Dziś robiłam jak automat, bez przerwy, ciągle jestem do tyłu.
poszerzyłam koło i wyszło rondo.
Ściągnęłam darń i za jeżówkami Lemon Drop miałam dać żurawki, rozstawiłam i nie pasowało, bo już jeden rząd jest przed Lemonem.
dałam berberyski, weszło 90 szt to odżyją w ziemi.
obwódka berberysów w cieniu, to wystrzygłam,
i dwa ekrany z buku i grabu na prostej rabacie wystrzyżony.
Rabata fajna,ładna
Ale...
Hmmm, a nie za gęsto będzie jak tyle tam roślin posadzisz.
Jak patrze tych host już jest wystarczająco.ok horka, małe trawki. i tyle.
No żurawki,,wrazie czego, jak hosty się rozrosną to usuniesz.
Ale jeszcze tam dopchasz świecznicę i rodgersję ??Chyba za dużo.
Jest kilka odmian kwitnących później (w większości białych), ta do nich należy (nie pamiętam nazwy). Poza tym mój ogród znajduje się "między górami" w kotlinie górskiej, jest chłodniejszy:
Elu, czy to nie jest kalina szorstkolistna? Bardzo mi się podoba. Generalnie lubię wszystkie kaliny, podobają się mi. Mam dużą (jakieś 2x2) Watanabe. Rozrasta się mocno na szerokość. Rośnie jako soliter na trawniku. Mam problem z domownikami, którym ten krzew szczególnie nie przypadł do gustu. Ona nie jest zimozielona i ma tylko dwa urocze momenty - gdy kwitnie i gdy jesienią przebarwia się. Jutro postaram się zamieścic aktualne zdjęcie. Ponieważ masz ciekawe kompozycje, poproszę Ciebie, abyś podpowiedziała mi co o niej sądzisz i czym ją ewentualnie zastąpić.
Pozdrawiam
Pozostały resztki przy samych murach, bo koparka nie dała rady.
Pojawia się problem, bo schody nie są dostatecznie umocnione i moga się rozlecieć ponoć (tam jest jakiś lekki beton wylany)
Ewentualnie wzdłuż zejścia ze schodów można zrobić murek z bloczka takiego jak z boku lub donicę.
Róż mam ok 69 sztuk. A tak sobie obiecywałam, że już żadnych nie kupię.....
Dla mnie, kolory w ogrodzie dodają energii i radości...nawet w deszczowy dzień
Dzięki za odwiedziny