Zero szacunku dla Twojej pracy. Oj wkurzyłabym się bardzo, bardzo. Masz niestety przykra nauczkę...
Buksy wzorcowe, jak ja lubię takie kuleczki Ogród jak zawsze perfekcyjny obwódki buksowe extra, może ja w końcu się skuszę...
Dziękujemy za odwiedziny. Ogród faktycznie się zmienia. W tym roku powstają nowe rabaty, które cieszą oczy i raduja Serduszko na zdjęciu Nasz nowy nabytek - jabłonie ozdobne sztuk trzy
Dziewczyny dzięki za pochwałę. U nas dziś od popołudnia leje i jak zwykle zmokłam.
Zaraz znowu będzie pełno chwastów, od rana piękna słoneczna pogoda, ale dobrze, bo jest sucho.
Moja pierwsza wczesna róża, zawsze kwitła na początku czerwca,
Witam
Proszę o pomoc. Kosodrzewina mi marnieje. Od zeszłego roku ma małe przyrosty chodź wczesniej rosła jak szalona. W zamarłych pędach mieszka robak że zdjecia. I jeszcze stożek wzrostu ma nalot przy podstawie igieł - myślałam że to brud i pył po zimie?
Rabata wjazdowa, na której zostają tylko sosny i trzy stare krzaki róż, liliowce do przesadzenia na inna rabatę (w tle "boski" garaż, lada dzień będzie tynkowany i malowany na grafit, drzwi dostanie tez nowe ))
Już nie mogę się doczekać obsadzanie jej hihihh. Najpierw kompost+obornik, a potem buksy, kulki na pniu, róże, sosny i brzozy. Zastanawiam się, czy nzamiast opaski z buksów nie dać lawendy? Pod sosnami będa rosły rodki i trochę mi zgrzyta... wprawdzie odległośc między przyszłymi rodkami a opaską to dobre kilka metrów ale jednak...
Irenko te stare drzewo. Teraz już chyba nikt ich nie sadzi w ogrodach. Siadamy pod nią i pięknie nam pachnie,a i kwiaty ma ładne. Bzyczki tam nieustannie pracują.
Według mnie nie są ok, podejrzewam, że korzenie zostały przesuszone. Dla mnie ogólnie za późno kopane, przy takich temeraturach. Miesiąc prosiłam się o wysłanie tego zamówienia.
Trawa sprawia takie wrażenie, ale bardzo ją lubię. Ostatnio pierwszy raz dostąpiłam przywileju jej skoszenia. Dobrze, że pada
Cóż, siatka jedzie, mądry Polak po szkodzie. Ostrzę zęby na sąsiada, niech się tylko pojawi. Na zdjęciach widać, ile przekroczył swoją granicę na przykładzie zboża sąsiada, żółknące chwasty na moim ogrodzeniu, bezpośrednio pod żywopłotem i plamy, które pojawiły się na grabie.