Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 20:13, 16 maj 2018

Do góry
admete napisał(a)
Potem pojechałam do muzycznej z chłopakami, w te pędy z powrotem na próbę w kościele starszego. Z młodym pojechałam dokupić kulki bukszpanowe

debrałam starszego z kościoła
do domu na szybką kawę, zapakowałam rośliny i do znajomej

była 18

wyobraźcie sobie moje wkurzenie gdy będąc już prawie u nich pod domem minęłam ich samochód
czekałam z 10 minut aż się wrócą
wjechałam do garażu a kolega mówi Aga ale ja nie kupiłem jeszcze ziemi

moje wkurzenie sięgnęło zeniu!!!!!!!
i w tym momencie sobie obiecałam że to ostatni raz jak robię coś ogrodowego dla kogoś znajomego

ja się chciałam skichać żeby zdążyć

kolega pojechał po ziemię, ja nie mogłam tak sobie siedzieć i czekać więc po 10 minutach poszłam zacząć znosić rośliny - a ten sobie stał i gadał z sąsiadem w garażu

to już było przelanie czary - powinnam tak jak stoję wejść do samochodu i odjechać, ale szkoda mi było moich ukopanych irysów
ale przez to moje wkurzenie uporałam się z robotą chyba z 10 razy szybciej

zaszantażowałam kolegów z którymi rozmawiał znajomy i mimo że zgrywali luzaków co to mają jedną rękę zajętą i nie mogą nic dźwigać do wtaszczenia bukszpanów na górę

robiłam w deszczu - bo akurat musiała sobie przyjść ulewa

wróciłam do domu na 21
ale zrobiłam, mam spokojną głowę
a teraz robię już tylko u siebie

mam nauczkę

Zero szacunku dla Twojej pracy. Oj wkurzyłabym się bardzo, bardzo. Masz niestety przykra nauczkę...
Buksy wzorcowe, jak ja lubię takie kuleczki Ogród jak zawsze perfekcyjny obwódki buksowe extra, może ja w końcu się skuszę...
Ogród Małej Mi 2017 20:12, 16 maj 2018

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Aniu odpisalam na moim watku. Zajrze do ciebie pozniej bo widze na ostatniej str cudenka.

podziekował
W Dolinie Muminków 20:09, 16 maj 2018

Do góry
Kwiatuszkowo w ogródeczku ..........
Księżycowy... 20:07, 16 maj 2018

Do góry
Spojrzenie na podlany ogród. Na pierwszym planie różanka, potem bylinówki, za ich plecami sad i za szarym płotkiem warzywny.

Przyszedł czas moich ukochanych irysów i peoni

Moja pierwsza powinna być Hawaiian

W cieniu - zacieniona 20:07, 16 maj 2018

Do góry
...znowu lanie wody...kiedy wreszcie popada?

Ogródek Ewy 20:04, 16 maj 2018

Do góry
Nallar napisał(a)
Pytanie z serii: jak mam na imię. Leje jak z cebra, może jutro zrobię lepszą fotkę.

Prawdopodobnie Catawbiense Grandiflorum.
Kwiaty we włosach 20:00, 16 maj 2018

Do góry
a to

teraz irysy

Miłkowo - sezon 2016-2022 20:00, 16 maj 2018

Do góry
Milka napisał(a)

mam 3 pęcherznice na pniu, po kwitnieniu znowu cięcie w kulę, w sezonie tak z 2 razy tnę, choć ciut żal, bo nie będzie bordowych koszyczków...
w nogach albo patyki Anabel, albo proso i konwalniki
z jednorocznych kocanka
sadziłam rok temu, całą zimę stały tak, jak teraz, bez okrywania

Moja jednak nie zakwitnie nie ma pąków i trudno. Może za rok...ciąć mogę teraz ?

Piękny, kolorowy ogród stworzyliście.
Rododendronowy ogród II. 19:59, 16 maj 2018

Do góry

Bogdziu ależ pięknie u Ciebie
Kwiaty we włosach 19:56, 16 maj 2018

Do góry
i reszta na dzień dzisiejszy
Wiecie co to jest?

