Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Przerwa na kawę... 12:18, 12 maj 2018

Do góry
inka74 napisał(a)

Ale te ciski na nóżkach fajne! Sama chętnie taką donicę bym sobie sprawiła

Najpierw szaleństwo tulipanowe, a teraz się zaczosnkowałaś
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 12:17, 12 maj 2018

Do góry
Dzień dobry
Jestem w temacia planowania ogrodow zupełnie zielona, dlatego prosiłabym o Państwa pomoc i pomysły na urządzenie widocznej na zdjeciu rabaty.
Za wszelkie sugestie bardzo dziękuję
Ogródek przy lesie 12:01, 12 maj 2018

Do góry
Czy te ślimaki to wróg czy przyjaciel ? Nie wiem co mam z nimi zrobić ?

Fioletowa rabatka mi wyszła - niechcący.

Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę 11:38, 12 maj 2018

Do góry
Zagajanka napisał(a)
Czosnki - niektóre przekwitają, inne się dopiero otworzyły

Iryski zaczęły:

Białe bardzo mi się podobają
Kondziowy ogrod cz II 11:35, 12 maj 2018

Do góry

Kondziowy ogrod cz II 11:33, 12 maj 2018

Do góry

Kondziowy ogrod cz II 11:32, 12 maj 2018

Do góry

Kondziowy ogrod cz II 11:30, 12 maj 2018

Do góry

Kondziowy ogrod cz II 11:29, 12 maj 2018

Do góry

Kondziowy ogrod cz II 11:28, 12 maj 2018

Do góry
Moje klony

Kondziowy ogrod cz II 11:25, 12 maj 2018

Do góry
Nie wiem czy ktos jeszcze tu zagląda, ale wstawię kilka zdjęć bieżących Tak wygląda ogród ze skoszoną trawa i z nie skoszoną

Ogród z łezką II 10:58, 12 maj 2018

Do góry
Kindzia napisał(a)
Alchymist zaczyna, za dwa tygodnie jeszcze będzie kwitł Wreszcie Zielona Góra się na niego załapie, Lublin i Buczkowice też

Dalej Gobasiowa lilia, wygląda obiecująco Czyżby już w tym roku powtórzyła cechy matki?

i powojniki zaczynają

wygląda na to ,ze tak ..Kasiu daj jej jakaś podporę lub choć lekko przywiąż do patyczka

U mnie Alchymist słaby w tym roku ..została 1\3 krzaka
Skarbonkowy ogródek 10:38, 12 maj 2018

Do góry
Toszka napisał(a)

Joanno
ja bym na jeszcze mniejsze piórka podzieliła. Jeśli trafisz na kępki z dłuższymi korzeniami to je obetnij, te korzenie, o 1/2.

Sadzisz do ziemi z dobrociami i co ważne koniecznie przekopane z korą. Podlewasz ukorzeniaczem i pilnujesz podlewania.

O ucinaniu korzeni wiedziałam, o korze tez. Tosia, jak ja to podzielę na jeszcze mniejsze piórka to będę miała cały ogród w evergoldach Z polowy rozety wyszło mi chyba z 20 sadzonek.

Ktos chętny na evergoldy?

PS. Powiesz co z tym obornikiem? Z lutego mam. Nadaje się na rabaty pod nowe nasadzenia?
Gożdzikowa - wiejski ogród 10:37, 12 maj 2018

Do góry
Nallar napisał(a)
Proszę o ocenę Gobasiowej.

Ewo ..wyglada na to ,ze będzie sporo kwiatków..ale setki to raczej nie bedzie u mnie na trzeci rok dopiero była potrójna..to już widać było od samego początku.
porównaj sobie

Anna i Ogród 10:16, 12 maj 2018

Do góry
Makao_J napisał(a)

Kalinka kwitnie

Pięknie kwitnie ta kalina. Kwiaty przypominają hortensje. Co to Aniu za odmiana?
Kłopoty - problemy z trawnikiem 10:03, 12 maj 2018

Do góry
Dzień dobry..
1. Trawnik jednoroczny z siewu
2. Po wiosennej areacji
3. Po nawozeniu nawozem typu "szybki efekt dywanowy" na poczatku kwietnia
4. W części zaczyna żółknąć
6. Trawnik uzytkowany przez dzieci i psa
7. Nawodnienie automatyczne
8. Nienaostrzylem przed sezonem ostrzy kosiarki
9. Zdjecia ponizej.

Pytania...
A. Za mokro? Za sucho? Spalilem nawozem?
B. Trawnik choruje?
C. Co poradzić...?

D. Czy mozna mlody trawnik opryskac przeciw chwastom?

Kosimkowo - Ogród po totalnej rekonstrukcji 10:00, 12 maj 2018

Do góry
Anulko, zobacz to chyba ten orlik od Ciebie... siany w 2016...
Ogródkowe perypetie:) 09:55, 12 maj 2018

Do góry
abiko napisał(a)
nie mogłam się oprzeć takiemu światłu

Światło obłędne Mam w tym roku mocne postanowienie nie kupowania kwiatów jednorocznych do donic. Na razie mi się to udało, mam tylko bratki na 2 parapetach, ale to bardziej zapora na koty Jednak gdy widzę takie piękności to zaczynam się łamać
Fajnie wygląda wasz ogród w obiektywie Sylwii. Takie inne spojrzenie na to co zwykle sami fotografujemy.
Widzę, że przed wejściem masz tę bordową śliwę wiśniową. Ja moją co roku mocno przycinam i jest mega gęsta. Twoja mi się podoba, ponieważ taka lekka jest
Ogólne, ogrodnicze wskazówki w projektowaniu i realizacji ogrodów zamkn. 09:48, 12 maj 2018

Do góry
Witam gdzie doradza mi Panstwo ulokowanie rapaty z trawami i jakimiś kolorowymi kwiatami. Myślałam o ulokowaniu podluznej rabaty po lewej stronie wejścia domu wzdłuż opaski z chodnika wokół domu tam gdzie są te długie okna aż do początku tarasu ponieważ taras z frontu i po prawej jest tak niski i ma stopień na całości ze nie bardzo logiczne byłoby go zastawiać rabata .
Skarbonkowy ogródek 09:47, 12 maj 2018

Do góry
Dziewuszki, Wariatki jesteście

Uśmiałam się ze hej. Na szczęście sąsiadów mam daleko wiec mogę zakopywać po nocach co mi się żywnie podoba

Kasiu, mi tez coraz bardziej podoba się rabata Nawet eM wczoraj stwierdził ze fajnie zaczyna to wyglądać a przypominam ze on sceptyczny mocno na wszelkie rabaty
Magnolie sama uformowałam/przycięłam. Jak się wprowadziliśmy to magnolia rosła jak krzaczor. Galezie od samego dołu rosły.

Mam jedno kiepskie zdjęcie jak ta magnolia wyglądała na początku ale trochę widać.

Jeszcze w tym roku podcinałam gałęzie które mnie wkurzały

Z tym przekopywaniem to masz racje, najlepiej jak nic nie rośnie. Wtedy idzie jak po maśle. Problem mam tylko bo mi sie obornik skonczyl a nie moge znalezc nigdzie starego.

Toszko czy obornik koński z lutego br. nadaje się na ta rabatę na której chce sadzić czy za świeży?
Sprawdziłam tego linka i wygląda na to ze te moje IH to maja. Dziwne , bo wydawało mi się ze rabata starannie przekopana z dobrociami. Czy florowit pomoże czy muszę coś innego zastosować żeby uzupełnić niedobory?

Podziałałam wczoraj dalej. Podzieliłam i posadziłam miskanty, przesunęłam lekko kulki i wzięłam się za dzielenie carexa.

Jak ten carex przeżyje to będzie dobrze Czy jest szansa ze z tego czegoś

odbije? Korzenie zostawiałam ale kępa była tak duza ( 5 letnia nigdy nie dzielona ) ze przy dzieleniu takie właśnie kawałki mi powstawały. Zostało mi jeszcze kilka sztuk do podzielenia wiec proszę o opinie czy ja to w ogóle dobrze robię. Nie chciałabym wszystkich uśmiercić.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies