Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Działka prawie w Borach Tucholskich 21:03, 22 maj 2018

Do góry

dąb Facrist...............................................................................sosna czarna Goldfinger

jodła grecka

Małymi kroczkami do celu... 20:55, 22 maj 2018

Do góry
Anitka napisał(a)
U mnie orliki niebieskie rosną przy trzykrotce niebieskiej.

Anitka czy on jest bardziej fioletowy, czy niebieski? Bo jak fioletowy to mam takiego samego i jeszcze białego
Ogród hortensjowo brzoskwiniowy 20:49, 22 maj 2018

Do góry
Moja pergola,

Kłopoty - problemy z trawnikiem 20:47, 22 maj 2018

Do góry
Pochwalę się również moją zdobyczą szczaw, skubaniec ma korzeń około 40 cm
jest tego szczawiu mnóstwo w drugiej części działki, jest tam spory kawałek zostawiony naturalnie nie koszony. Chciała bym jednak choć trochę go zlikwidować bo pojawia się też w innych częściach. Nie wiem czy szczaw można zaliczyć do chwastów, żeby być w temacie ale skoro się aż tak rozprzestrzenia to chyba jest pomimo kulinarnych właściwości. Nie wiem jak on się rozmnaża, czy kwitnie czy co tam robi, że się tak roznosi, w jaki sposób choć trochę nad nim zapanować ?
Ogród hortensjowo brzoskwiniowy 20:46, 22 maj 2018

Do góry
Nawożenie, zasilanie trawnika 20:35, 22 maj 2018

Do góry
Dzięki za info i siewnik zakupiony do kolejnego nawożenia. Po tygodniu, skoszeniu i większej ilości wody trawa trochę odżyła.
Na bazie Waszych doświadczeń przy trawniku 200 metrów ile wystarczy nawozu?
Oczywiście badania gleby zrobię w odpowiednim momencie

Do góry
Dzięki za info i siewnik zakupiony do kolejnego nawożenia. Po tygodniu, skoszeniu i większej ilości wody trawa trochę odżyła.

Do góry
Małymi kroczkami do celu... 20:33, 22 maj 2018

Do góry
Catalinasdiary napisał(a)
Jasne. Moja jest fioletowo-różowa, ale jest też niebieska.
Te liście za kwiatem budleii to właśnie ona.

a takie ma kwiatki z bliska, otwierają się do słońca, rano i wieczorem są zamknięte

Dziękuję za zdjęcie,a długo ona kwitnie?
Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-) 20:33, 22 maj 2018

Do góry
Idąc dalej...ścieżka przy garażu. Już za kilka...kilkanaście dni (bo przecież mężczyźnie nie trzeba przypominać,żeby coś zrobił co pół roku...w końcu obiecał )będzie ona miała ciąg dalszy i będzie skręcać w stronę przejścia do rodziców.

I tarasowe klimaty...zdecydowanie powojnik Sizaia Ptitza jest cudny.Jarzmianki także kwitną, a Czosnki się kończą.
Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-) 20:27, 22 maj 2018

Do góry
Przegląd rabat...
Na froncie Krzyśki zaczęły rządzić...z obserwacji wynika,że tylko te sadzone jesienią.Z poprzedniego sezonu nihuhu.

Być może niesłuszny to samozachwyt,ale zadowolona jestem że stanu trawnika.Jeszcze te mlecze pryskane pójdą precz i będzie już prawie spoko

Szałwie wzięły się za siebie...kwitną.Pojawiają się też pierwsze dzieci czyśćca.
Paeonia - Piwonia 20:26, 22 maj 2018

Do góry
Kłopoty - problemy z trawnikiem 20:26, 22 maj 2018

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)

Przede wszystkim nikt ci nic nie doradzi jak nie pokażesz tego trawnika. Zrób foty z bliska i panorama coś tam doradzimy. I to na razie tyle.

Elu ta trawka na podwórzu już wczoraj skoszona Ale jako, że jest tu około 8 tyś metrów pojawił się inny problem który utrudnia życie a zwłaszcza koszenie. Na pierwszym zdjęciu jest taki ala sad z drzewkami owocowymi po jednej stronie jest w miarę ok ale pod tym dużym drzewem po lewo jest to prawdopodobnie mirabelka, jeszcze nie wiem dokładnie bo to mój pierwszy rok w nowym miejscu, rośnie tam coś okropnego do koszenia, biedna kosiarka aż trzeszczy kiedy po tym przejeżdża, zostają kępy i jest ich dużo. Nie przeszkadzało by mi to bo prawdę mówiąc ta cała ''trawa'' w tym sadzie składa się w większości z jakiś tam chwastów a jest on trochę oddalony od domu tyle, że ten odcinek jest masakryczny do koszenia, nie da się tego wyrwać chyba, że łopatą wykopać i w te miejsca posadzić trawę? Sadzik w trakcie koszenia, kwadrat obok drzewa to praktycznie same kępy

kępy tego czegoś paskudnego

Co by tu posadzic.....? 20:25, 22 maj 2018

Do góry
Toszka napisał(a)
Mam dobrą wiadomośc w sprawie koreanki - bardzo dobrze reaguje na cięcie i fajnie mozna ją cięciem regulować. Gałązki tniesz na rozwidleniu, tzn z trzech, wycinasz środkową. Robi się zwarta,zgrabna, szczupła jak Barby

Jacku, zastanów się jakie kolory lubisz.

Dziękuję za cenne informacje odnośnie koreanki. Czy te cisy mogę tam posadzić 170 cm od niej, czy raczej nie? Będą cięte.

Jeśli chodzi o kolory to, jestem daltonistą. Widzę barwy podstawowe. Niektórych kolorów nie rozpoznaje i nie potrafię ich nazwać.

Na pewno lubię tawuły, derenie i ciemną barwę liści. Takie zestawienie jak na zdjęciu poniżej. To druga strona mojego tarasu

Bardzo lubię dosyć szczelne ściany zieleni i taki efekt chciałbym kiedyś docelowo uzyskać

Możecie śmiało pisać co źle posadziłem..... Zaznaczam że krzewuszka na pniu z tąd wyleci.

Sezon 2017 u Hanusi 20:24, 22 maj 2018

Do góry
Pokażę jeszcze mojego Rubensika

Mój zakątek - początki 20:16, 22 maj 2018

Do góry
Zrobiłam przed chwilą rodzinkę bukszpanową. Jak rozstawienie, dobrze będzie? Ten z tyłu po prawo będzie na nóżce.

Mój mały ogródeczek :) 20:13, 22 maj 2018

Do góry
I taki orlik
Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 20:12, 22 maj 2018

Do góry
A teraz coś dla ludzi o naprawdę mocnych nerwach....

Hortensjowa z feeee tulipanami.

I innowacyjny obciążnik stelaża przy wiązie
Mój mały ogródeczek :) 20:12, 22 maj 2018

Do góry
Piwonie powoli powoli

Tylko ta się ociaga
Zielona odskocznia 20:11, 22 maj 2018

Do góry
Jeszcze widok z góry. Muszę zrobić porównanie bo się środek rozrósł i trawnika ubyło

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies