Taka szablonowa regularność przy jodle, która nie jest symetryczna, nie jest formowana w żaden sposób, takie powtarzalne nasadzenia nie pasują. A zwłaszcza kulki na przemian z trawami jednakowymi Nie pasuje zupełnie. Jodłę mam w niepolecanych bo rzadko kiedy, właściwie nigdy nie będzie ładną choinką, zawsze ja coś uszkodzi, ale skoro to prezent, nie wypada oddać. No i masz babo placek. Ja bym jej nie sadziła
Pomiędzy rabatami dość wąskimi, zlikwiduj 1 trawnik. Posadź bujne rośliny na murku, zasłonią murek (najlepiej część zwisających np. irga Mooncreper, trzmielina Fortunego.
Kasiu, dużo się zastanawiałam nad Twoim wpisem i muszę przyznać Ci rację - taki klimat u mnie raczej się nie przyjmie. Lubię oglądać takie ogrody jak Reni.
Mój - sama nie wiem. Na pewno będzie niedoskonały. Lubię duże rabaty gdzie jest jednolite nasadzenia, powtarzające się lub z minimalną zmianą.
Jeśli chodzi o drzewo to ostatnio byłam w szkółce i takie cudo widziałam
Agatko witaj u mnie ja u Ciebie jeszzce chyba nie bylam hmm musze sie dzis wybrac z rewizyta.
Wczoraj stworzylam male jezowkowe przedszkole.
moi wczorajsi oscie w ogrodzie
tak, tak na ostaniej fotce bocian ale sie ciesze ze i do mnie przylecial. Nie mam pojecia gdzie ma gniazdo ale widywano go juz w okolicy wiec musi byc gdzies blisko
Nie ma siły, długi dzień, upały i sałata nie wytrzyma bez kwitnięcia. Te kuliste nie dają się.
Ale nowe już rosną, szpinak wysiany 2 tygodnie temu przez Michała, wyrósł i zebrałam już dla niego pierwsze listki do jedzenia. Starszy syn może wciągnie się w ogrodnictwo. Młodszy zalapał bakcyla Uprawia rośliny egzotyczne.