Ciężko jest robić zdjęcia, zwłaszcza jak tło nie do konca jednorodne, a obiekt jest chudziunki i malunki i w tym samym typie co tło...
No ale może coś tam zobaczysz.
C1 - wysokosc 85cm, podkrzesany do 60cm. czyli ok 25cm gałązek rozchodzących się na boki. Kiedyś ciachnie się go z wysokości trochę żeby kulka zrobiła się okrąglutka. Ale czy 25cm to nie za dużo na teraz? On w pewnym momencie ma pien co się rozdawaja i bałam się go bardziej podkrzesać.
Przed i po. Rozłożyłam koci kocyk w tle ale wcale lepiej nie jest widać co i jak.
Dużo fotek nie mam. Czytam cały czas. Planuję kolejne rabaty, ale wątek rzeczywiście zaniedbałam. To nasze wczorajsze dzieło. Dosadziliśmy cisy w przedogródku. Mają docelowo zarosnąć w w miarę zwarty pas i zasłonić trochę skrzynkę.
Resztę będę uzupełniać hostami ami.
Ewa, klona sadź, bo piękny jest, każdy zaraz leci do niego i pyta się co to To wszystko przez ten kolor, on z daleka przywołuje
Rodki sadzę w dołki w sam torf, potem jak rozrastają to już sobie radzą.
Najważniejsze to dużo cienia i kwaśna ziemia.
jak mają trochę więcej słońca to też sobie poradzą ale są wyblakłe, więc radzę tak jak ja mam, dużo cienia!
Wejście do Twojego ogrodu to wkroczenie w inną przestrzeń. Po drugiej stronie furtki znajduję się najcudowniejszy ogród jaki miałam przyjemność kiedyś widzieć. Oglądając zdjęcia czuję się jakbym stąpała po tych przepięknie ukwieconych ścieżkach. Wasz ogród to urzekająca wizja raju. Pozdrawiam
Dziękuje za komplement
Ja u Ciebie w ogrodzie wypatruję zawsze tego mikołajka neptunes, którego rozpoznałam, bo przymierzałam się prędzej do niego, ale nie wiedziałam gdzie go posadzić i się wstrzymałam, ale podoba mi się nadal
Co do azalii japońskich moje 4szt na skalniaku to odmiana Marushka, właśnie o ciemnych liściach. Sadziłam je w tamtym roku.
No pewnie, że ten kolor piękniejszy Mój ulubiony