Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Słoneczny Ogród 13:04, 13 cze 2018

Do góry

Słoneczny Ogród 13:03, 13 cze 2018

Do góry
I schodki w tle...

Słoneczny Ogród 13:01, 13 cze 2018

Do góry

Słoneczny Ogród 12:59, 13 cze 2018

Do góry
Od liliowców do rozchodników i rojników na skalniaku już nie daleko.

Słoneczny Ogród 12:57, 13 cze 2018

Do góry
Liliowce sadziłam w tamtym roku, jak juz zrobiłam skalniak i oczko.

Słoneczny Ogród 12:55, 13 cze 2018

Do góry
Liliowce też mnie w tym roku przerosły.
Bez podstawionej miarki nie wydaje się , żeby takie duże były.

Ogród pod lasem 12:50, 13 cze 2018

Do góry
O bosz, podczytywałam Was w samochodzie, no oparskałam kierownicę Wariatki! Dziś pojechałam w dobrych zamiarach, po próchnicę, gdyż albowiem po wczorajszym wzięła i wyszła No ale co, jak stał buczek, którego nigdzie kiedyś nie mogłam znaleźć, w sam raz, taki pikutek, to co miałam zrobić? Nie wziąć??? Same rozumiecie;D Dorzuciłam jeszcze budleję i dwa krwawniki, żeby samotny się nie czuł. Także dziś skromnie, tylko pół fotela musiałam złożyć, a wszystko się zmieściło w bagażniku

Ogród Mirelli 12:40, 13 cze 2018

Do góry
MirellaB napisał(a)
Rabata z hortensjami dzisiaj wygląda tak

Uwielbiam te rabatę!!!
Moje miejsce na ziemi -początek 12:38, 13 cze 2018

Do góry
moje margaretki posadzone w zeszłym roku
Bardzo mi się podobają...już poszukuje innych odmian
Za drzwiami do ogrodu... 12:35, 13 cze 2018

Do góry
anpi napisał(a)

Bogusiu to było świetne spotkanie.W ogrodach taka różnorodność kolorów kompozycji, faktur, dodatków...i ta radość tworzenia u właścicieli...i oczywiście wspólne dzielenie się wiedzą ,odkrywanie nowych, nieznanych roślin...niekończące się rozmowy i zachwyty...oraz kupa śmiechu

rewelacja
Ogrodowo zakręcona. 12:33, 13 cze 2018

Do góry
Szybciej niż myślisz.
Akurat przed warzywnikiem to tuj bym nie sadziła, bo im korzenie idą szeroko i płytko - wyjałowią całą ziemię. Pod płotem to pal to licho, ale tam, gdzie liczymy na owoce, to raczej nie.

Druga wersja, jeśli wolisz linie proste:

Nie tak ładnie pokolorowana ale nie daj się zmylić
Wizytówka - moja działeczka, moje marzenie, moje pierwsze na niej kroki 12:31, 13 cze 2018

Do góry

Być w gościach u Ani
Małymi kroczkami do celu... 12:20, 13 cze 2018

Do góry
No i na koniec jeszcze jeden debiut w tym roku u mnie, jak ją zamówiłam przyszła z juz prawie przekwitniętymi kwiatami, więc ciężko było ocenić, teraz zakwitła drugi raz no i oceniam - ładna róża, chociaż jakoś mnie na kolana nie powala liczę,że z czasem się rozkręci.

Desdemona

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 12:13, 13 cze 2018

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Zdjęcie pamiątkowe Reszta Gości dojechała do drugiego ogrodu Plus fotografowie po drugiej stronie

Dzień dobry muszę napisać pogrubionym drukiem i pokrzyczeć sobie PRZEPIĘKNE OGRODY BAJKA ogrom pracy a efekt zapiera dech w piersiach i te dodatki CUDO Dotrzemy na kolejne spotkanko na bank
A tymczasem cieszymy oczy z męzusiem tym pieknem i życzymy Danusiu Wam duuuźo zdrówka i realizacji wszystkich Waszych pomysłów jeszcze bardzo dluuuuuugo
Ogród Mirelli 12:07, 13 cze 2018

Do góry
Rabata z hortensjami dzisiaj wygląda tak

Ogrodowo zakręcona. 12:06, 13 cze 2018

Do góry
makadamia napisał(a)
Dobry pomysł z tymi cisami

A ja mam pierwszy plan dla Ciebie

brązowe to huśtawka, po bokach mogą być hortensje na pniu lub marikeny.
reszta jasna

Ławeczka, albo huśtawka się zmieści, ale mi dogodziłaś Przeznaczyłaś na nią około 6 metrów. Hortensje na pniu piękne, zaczynam czuć klimat Placyk na stół ogrodowy myślę, że też wystarczająco duży.

Jasno zielone to trawa, a ciemno-zielone, to rabatki? Duże kółka, to drzewka jakieś liściaste? A żywopłot na zachodzie i od północy, to tuje, czy coś innego raczej?

Pooglądam u Gosi taras, bo sami myśleliśmy (no wstyd może się przyznać, ale pierwsza myśl taka właśnie była) o tujach, albo jakichś trawach wysokich, żeby ten taras osłonić trochę od sąsiadów. Choć wiem, że trawy to raczej sezonowo.

Widzę też, że na zachodzie jest tylko ten zimozielony żywopłot. A ja się cały czas bałam jak wytyczyć jakąś sensowna rabatę po całej długości, bo odległość między domem a płotem nie jest zbyt duża.

No Asiu ze mną, to jak z dzieckiem Właściwie widziałam to wszystko oczyma wyobraźni, ale tak świetnie jak Ty, to w życiu chyba bym tego nie rozrysowała. W mój gust trafia , już się nie mogę doczekać jak Mężusiowi pokażę.
Małymi kroczkami do celu... 11:58, 13 cze 2018

Do góry
Zana napisał(a)
LO to będzie bardzo dobry wybór. Palenisko fajne, mam podobne.
Czarujesz Stefcią, oj czarujesz. Pokaż jej trochę więcej.

Coś przegapiłam albo nie pamiętam, ale czemu te żółte wywaliłaś? A one takie ładne były.

Aniu mam taką nadzieję ale jak przeczytałam co pisałyście o new dawn od razu zapaliła mi się lampka, wiadomo każda róża śmieci jak jej kwiaty opadają, ale nie lubię jak robi to przesadnie

Co do stefki mogę Ci ją polecić to bardzo ładna, zdrowa róża, teraz trochę wymordowana nie dawno przesadzona, ale jak widać na zdjęciu całkiem fajnie sobie radzi

Edit. Proszę zdjęcia, specjalnie zrobione w tej chwili dla Ciebie,widzisz jak ja się poświęcam dla Ciebie

Tak jak pisałam wyżej, ona nie dawno przesadzona, więc trochę odchoruwuje, ale za to pięknie też pachnie
Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę 11:53, 13 cze 2018

Do góry
margaretka3 napisał(a)

Kwiatki zmęczone upałem. A dziś nie tylko upałem.
Wczoraj wieczorem przeszła potężna burza z ulewnym deszczem. Dwugodzinny ulewny deszcz z chwilowymi domieszkami drobnego gradu. Obchód zrobię dopiero po południu.
Także nie wiem, co zostało ze ścieżki. A już trawa zaczynała kiełkować.
Chwilę przed burzą porobiłam zdjęcia, rośliny jeszcze w pionie.

Jeżówka blada w gaurze i trawach.

Jak widzę coś takiego, to marzę o prerii: wielki ogród i 3 mb takich trzech roślin. Och!
Cztery łapki - zwierzęta domowe 11:52, 13 cze 2018

Do góry
Sztuk cztery:

Moja działeczka, moje marzenie, moje pierwsze na niej kroki 11:42, 13 cze 2018

Do góry
Witajcie dopiero mam dostęp do netu po przyjechaniu do domku na chwil parę .

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies