a)

Serce w szalwii(?)...Zachwycajace Sylwus, nie bylo mnie kilka dni u Ciebie, i tyle pieknych niespodzianek dzisiaj ogladam Brawo, cudnie jest

Faktycznie tak wygląda Dzięki
Ogrodowy spektakl trwa ... 23:24, 17 cze 2018

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Opis gościa.. pierwsza linijka i wiem kto

;D

Był drugi gość ale nie zgadniesz, kobiety są z Marsa i są dość podobne - gość drugi oglądał rośliny - bodziszki, kocimiętki i inne takie

Za drzwiami do ogrodu... 23:22, 17 cze 2018

Do góry
Moja nowa jeżówka okazuje się być taka...,czy jeszcze trochę zmieni kolor,czy taka pozostanie?

Ranczo Szmaragdowa Dolina 23:20, 17 cze 2018

Do góry
gosika67 napisał(a)

przecudny, klimatyczny skalniak. Tak wielkich, okazałych rojników jak w Szmaragdowej jeszcze nie widziałam.

Zgadza się , skalniak jedyny w swoim rodzaju.
A fotki to czyje? Kasi czy Dorotki?

Skalniaka fotka Kasi, a fotorelacje Dorotki i Kasi wspaniałeDzięki dziewczyny raz jeszcze
Ogrodowy spektakl trwa ... 23:19, 17 cze 2018

Do góry
Urszulla napisał(a)
Jaka fajne wspomnienia ze spotkania. Od razu lepsze nastawienie do życia. Każdy ma kryzysy na szczęście przemijające

Muszę jutro wstawić zdjęcia z wizyty u gościa bo się niecierpliwi ;D

mam straszne zaległości, rodzinka też chce zdjęcia, stale coś

Spotkania ogrodowe w moim przypadku łagodzą kryzysy i to nie ma znaczenia czy ktos u mnie czy ja u kogoś

u Danusi byłam i ukradłam Jej trochę energii - wystarczyła mi na trochę ;D

Nie zrobiłam dobrej fotki dzwonu do bielenia .....mniszka. To chyba najbardziej mnie zadziwilo

tu w oddali - super co

Ukojenie 23:19, 17 cze 2018

Do góry
Juz w domu. Jakos po 21
Juka rozkwitnieta

Mialam spiecie z sasiadami po 22 postanowili palic smieci - zadymiony mialam caly dom w ciagu 5 minut, a na dokladke palenisko postawili przy/na siatce obok naszych 'koronkowych' tuj - chyba zeby je ugotowac
Dla jasnosci - szkoda roslin przydaloby sie odrobine rozsadku, tuje sa wyschniete i swietnie potrafia plonac. I gwoxdx programu JEST SUSZA A MY MIESZKAMY POD LASEM - przepisy mowia o zakazie palenia do 100m od granicy lasu. U nas w gminie nie wolno nic palic, bo niemal cala jest lasem. Smieci mozna oddac, a oni na moj nos palili tekstylia/plastik.
Wyszlo tak, ze jestem wredna - kto wie moze i uprzedzona bo sa z Ukrainy /nie mam takich uprzedzen/.
Cisnienie i adrenalina na noc zupelnie niepotrzebne
Ranczo Szmaragdowa Dolina 23:18, 17 cze 2018

Do góry
Katkak napisał(a)
i jeszcze jak obiecałam zdjęcia porównawcze z mojej pierwszej wizyty w Szmaragdowej Dolinie - wrzesień 2015r. Jest różnica???

Faktycznie zmiana ogromna, pół ogrodu wtedy nie było To było nie całe półtora roku od pierwszego siania trawy, i byliśmy już tacy dumni, że coś jest, a teraz widzę, że nic nie było
Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 23:15, 17 cze 2018

Do góry
Tymczasem kilka mgnień weekendu.
Na nowy tydzień

Ogrodowy spektakl trwa ... 23:11, 17 cze 2018

Do góry
Basilikum napisał(a)
Miro niemiecka klawiatura nie jest taka zla

z tymi odwiedzinami to jest tak, ze odwiedzajacym calkiem inne rzeczy sie podobaja niz nam. U mnie w ogrodzie bardzo czesto stoja maszyny rolnicze porzucone przez mojego meza. Ja je w fotograficznych kadrach omijam szerokim lukiem i to jest moja bolaczka. No i byl u mnie Kondzio i tak mu sie bardzo te maszyny podobaly, ze taki klimat tworza..... Znalazl tez dwie laweczki, ktore czekaly na porabanie i spalenie, no i musialam je uratowac

Mam nadzieje, ze szybko przeprosicie sie z lapkiem

Z lapkiem się pogodziłam to znów z aparatem wojuję, a i tel mi się sypie - taaki czas,

Te krzesełka .... mamy w tej kwestii takie same myślenie z Kondziem a i parę osób z O. tez tak myśli
Ciekawa jestem co zrobiłaś z nimi.

Tak - z tymi odwiedzinami to fajnie jest - czasem ktoś zwróci uwagę na coś o czym nie wiesz albo nie zauważasz.
Jak była Aldona u mnie stwierdziła że takie wszystko buje - to było miesiąc temu...

Kocimiętka odmianowa - też z miesiąc temu, miałam juz ją wyciąć ale jak zobaczyłam ile motyli lata wkoło niej to mi żal wycinać - im wczesniej wytnę to szybciej się odrodzi

W moim małym ogródeczku - Dorota 23:10, 17 cze 2018

Do góry
Dorota123 napisał(a)
W promieniach zachodzącego słońca.

Super

Piękne zdjęcia zrobiłaś u Sylwi
Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 23:09, 17 cze 2018

Do góry
Basilikum napisał(a)
ja tez na pewn bede piec

zlodzieje, jeden stoi na czujce, drugi kradnie czeresnie

Przezabawnie to wygląda.
Nasze drugie hobby - rysunki, obrazki, pastele, oleje, rzeźby - roślinne inspiracje 23:03, 17 cze 2018

Do góry
taką ogrodową, spersonalizowaną płytkę zrobiłam
Ogrodowy spektakl trwa ... 23:03, 17 cze 2018

Do góry
Gosiek33 napisał(a)
Można dokupić polską klawiaturę i wymienić, wymiana trwa 5 minut. Warto

Są naklejki na klawiaturę więc problem rozwiązany - jest ok

jakaś rozkojarzona jestem strasznie - ale narzekam ehhh co z tym zrobić

te bratki miały powody do narzekania

posadziłam w połowie marca, potem przyszła zima, podmarzły ale się otrzepały i porosły, przetrwały upalny kwiecień i maj, dostawały sporo wody - mocarne

teraz rośnie tu już moja przechowana! pelargonia

Ogrodowy spektakl trwa ... 22:58, 17 cze 2018

Do góry
AgataM napisał(a)

[/quote

Witaj Te floksy, to moje ulubione
Pozdrawiam

He he moje są wszystkie ulubione a mam trochę odmian - nie znam nazw i wcale mnie to nie boli - ważne żeby obficie kwitły - leję im wodę i zasilam

rabatę floksową mam przy tarasie - trzeba mieć siupa żeby przy tarasie na kilka miesięcy zrobić pięknie a pozostale miesiące - różnie bywa
rabata floksowo- jezówkowa

Rozpoznawanie traw 22:55, 17 cze 2018

Do góry
Byłabym wdzięczna za identyfikacje tych dwóch traw. z góry dziękuje
1.
Moja bajka 22:54, 17 cze 2018

Do góry

a serduszka wspaniała kwitnie i kwitnie i końca nie widać
Ogrodowy spektakl trwa ... 22:52, 17 cze 2018

Do góry
Iwonka napisał(a)

Mireczko witam na twoim wątku Popatrz, tyle lat jesteś na ogrodowisku a ja jeszcze nie byłam u ciebie. Dopiero rok jestem zalogowana, ale od lat zerkam w poszukiwaniu inspiracji i kopniaka do pracy w ogrodzie

Tydzień temu odwiedziły mnie dziewczyny ogrodowiskowe Abiko podpowiedziała mi, że tył mojej drewutni jest idealny na taki kącik jak twój. Znalazłam go już na początku wątku, fantastyczny pomysł Zmieniło się coś od tego czasu? Tyle masz stron, że chyba zimą nadrobię zaległości Pozdrawiam i zmykam do dalszego oglądania

Witaj ogrodowisko jest wielkie i ja zupełnie się już nie łapię kto gdzie.

W tym kąciku się zmieniło sporo i nadal zmienia.

Przybyła z boku kratka, półki są chyba szersze, mam na półkach wreszcie ceraamiczne doniczki i co najważniejsze pod rynnę podstawiona jest beczka na wodę

Ostatnio tam ogarniałam całość i nastąpiła zmiana dekoracji - muszę fotki zrobić

pozdrawiam serdecznie

Moja bajka 22:51, 17 cze 2018

Do góry
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies