Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogródkowe perypetie:) 23:56, 08 maj 2018

Do góry
Anda napisał(a)
Super widoczki. Prawdziwa ogrodniczka, nawet sukkulenty poutykane gdzie się da Aga nic nie pokazuje Sylwia, pokaż więcej

Aga, piszesz u mnie, że róże sadzone jesienią sie nie ukorzeniły. Niemożliwe. Napisz coś więcej. Masz jakieś fotki korzeni?

Też mówię, że nie pokazuje, a Ona nie wierzy, że ma co.
Lecimy dalej
Cudne rododendrony

za nimi pięknie ukryte złoto ogrodnika, czyli mimo małego ogrodu można miejsce wygospodarować

Ogródek Iwony II 23:55, 08 maj 2018

Do góry
Bawarka 23:52, 08 maj 2018

Do góry
eda napisał(a)
jjjjacieee fajna robotaaa lecęę !!! aj to już było haaa zagapiłam siemm
buziolki Kasiuu

Nic to nic to Dla Ciebie, moja pierwsza piwonia

Ogródek Iwony II 23:50, 08 maj 2018

Do góry

Bawarka 23:46, 08 maj 2018

Do góry

Rozpoznawanie drzew i krzewów liściastych 23:45, 08 maj 2018

Do góry
Mieszkam w Anglii. Co dzien mijam to piekne drzewko i nie mam pojecia co to jest. Na wiosne liscie rosną koloru rozowego po czym pozniej robia sie zolte i na koniec troszke zielonkawe. Czy to jakas odmiana klonu ?
Ogródek Iwony II 23:44, 08 maj 2018

Do góry
Dwa ogrody 23:44, 08 maj 2018

Do góry
Jankosiu, cieszę się z tej szklarenki, chociaż to lilipucik, wiosną musiałam wykopać multum bylin, by zrobić jej miejsce. Myślę, że wybrałam optymalne. Teraz będę kombinować, jak podziałać z resztą, już zacieram ręce
Krawężniki pod szklarnię mocowałam sama ( eM wykluczony ze względu na kolana), syn skręcał wg instrukcji, jakoś poszło. Maku chyba Ci nie dawałam, co najwyżej nasionka.
Agatko, dziękuję, przekażę.
Ula, zastanawiałam się długo nad nią Chyba faktycznie mnie miałaś pokazać pomarańczowe orliki
mam granatowe, białe i różowe

Ogródek Iwony II 23:39, 08 maj 2018

Do góry
Zostawiam trochę fotek majowych na dobranoc. Pisanie zajmuje trochę czasu, a mi go już brak
Ogród Małej Mi 2017 23:38, 08 maj 2018

Do góry
Może jednak jutro odpowiem.. i troszkę pada deszcz.. .. nawet błyski były na niebie..

Piwonia Early Scout.. fajna tylko nie potrafię jej zrobić foto.. kolor ma oczotegliwy.. i nie wychodzi..

Ogródek Iwony II 23:33, 08 maj 2018

Do góry
Trochę czasu zajęła mi praca w "szklarni" - tak nazywam mój foliak ładnie, a co tam, hi, hi

Posadziłam pomidorki, podwiązałam. Zbyszek umocował mi pręty, do których podwiązuję sznurki pomidorkom. Wysiałam tez trochę ogórka sałatkowego. Na razie do doniczek

Chciałam dwa rzędy i się zastanawiam. Podobno pomidorki nie powinny się stykać, by nie przenosić zarazy, gdyby coś złapały...

Sadzonki mogłyby mieć bardziej intensywny kolor. Planuję rozpocząć nawożenie pokrzywą. Proporcje 1:10. Raz na tydzień chyba wystarczy takie nawożenie pokrzywą ...

Były dwie zimne noce. To była chyba przyspieszona Zośka No, ale dały radę. Choć rano pod folią był 1 stopień jednej nocy. Trochę biegania jest wkoło folii, rano trzeba otworzyć, by się pomidory nie sparzyły, pod wieczór zamknąć, by się nie wychłodziły... Pomidorki kwitną
Czy to prawda, ze zostawia się tylko 6 owoców w jednej kiści?
Bawarka 23:32, 08 maj 2018

Do góry
Uwily sobie gniazdko w drzewie na opal Mam cicha nadzieje, ze sie nagle na dworzu nie ochlodzi

Komendówka 23:29, 08 maj 2018

Do góry
Jak zobaczyłam twoje bzózki to aż radośnie podskoczyłam. To już prawdziwe pannice

roma2 napisał(a)
Toszko nie wycięłam całego dywaniku. Wycięłam część, bo serce mnie bolało, ponieważ wszystko co wycinałam było już ukorzenine w ziemi. No jak wywalić. To co wycięłam, wsadziłam w ziemię natychmiast (coby nie ratować mdlejących) i podlewałam. W niedzielę rano wyglądały dobrze, ale co teraz się dzieje???. Nie wiem. Nie mam za dużo miejsca na sadzonkowanie w jakimś cieniku. Wszędzie patelnia. Posadziłam tam, gdzie uważałam, że mają szansę. Się okaże.

Moje oczy otworzyły się na pazerne zawłaszczenie okolicą przez pnacą hotkę po tym jak zobaczyłam u znajomej miejsce ok 50m kwadratowych pokrytych przez macki tej rosliny. Wszystko to co tam wcześniej rosło zostało przykryte przez dywan z hortki.
Od tego czasu systematycznie wycinam płożące się gałązki. Dodatkowo cały dół podcinam, tak by widać było niezwykły pieniek o intrygującej, postrzępionej korze.

Moja działka na Dębowym Lesie 23:24, 08 maj 2018

Do góry
iwona_d napisał(a)
Aniu te hosty są po prostu przepiękne. Kiedyś jakoś nie myślałam, żeby je mieć, ale teraz jak u Ciebie na nie patrzę to zastanawiam się coraz częściej, gdzie ja mogę je posadzić. Nie sądziłam, że mogą robić aż takie wrażenie.

Iwonko witaj!
Cieszę się,że tobie też podobają się hosty.
Mam już 93 odmiany host.To piękne rośliny .
Ja nie wyobrażam sobie ogrodu bez tych roślin
Hosty idą go góry, nie wszystkie równo,Tak już mają.Kilka w głębokich kłach jeszcze.ale będą pięknieć z dnia na dzień .I z roku na rok, coraz piękniejsze.

Clematis Kaiser kwitnie

Dwa ogrody 23:23, 08 maj 2018

Do góry
Ewo, szklarenka mini, ale cieszy. Dziś posadziłam 12 sztuk pomidorów. Zastanawiałam się, w jakich odległościach posadziłaś swoje. Wczoraj dałam radę tylko przekopać, ziemia ubita podczas składania. Wyobrażam sobie Twoje kamieniste podłoże. O lilakach napisała Bożenka, dodam tylko, że mnie tez brakowało nazw przy krzewach, bo numeryczne oznaczenia to swoisty kod Właścicielki.
Haniu, właśnie z odrostów pozyskałam swoje sadzonki. Kiedyś wyprowadzałam trzy lilaki na jednopniowe drzewka, rosły w donicach dołowanych na zimę w gruncie. Doniczki były drewniane i spróchniały, w końcu posadziłam je w ogrodzie. Zachowały pokrój drzewek, ale odrosty nadal dają, tyle że koszenie trawnika skutecznie je ogranicza.
Pomidorów posadziłaś dużo, jak dla całej armii Co tam moich kilka sztuk, ale metodę mamy te samą: kompost i obornik.
Reniu, prawdopodobnie żonkile zaschły przez suszę. Moje pomyłki jeszcze wczoraj były takie, ale u mnie padało i jak kopię gdzieś, to wilgoć w glebie jest. Stokrotka mi też nie wzeszła. Kosmosów jeszcze nie wysiałam.

Ogródek Iwony II 23:17, 08 maj 2018

Do góry
Największą niespodziankę zrobiła mi Ewa z mężem. Przyjechała na kawę i pogaduchy. Jak ja lubię, gdy panowie znajdują swoje tematy, a my możemy pochodzić po ogrodzie i pogadać o sprawach ogrodowych i nie tylko
No więc za sprawą Ewy rady przesadziłam trzcinnika Overdam tutaj:

Fajnie tam podkreśli prostokątną rabatę. Kiedyś była tam stipa, też fajnie to wyglądało, ale stipę trzeba wymieniać co roku i późno jest ładny efekt, Overdam może tu fajnie zgrać się z resztą...

Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 23:14, 08 maj 2018

Do góry
Sesleriowo szałwiowa - bardzo fajne poduszki już szałwia stworzyła, ale muszę dosadzić seslerię i nieco zaburzyć ten ład, bo za równo coś ...

I od drugiej strony

Cudne orliki z bliska, z daleka są mizerne

I czosneczki na deserro
Moja działka na Dębowym Lesie 23:13, 08 maj 2018

Do góry
BasiaLT napisał(a)
Aniu bardzo dziękuje za receptury

Nie ma za co Basiu
Szafirek pełny Blue Spike

Liście hortensji dębolistnej sa już takie.
Hortensja dębolistną mam już 3, czy 4 rok.Zimuje od małej sadzonki.nieokrywana zupełnie.
W pierwszym roku tylko kopczyk jej zrobiłam.
A następne nic.A u mnie ziy bywają z duża falą mrozu,I dają radę.
Wcześnie wypuszczają listki i później aż do większych przymrozków je trzymają.I na jesieni te liści cudnie na brązowy kolor się przebarwiają.
To piękna odmiana.

Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 23:11, 08 maj 2018

Do góry
I kolejny dzionek u Petera Alana - mam nadzieję, że wżery od opuchlaka są zeszłoroczne, a nie już grasuje...

Zawilce

Liliowy eksperyment pod peoniami - te skończą, może te będą udawać, że rosną z jednego krzaka Miałam obawy sadzić je głębiej w kępie peonii, że uszkodzę..

Szałwia tuż tuż

I tawułka biała - o ile pamiętam, to wyhodowałam ją z lidlowej paczuszki Niewiele się po niej spodziewałam, biorac pod uwagę jak wyglądała w pierwszym roku
Moja działka na Dębowym Lesie 23:10, 08 maj 2018

Do góry
anpi napisał(a)
Piękne bodziszki i cudne hosty. Teraz będę czekać aż moje się tak rozrosną
Ciekawe czy do nas dotrze deszcz, u dziewczyn w Krakowie padało.

Jeszcze jakiś taki bodziszek mam.

A ty je masz ??Hosty i w sezonie będą się rozrastać i pięknieć i z latami też
Oj, deszczu deszczu trzeba nam bardzo.

I ostanie takie widoki
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies