Angeliko jak to możliwe, że przy takiej suszy Ty masz taki soczysty i cudowny trawnik???? Jak często go podlewasz??? I na jaką wysokość kosisz trawę?
Wszystko jest idealnie dobrane i takie zadbane...raj na ziemi!!!! Gratuluję!
Anitka super, że podczas waszego "zagadanego" spotkania zrobiłaś zdjęcia Zawsze to inne spojrzenie na kogoś ogród i nowe kadry. Ten widokiem na otoczenie, lawendę i tawułkę jest obłędny
Ile masz "smaczków" na płocie Mini domek obłędny! Kibicuję klonom u ciebie. Wcale nie są takie wymagające, a ten na pierwszym planie jest śliczny Pamiętasz nazwę? Wydaje mi się, że mam podobny, tylko mój tak przy ziemi rośnie a nie w górę.
Wszystko u ciebie Madzia takie słodkie, wymuskane, czuję że nie będę chciała w niedzielę wracać do siebie Zapowiada się spora ekipa, obiecuję że będę czuwać i zrobimy w końcu grupowe zdjęcie
Madziu oczywiście, że pamiętam. To Sea Foam róża okrywowa. Kupiłam w Rosarium .To jej trzeci sezon. Wypuściła długie pędy. Jeszcze dłuższe niż w zeszłym roku. Teraz pokazuje swoje możliwości.
Walerku, ratunku!
Na moim klonie Jordan znalazłam 3 suche, zwiniete listki.Swiatło nie sprzyjało dobrym zdjęciom, ale mam nadzieję ,że będzie widać co trzeba. Listki są szare, zwinięte, suche, gałązka na której rosna jasna, jak każda inna bez zmian. Opryskałam Topsinem na wszelki wypadek, ale już snił mi się w nocy ,że umiera Proszę poradz czy to może być początek czegoś groźnego?
Z tej perpektywy widać jak PIĘKNA jest ta altana, nawet mamy jedną fotkę prawie na kolanach
Kochani nie było tam myszy, mimo, że moja mina na to wskazuje Domek jest mały ale bardzo pojemny. Mieści wszystkie potrzebne w ogrodzie narzędzia. A jego drzwi są obłędne!!!
Eden Rose w tym roku jeszcze niska, 50 - 60 cm, ale tyle pąków
Alchymist rozwija kolejne kwiaty
Baronowi Girod de Lain chyba nie służy tegoroczny upał i w pełni słoneczna wystawa - wiele kwiatków pozasychało i są w tym roku wyjątkowo małe. Poszukam dla niej półcienistego miejsca.
Jakie piękne masz te połączenia bylin, traw i róż Zacytowałam Gosia tylko kilka zdjęć, ale wszystkie inne też urzekają. A bez robię wg przepisu z bloga "Bea w kuchni" i jest tam sok lub kwasek. To mój ulubiony blog jeśli chodzi o troszkę nietypowe przepisy, może znasz?