Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród wśród pól i wiatrów

Ogród wśród pól i wiatrów

frezja 22:34, 30 cze 2018

jolka napisał(a)

Ja też lubię tam posiedzieć Jeszcze maciejkę muszę posiać. Wtedy to już na pewno i mnie żadna siła stamtąd nie ruszy Zostawiam anabell Ciężko to oddać na zdjęciu, ale w tym roku jest niezła

Jakie tu masz trawki ? bardzo ładne zestawienie.
jolka 22:35, 30 cze 2018

Pszczelarnia napisał(a)
Każdy temat fajny z Twojego ogrodu ale ten - owocowy raj kuszący smakami! Jak cięłam 4 kulki - słońce je przypaliło, jak następne 4 - poszedł deszcz i jak tu zorganizować prace ogrodową?

Owoce bardzo mnie cieszą, bo mam je pierwszy rok. Ale oczywiście zawsze musi być jakiś kłopot. Obecnie są to u mnie gałęzie łamiące się pod ciężarem owoców!! Jedna gałąź gruszki się złamała, ciekawa jestem co będzie z brzoskwiniami. Porzeczki czarne i czerwone leżą rozpłaszczone na ziemi. eM. dostał zakaz dawania obornika pod owocówki w tym roku.

A z dobrych wiadomości to jeszcze muszę wspomnieć winogrona.
Dwa lata na nie utyskiwałam, ale wreszcie się opamiętały

jolka 22:36, 30 cze 2018

frezja napisał(a)
Jakie tu masz trawki ? bardzo ładne zestawienie.

Ewusia, miskant variegatus.
frezja 22:42, 30 cze 2018

jolka napisał(a)

Ewusia, miskant variegatus.

O, dzięki. W tym sezonie kupiłam większą sadzonkę tego miskanta i zrobiłam z niej 3...kropla w morzu potrzeb za rok spróbuję znowu dzielić, ja oszczędna do bólu ; no, nie, żartuję....muszę dokupić )

Pięknie masz Jolu na rabatach
jolka 22:43, 30 cze 2018

MalGosia napisał(a)
pochodziłam, nawet na chwilkę usiadłam Ci na ławeczce (podumałam ) i stwierdzam, że masz tak cukierkowo, że nie chcę wychodzić! owoce zapowiadają się pysznie - niektórzy narzekają na pogodę, a mi ona pasuje - jest idealnie

Małgosia, dziękuję za miłe słówka Ja na pogodę nie narzekam, bo i tak nie mam na nic czasu, a przy takiej chłodnej aurze owoce tak szybko nie przejrzewają i mam czas, by zdążyć je zebrać. Wczoraj robiłam galaretkę z czerwonej porzeczki, taki najwcześniejszy gatunek, spokojnie tydzień na mnie poczekał. Poza tym ogród się wody napił, bo sucho było jak nie wiem co.

Seledynki zostawiam

jolka 22:47, 30 cze 2018

frezja napisał(a)
O, dzięki. W tym sezonie kupiłam większą sadzonkę tego miskanta i zrobiłam z niej 3...kropla w morzu potrzeb za rok spróbuję znowu dzielić, ja oszczędna do bólu ; no, nie, żartuję....muszę dokupić Pięknie masz Jolu na rabatach

Ja akurat variegatusy duże kupiłam i nie dzieliłam.
Ale muszę powiedzieć, że przez dwa lata mocno urosły. Są wyższe ode mnie!!

Dziękuję za miłe słówka, zieloności zostawiam

Właśnie, jakoś dawno nie miałam okazji pokazać choiny, też jest większa ode mnie
jolka 22:48, 30 cze 2018

Dobrej nocy wszystkim

kerii 23:11, 30 cze 2018

jolka napisał(a)

Zostawiam anabell Ciężko to oddać na zdjęciu, ale w tym roku jest niezła

Niezła??? chyba żartujesz ja bym duszę za taką sprzedała ))
jest zajefajna ))
Kasiolaaa 07:56, 01 lip 2018

O Boziuuuu widoki faktycznie powalają na kolana tak jak twoj ogrod przestrzen ciekawe nasadzenie poprostu uwielbiam i klaniam sie do samej zieni z otwarta buzia z zachwytu
paulina_ns 08:33, 01 lip 2018

Przepięknie! Oczy z samego rana nacieszyłam, nie wiem co zacytować w każdym zakątku u Ciebie ślicznie i te owocowe.. Widać,że kochasz swój ogród, a on Ciebie buziaczki.

Ps. Gdzie te ciepło????