Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Za drzwiami do ogrodu...

Za drzwiami do ogrodu...

Doranma 21:40, 01 lip 2018

Pięknie komponuje się biel pergoli z granatowymi i błękitnymi powojnikami - muszę u siebie zrobić w związku z tym małe przenosiny Ale to już wiosną. New Dawn jest wciąż na mojej liście chciejstw i naprawdę nie wiem, kiedy przestanę sadzić kolejne róże, mimo czarnej plamistości,która atakuje wiele z nich, wciąż nie mogę się oprzeć kolejnym odmianom. Śliczne masz jeżówki, to takie proste a jednocześnie urocze kwiatki
anpi 22:32, 01 lip 2018

Adela napisał(a)
Zaczyna się czas jeżówek. To bardzo ładne kwiaty. Ponieważ róże u mnie ładnie wyglądaja do pierwszego kwitnienia, więc chcę ogród wzbogacic trochę w te kwiaty. U Ciebie roże rosną bezproblemowo, widzę, i cudownie prezentują się na tle białych kratownic. Pokazuję Twoje zdjecia mojemu M i może da się namówić na tę robotę. Ale nie na białe, u mnie nie pasują. Nie mam tak romantycznego ogrodu...

Z różami i jeżówkami właściwie zaczynam przygodę,mam nadzieję że w przyszłym roku pokażą na co je stać.Ale już bardzo ciesząMyślę że dokupię jeszcze jakieś okrywowe ,kwitnące do jesieni.

Na razie sprawiłam sobie takie stale kwitnące
anpi 23:24, 01 lip 2018

Doranma napisał(a)
Pięknie komponuje się biel pergoli z granatowymi i błękitnymi powojnikami - muszę u siebie zrobić w związku z tym małe przenosiny Ale to już wiosną. New Dawn jest wciąż na mojej liście chciejstw i naprawdę nie wiem, kiedy przestanę sadzić kolejne róże, mimo czarnej plamistości,która atakuje wiele z nich, wciąż nie mogę się oprzeć kolejnym odmianom. Śliczne masz jeżówki, to takie proste a jednocześnie urocze kwiatki

Dziękuję za miłe słowa
Ja też mam taką listę
Moim niektórym różyczkom coś podjada listki i nie mogę znaleźć sprawcy.Gryzy są dość duże i wszystkie jakby takie same...muszę chyba czymś popryskać... Róże chyba potrzebują szczególnej uwagi...
anpi 23:29, 01 lip 2018

Jakby mało było bieli w moim ogrodzie-dokomponowały się chmurki
Adela 23:32, 01 lip 2018

Tu coś mam:
https://www.ogrodowisko.pl/watek/717-szkodniki-roz-problemy?page=5
U mnie podobne wżery ma epimedium. Myślałam, ze to opuchlaki. A może to ten skodnik co wcina róże?
gosika67 23:37, 01 lip 2018

U mnie jeżówki też rządzą, a ta biel pasuje do wszystkich roślin, nadaje im taką delikatność.
Kasiek 00:08, 02 lip 2018

anpi napisał(a)

Dziękuję za miłe słowa
Ja też mam taką listę
Moim niektórym różyczkom coś podjada listki i nie mogę znaleźć sprawcy.Gryzy są dość duże i wszystkie jakby takie same...muszę chyba czymś popryskać... Róże chyba potrzebują szczególnej uwagi...

To sprawka osy samotnicy.
AnnaMS 00:30, 02 lip 2018

anpi napisał(a)

No tak, płotek i cegła i moja radosna twórczość zdominowały moje, w pocie czoła sadzone kwiatuchy

Aneczko, Twoje kwieciste nasadzenia są takie radosne, masz pewnie dużo słońca i to widać, nawet różowa hortensja jest już w pełnym rozkwicie a Twoja biała twórczość to druga bajka ...
Dzieciaczki są takie słodziuchne, w zeszłym roku miałam cztery sójeczki, a w tym roku chyba gołębie grzywacze i sierpówki tylko, tego czasu ciągle mało aby podziwiać mieszkańców ogrodu ...
Gratuluję setnej strony
Aurelllia 11:49, 02 lip 2018

Gratuluję 100-ki Biało pięknie romantycznie Pisklaki są świetnie u mnie albo kopciuszek, albo pleszka ma gniazdo w starej dziupli w antonówce, niestety potrzebna była tez ochrona bo kocur się dobierał - najprostszy patent - okleiłam taśmą ta stroną klejącą konar, kocurek sobie łapki lekko przyklejał jak właził i zrezygnował
nicol21 11:58, 02 lip 2018

Rewelacyjnie miec takie dzieciaczki! a nóż będą potem przychodzić na obiadki niedzielene
Ogród z płotkiem w tle i bylinami, różami - rewelacyjny pomysł który na szczęście został zrealizowany
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies