Orlików mam dużo odmian, ale większość to małe siewki, może w przyszłym roku będzie już spora kolekcja.
Część Surfinii sadzę w gruncie, radzą sobie całkiem nieźle. Nie kwitną tak obficie jak w donicach, ale mają kwiaty bez przerwy. O ile podlewam je regularnie z nawozem. Białe będą przy altanie tam przez większość czasu jest cień więc nie praży tak na nich słońce. Sadzę je w duże pojemniki, żeby ziemia nie przesychała im za bardzo.
Znalazłam w moim gąszczu dwie zapomniane podpórki, przeszły renowację będą służyły jako podpórki do anabelek.
Len wysiałam kiedyś razem z maczkami kalifornijskimi, len pozostał od 3 lat a maczków coraz mniej.
Radzio ten biały kwiatek to ognik. Irgi nie mam w ogóle.
To są te maczki, których już nie mam a jak są to pojedynczo, a len rośnie kępkami i jest już ich kilka.
WItaj Ewela Chyba u mnie jesteś po raz pierwszy
Bukszpany wyglądają dobrze Ostatnio nawet zerknęłam czy jakiś oznak żerowania ćmy bukszpanowej nie widać, ale odpukać wygląda że jest OK.
Bukszpany tnę na przełomie czerwca i lipca. Czasem lekko koryguje odrosty końcem sierpnia. W tym roku planowałam wczesną wiosną drastyczne cięcie bo już są tak ogromne, że zaczynają się wzajemnie pożerać. Niestety najpierw było długo zimno a potem nagle wszystko ruszyło w takim tempie że już było za późno
Fotki moich największych bukszpanów z przed tygodnia
Po tych ostatnich deszczach ruszyły jak szalone i już są zdecydowanie bardziej "zarośnięte". Mus za kilka tygodni za fryzjerstwo się zabrać
Od dwóch lat mam czosnki i jestem nimi nieustannie zauroczona
a tutaj oprócz czochów widać też moje buksowe kulki i obwódki
Przed deszczem udało mi się posadzić żywopłot. W końcu różaneczniki dostaną tło dla siebie. Na zdjęciach jeszcze nie do końca skrócony. Mam nadzieje że za 2 lata już będzie go widać.
Niedawno wrocil z pracy eM i przywiozl moja paczke z e-clematis
Poxno, ciemno i zdjec dobrych nie ma, ale taki przedsmak.
Super zapakowane:
Juz rozpakowalam, nic nie jest polamane. Zdjelam folie zabezpieczajaca z doniczek i na razie stoja w pokoju coby ich kiciul w nocy nie meczyl. Jutro wyjda na dwor.
Kupilam m.in. tego oto zlotego, ktorego podziwiam u kilku osob na O