W Dolinie Muminków 19:52, 16 maj 2018

Do góry
Gosia_S napisał(a)
Witaj, zajrzałam sobie do Ciebie po dłuższej przerwie i widzę, że ogród bardzo się zmienił, jest pięknie, dużo się dzieje, gratuluję, jest pięknie
Pozdrawiam

Dziękujemy za odwiedziny. Ogród faktycznie się zmienia. W tym roku powstają nowe rabaty, które cieszą oczy i raduja Serduszko na zdjęciu Nasz nowy nabytek - jabłonie ozdobne sztuk trzy
Kwiaty we włosach 19:51, 16 maj 2018

Do góry
Dziewczyny dzięki za pochwałę. U nas dziś od popołudnia leje i jak zwykle zmokłam.
Zaraz znowu będzie pełno chwastów, od rana piękna słoneczna pogoda, ale dobrze, bo jest sucho.
Moja pierwsza wczesna róża, zawsze kwitła na początku czerwca,

Choroby i szkodniki sosen, sosna - Pinus 19:50, 16 maj 2018

Do góry
Witam
Proszę o pomoc. Kosodrzewina mi marnieje. Od zeszłego roku ma małe przyrosty chodź wczesniej rosła jak szalona. W zamarłych pędach mieszka robak że zdjecia. I jeszcze stożek wzrostu ma nalot przy podstawie igieł - myślałam że to brud i pył po zimie?
Ogród z uśmiechem 19:49, 16 maj 2018

Do góry
Piwonie od Tess i kwitnąca pięknie krzewuszka.
Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 19:49, 16 maj 2018

Do góry
Rabata wjazdowa, na której zostają tylko sosny i trzy stare krzaki róż, liliowce do przesadzenia na inna rabatę (w tle "boski" garaż, lada dzień będzie tynkowany i malowany na grafit, drzwi dostanie tez nowe ))
Już nie mogę się doczekać obsadzanie jej hihihh. Najpierw kompost+obornik, a potem buksy, kulki na pniu, róże, sosny i brzozy. Zastanawiam się, czy nzamiast opaski z buksów nie dać lawendy? Pod sosnami będa rosły rodki i trochę mi zgrzyta... wprawdzie odległośc między przyszłymi rodkami a opaską to dobre kilka metrów ale jednak...

Mirkowy ogród (początki) 19:48, 16 maj 2018

Do góry
Milka napisał(a)
Ostatnio zachwycam się akacjami, fajny pomysł z nią masz. A irysy u ciebie szybciej, busz się robi

Irenko te stare drzewo. Teraz już chyba nikt ich nie sadzi w ogrodach. Siadamy pod nią i pięknie nam pachnie,a i kwiaty ma ładne. Bzyczki tam nieustannie pracują.
Księżycowy... 19:47, 16 maj 2018

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Nie zrozumiałam: z cisami - "wina sprzedawcy" - nie są OK?

Trawa jak z rolki. Super widoki i wrażenia. Porządna robótka.

Sąsiad jełop dokumentny z tym randapem. Powinien przede wszystkim osłonić swoją granicę sąsiedzką.

Według mnie nie są ok, podejrzewam, że korzenie zostały przesuszone. Dla mnie ogólnie za późno kopane, przy takich temeraturach. Miesiąc prosiłam się o wysłanie tego zamówienia.
Trawa sprawia takie wrażenie, ale bardzo ją lubię. Ostatnio pierwszy raz dostąpiłam przywileju jej skoszenia. Dobrze, że pada
Cóż, siatka jedzie, mądry Polak po szkodzie. Ostrzę zęby na sąsiada, niech się tylko pojawi. Na zdjęciach widać, ile przekroczył swoją granicę na przykładzie zboża sąsiada, żółknące chwasty na moim ogrodzeniu, bezpośrednio pod żywopłotem i plamy, które pojawiły się na grabie.

Ogród pod akacjami 19:46, 16 maj 2018

Do góry
Ogród z uśmiechem 19:46, 16 maj 2018

Do góry
I takie tam

Działka prawie w Borach Tucholskich 19:43, 16 maj 2018

Do góry

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies