Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Kiedyś będzie tu ogród 22:21, 15 maj 2018

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Sonnenroschen - za szeroka i za kolczasta, pędy w sezonie na 3 metru puszcza.. tam mam mało miejsca. Dlatego musi być zwarte a nie rozczochrane Stary mnie na kolejne kolczaki co na niego się rzucają przy koszeniu ..rozszarpie mnie ..
Aneczko Sonnenroschen znam tylko z obrazków, ale bardzo podoba mi się jej kolor. Te liliputy które mam u siebie są super, nie rozpychają się na boczki. Zresztą koszę ja.. jakby coś się zmieniło...

Makusia napisał(a)
Kurcze- jak boćka w przydrożnym gnieździe zobaczę 20 m nad sobą i sam łebek tylko i dziób, to palcami pokazuję i radość mam wprost dziecięcą A Ty próg przekroczysz i "voila"
Najfajniejsze, że ten gość za bardzo się nie boi. Ostatnio jak pieliłam spacerował 2 metry odemnie. Cieszy Marto ogromnie taki gość.

eee_taam napisał(a)

przekopiowałam i odpowiem

obżeże ma Gosia kokoszka zabetonowane ...i to problem jest jak chcesz poszerzyć rabaty ....i jeszcze jest jeden kłopocik ono zawsze jest wyzej od trawnika i robia sie wąsy które trzeba podkaszarka kosic .

widziałam osobiście te obrzeża i jestem zadowolona ze u mnie ta kostka na sucho jest ...oczywiście dzisiaj dałabym koste duzo wiekszych rozmiarów ...bo sie nie znałam i kupiłam za drobną bo przy waskiej trzeba jechac kosiarka po rabacie ..żeby dość dobrze te wasy zebrać ...jechanie kółkiem po kostce prowadzi do sytuacji gdzie te kilka cm trawy przy kostce kosiarka nie zbiera

Justyno mi chodziło o takie wkopywane obrzeża trzymające trawę w ryzach a których nie widać. Coś w tym stylu http://www.galaprodukt.pl/de/foto/trimbord.jpg Podobne widziałam u Ani... muszę dobrze oblukać jak u niej będę... Rabaty idą po łukach, więc musi być coś elastycznego... lub kostka.

Mirka napisał(a)
Anka wpadnij do mnie na truskawki.
Mirko byłam, widziałam. Ogromnie mnie cieszy. PS Moje nie są niestety tak super opielone...

Motylogród 22:17, 15 maj 2018

Do góry

Jakie masz wymiary dzialki?
Tu narazie jest ściernisko... 22:14, 15 maj 2018

Do góry
I kolejna miła niespodzianka. Jeżówki Hot Papaya nie dość że przeżyły ciężką zimę to bardzo się rozrosły. Gdyby sie jeszcze wysiały to już byłby cud.

Kolorowy ogród na piasku 22:14, 15 maj 2018

Do góry
margaretka3 napisał(a)
Vito, z wielką radością obejrzałam cudowny rajski ogród.
Czy wilczomlecze, które są na zdjęciu z hostami, rosną Ci w kępach, czy trochę się rozłażą?

Ten wilczomlecz jest super. Rośnie na słonecznym miejscu, półcienistym a nawet cienistym. Nie rozłazi się a tylko powiększa kępę. Wada jest tylko taka, że jak ma dobrą ziemię i mniej światła to się trochę pokłada. Bardzo dobrze zimuje i wiosna szybko startuje. Trochę się rozsiewa ale można go wcześniej przyciąć, odrośnie na zielono. Ja trzymam go długo, bo podobają mi się jego nasienniki.

Moja działka na Dębowym Lesie 22:12, 15 maj 2018

Do góry
Napia napisał(a)

Pięknie napisane Aniu też czasem myślę, czy zwariowałam, zamiast odpoczywać z książką na hamaku, pracować w pocie czoła przy poleniuchować, przesadzaniu, podlewaniu itp. Itd.

Cieszę się, że z synem lepiej

Powojnik śliczny

To znamy wszystkie odczucia i życiowe i ogrodowe.
Oj ogród mi bardzo pomaga, nie tylko pracować fizycznie , być na powietrzu .
Ja nazywam to lekiem na rożne kłopoty, problemy życiowe , które zalegają moją głowę, nawet przytłaczają, smucą.. to nie tylko terapia psychiczna ale i świetne miejsce do kontemplacji rożnych spraw.....A mam tego dużo
Fakt czasu na leniuchowanie mało.A jak jest w niedzielę do jakieś ADHD się włączą i człowieka nosi.A to obchody ogrodu,a to coś podwiązać , przełożyć łodyżkę itp..A może ja tak tylko mam ??
Tak, dziękuję za wcześniejsze wsparcie,Pamiętałam o ni,że byłaś ze mną z synem .
Buziaki przesyłam
Ogród pod lasem 22:12, 15 maj 2018

Do góry
UrsaMaior napisał(a)

Oto ona dziś

Pięknie!
Leśna hakona
Tu narazie jest ściernisko... 22:07, 15 maj 2018

Do góry
I takie tam różności.
Ogród z widokiem na jezioro 22:05, 15 maj 2018

Do góry
yolka napisał(a)
Dla Was dzisiejsze niebo

Ale piekny obraz
Ogród w remoncie 22:05, 15 maj 2018

Do góry
Widzę ,że moje pomysły raczej kiepskie bo cisza zapadła. No to może tak

Albo w wersji z trzema
Rozpoznawanie chorób i szkodników 22:03, 15 maj 2018

Do góry

Witam, kilka dni temu na moich świeżo posadzonych grabach znalazłam taka gasiennicę... graby mają poobgryzane liście... W internecie wyczytałam, że to może być pędzik przedzimek... Bardzo proszę o potwierdzenie i poradę,jak sobie radzić... Z góry dziękuję!
Ogród z wilkiem zamkn. 21:59, 15 maj 2018

Do góry
Magleska napisał(a)

a skalniak też lubię
prawie całościowy po deszczu nie da się w jednym kadrze go ująć

Też lubię
Baaardzo!
Co się stało kwiatom ... 21:58, 15 maj 2018

Do góry
Ewa,urodziwa bardzo,Zbyszek ją zidentyfikował.

Powojnik
Ogród z wilkiem zamkn. 21:56, 15 maj 2018

Do góry
paulina_ns napisał(a)
Madziu ogród po deszczu pięknie się prezentuje powiem Ci,że sporo pracy w niego włożyłaś i teraz czekać tylko jak rośliny podrosną i będziesz miała swój własny raj na ziemi

dziękuję Paulinko
wiśniowa z daleka szału nie robi ,bo wszystko małe ,ale z bliska już jest kolorowa tak jak chciałam ,teraz tylko ciała musi nabrać

W cieniu - zacieniona 21:54, 15 maj 2018

Do góry
Zaczynają Rh...
Ogród z wilkiem zamkn. 21:52, 15 maj 2018

Do góry
Johanka77 napisał(a)

Buuuhahaha!!!

a u Ciebie plany widziałam ,ale weny na pisanie mi brakło fajne te pasy będą
parę kadrów z mojego

Kiedyś będzie tu ogród 21:51, 15 maj 2018

Do góry
Gosiek33 napisał(a)
Piękne
Gosiu piękne i co najważniejsze zdrowe i nieduże.

inka74 napisał(a)
Jaka piękna piwonia! Bociek suer gość. Dbać o niego trzeba. Smakowite kąski podsuwać. U mnie hortensja pnąca 3 lata ma i zbyt wiele na razie nie pokazała. Czekam cierpliwie

Iwonko piwonia to prezent od Mariusza z Bolestraszyc. Cieszy ogromnie, zarówno kwiat jak i krzaczek sam w sobie jest cudny. Bociek dzisiaj spacerował, fajnie mieć takiego lokatora w ogrodzie. Gdyby nie wszędobylskie druty u mnie pokusiłabym się o zrobienie im gniazda- moze akurat jakiemuś by się spodobało. Hortensja posadzona i tez będę cierpliwie czekać aż ruszy pełną parą. Wiem, że warto.

Kasia_CS napisał(a)
Oooo, do zanotowania! Przepiękna odmiana!

Kasiu Percy Wiseman wart zanotowania, na żywo jeszcze piękniejszy niż na fotkach. U mnie zawitał dzięki Bożence/Bogdzi. Mam nadzieję, że jeszcze w tym roku zdecydowanie powiększę ilość rh w ogrodzie.

Tu narazie jest ściernisko... 21:50, 15 maj 2018

Do góry
Margeretki już zaczynają a lilie tuż tuż.
Kolorowy ogród na piasku 21:50, 15 maj 2018

Do góry
Betka napisał(a)

Vivo a co to za drzewko? To jakiś buk?
Piękna kompozycja ehhh

Tak to buk Purpurea tricolor.
O tej porze ma bardzo wyróżniające się liście, potem trochę ciemnieją.

Na zdjęciu w tle jest śliwa Nigra i widać jak jest ciemniejsza.

Ogród z wilkiem zamkn. 21:46, 15 maj 2018

Do góry
abiko napisał(a)
Czosnki masz stojące na baczność, do zdjęcia wyglądają świetnie. Ja swoim liści nie obrywam wiem, że brzydkie, ale trzeba mieć coś brzydkiego w ogrodzie
Fajny masz skalniak, jak rośliny urosną to będzie cudnie. I ten porządek

dziękuję już pisałam ,że żałuję ,że obcięłam .....coż mus jesienią dosadzić

a skalniak też lubię
prawie całościowy po deszczu nie da się w jednym kadrze go ująć

Tu narazie jest ściernisko... 21:44, 15 maj 2018

Do góry
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies