Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 07:11, 27 cze 2018

Do góry

Milin i akebia

Ale to przepieknie wyglada na wejsciu takie pnacza mega
Ogród Małej Mi 2017 07:04, 27 cze 2018
Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Jest ozdobny z liści od wiosny.. tylko jak zaczyna kwitnąć to robi się naleśnik Specjalnie zrobiłam dla ciebie foto mam na telefonie, potem poszukam i wrzucę.

no to super ))) beznadziejny zakup jednym słowem

trzeba by go wiazać drutem ...ale wtedy taka miotła sie zrobi a dołem i tak bedzie straszyc

mam troche tych przetaczników lubie je bardzo ....no ale to ???.....ojoj ojoj porażka.... bo myślałam że dołem bedzie zadarniał ....podobnie jak rosea czy red fox .

własnie sobie wydumałam, że posadze je razem z zawilcami wiosennymi bo te zawalaja wszystko jak leci to i gniazda tez liśćmi zakryja chyba?....a przetacznik i jego silna wola życie powinien sie przebić bede eksperymentować z nim

se kupiła baba gniazdo
Pszczelarnia 06:54, 27 cze 2018
Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

Trzy lilie dla Ciebie.

co to za lilie? może pamietasz ? lili nigdy dość i jakie one wysokie u ciebie są?
Pszczelarnia 06:33, 27 cze 2018

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

Ando, w podziękowaniu za pokazanie niezwykłego ogrodu w Belgii, róża pnąca 'Apple Blossom' w sadzie. Nic sobie nie robi z ulewnego deszczu:

Chcę
Ogrodowy spektakl trwa ... 01:12, 27 cze 2018

Do góry
Tymczasem pozdrawiam ogrodniczy stan !

Ogrodowy spektakl trwa ... 01:05, 27 cze 2018

Do góry
m_gocha napisał(a)
A z tym przycinaniem porów i korzeni selera to ciekawe... Poczekam na odpowiedź...

U mnie koper z siewu dość marny ale ten co się wysiał po całym ogrodzie to mógłby iść na wystawę gigantów . Trochę zostawiłam na rabatach i robi za dodatek

No jest nadzieja że Hania doczyta.
Ja tak się w koprze rozkochałam że do bukietów dodaję.
Bukiety teraz lecą co chwilkę - szkoda że nie robiłam fotek.

Nasze hortensje urzekające kwiatami przez długi okres :) 01:03, 27 cze 2018

Do góry
Ogrodowy spektakl trwa ... 01:01, 27 cze 2018

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
Miro, piękny warzywnik, ciekawy remont ogrodowy i urocze kompozycje w donicach. Ogrodowy spektakl, po prostu...

dzięki Agnieszko

lato mamy po prostu
Ogrodowy spektakl trwa ... 01:00, 27 cze 2018

Do góry
vita napisał(a)

Podoba mi się, szczególnie ten typ pelargonii. Co zrobisz z donicą zimą?
Chętnie poczytam o pelargoniach, do czytania jestem najchętniejsza

To pelargonia bluszczolistna i takiej nie przechowywałam.Trzeba spróbować.
Tak dużych donic nie przechowuję z zawartością -przeważnie ziemię wywalam na kompost i idą pod daszek przeczekać zimę.
Tym razem zrobię wyjątek z doniczkami z hostami. Po prostu je zostawię - stoją na żwirku opaski.W tym roku super przezimowała hosta w jednej donicy.

A pelargonie
w listopadzie wreszcie wepchnęłam je do garażu i podlałam mocno bo na zimnie wiele nie podlewałam. Ustawiłam na okienku ciemnym albo na podłodze - podlałam może ze 2 razy.
Na początku marca poszłam do garażu żeby zrobić przegląd wszystkiego dobra zwłaszcza spojrzeć na dalie.
Spojrzałam też na pelargonie i miałam zamiar je wywalić bo wyglądały koszmarnie - suche patyki w przesuszonej ziemi - zabrałam się za wywalanie - ku mojemu zdziwieniu korzenie w tej wyschniętej na pieprz ziemi wyglądały dobrze.
Kupiłam zaraz ziemię do pelargonii i przesadziłam te suche patyki /oberwałam wiadomo wszystkie suche listki/ do nowej ziemi i podlałam. Wstawiłam je na moje widne i ciepłe poddasze i zaczęły rosnąć - zasilałam.

18 marca wyglądały tak

Kiedyś w Mai jakaś babka opowiadała że przechowuje pelargonie w gazecie - i teraz to rozumię
dzisiaj mnie cieszą bardzo

Ogród Mirelli 00:59, 27 cze 2018

Do góry
Moje biało-czerwone barwy kwiatowe we włosach na mecz

Koniec
Ogród Mirelli 00:51, 27 cze 2018

Do góry
Hortensjowa w pełnym rozkwicie

Ogrodowy miszmasz... pod kontrolą 00:50, 27 cze 2018

Do góry
Na dobranoc zdjęcie z mojego ogródka a właściwie oczka wodnego
Zaczęły kwitnąć lilie...

i taki czarny jegomość dość sporych rozmiarów siedzi prawie nieruchomo na liliach od co najmniej kilku dni
Szkodnik jakiś? Czy tylko gość zachwycony liliami?

Ogród Mirelli 00:49, 27 cze 2018

Do góry
Kupione naparstnice i gaura nareszcie posadzone

Ogród Mirelli 00:46, 27 cze 2018

Do góry
Ogród Mirelli 00:44, 27 cze 2018

Do góry
Ogrodowy spektakl trwa ... 00:44, 27 cze 2018

Do góry
mira napisał(a)

-------------------------------

coś mi zjadło lilie i co nażarło się i padło czy jak? pierwszy raz coś takiego widzę

To Poskrzypka liliowa żarłoczne larwy,siedzą w tej swojej czarnej kupie i dalej wcinają...,u mnie Decis radzi ,pryskam nim jak tylko zobaczę te czarne kupy na liściach ,u mnie zaczynają od dolnych liści ,więc zawsze zdążę zanim dojdą do kwiatów.W tym roku niektóre prysnęłam profilaktycznie i nie było, resztę musiałam pryskać później.Można rozduszać ...ale ble...! i niektóre wtedy strącone spadną i wrócą...
Ogród Mirelli 00:43, 27 cze 2018

Do góry
Ogrodowy spektakl trwa ... 00:42, 27 cze 2018

Do góry
Richie napisał(a)
Mira, gratuluję tysiąca. Będę wdzięczny i zobowiązany za hosty Oranże Malmarade
Jeśli będą w Rzeszowie to bardzo proszę o 2 szt.
Pozdrawiam.

Byłam dziś w Rzeszowie - niestety plan mi się zmienił i czasu mi brakło na moje przyjemności. Będę pamiętać innym razem.

Wiem że lubisz kolor czerwony ale może dla odmiany coś chłodniejszego ?

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies