Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Mała działka - wielkie nadzieje

Mała działka - wielkie nadzieje

Annak 18:52, 21 maj 2018

Kasia_CS napisał(a)
Mocno różowa jest Laguna - z nią by kontrastowały na pewno

Jak kupowałam edenkę, to ona na doniczce też miała zdecydowany róż Tak to jest jak się nie zna roślin w realu Poczekam jak zakwitną powojniki to wtedy zdecyduję Przecież ciągłe przesadzanie to też cecha ludzi z Ogrodowiska
Kasia_CS 20:14, 21 maj 2018

Annak napisał(a)

Jak kupowałam edenkę, to ona na doniczce też miała zdecydowany róż Tak to jest jak się nie zna roślin w realu Poczekam jak zakwitną powojniki to wtedy zdecyduję Przecież ciągłe przesadzanie to też cecha ludzi z Ogrodowiska

Ja juz teraz przed zakupem najpierw w necie sprawdzam w grafikach google -nawet jak jestem w ogrodniczym-ale to właśnie nauczka po różnych niespodziankach

No dokładnie-przesadzisz
asiak 14:30, 13 cze 2018

Aniu, co tam? Działasz na działeczce?
mirkaka 10:51, 21 cze 2018

Eden Rose to jedna piękniejszych róż i zdrowa Powojniki Solina i Błękitny Anioł mam, zajrzyj do mnie str 454. Solina bardziej będzie pasować, Anioła dałabym gdzie indziej a w jego miejsce wsadziłabym ciemny fiolet np Polish Spirit, Venosa Violacea, lub Jackmani.

Wokół studni można posadzić jakieś krzewy, ładnie ją zakryją, np krzewuszki, lub pęcherznice.
Kasya 10:53, 21 cze 2018

Annak napisał(a)
Moja jedyna (jak na razie)róża - eden rose. Pięknie zakwitła, ale pełne kwiaty trochę się przewieszają. Myślałam też, że będzie bardziej różowa, ale i tak mi się podoba

u mnie w tym roku jasmina wyglada podobnie a eden jest biala jak nigdy
Anda 12:19, 24 cze 2018

Hej Aniu, odezwij sie Co robisz na dzialce?
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Annak 19:07, 25 cze 2018

Bywam tu u siebie sporadycznie, częściej oglądam moje ulubione ogrody i podziwiam, bo nawet na pisanie czasu nie mam. Ostatnie wichury powaliły mi drzewo na dach domku Skończyło się na szczęście bez strat materialnych. Oszczędzona wiosną stara śliwa okazała się spróchniała W niedzielę, mimo deszczu robiliśmy porządki.
Róża eden tylko w fazie pąków ma trochę różu, potem jest całkiem biała, a nie jest na dużym słońcu (tylko wcześnie rano i późnym popołudniem).

Annak 19:11, 25 cze 2018

Powojnik solina (kupiony w kwietniu) miał dwie gałązki, trzecia się złamała w transporcie. Urósł co najmniej metr, ma delikatne gałązki, ale bardzo dużo pąków i kwiatów. Mam nadzieję, że jeśli przeżyje zimę i zostanie przycięty to się zagęści, ale edenka mi do niego nie pasuje.
Annak 19:14, 25 cze 2018

Po zimowym przemarznięciu z 4 róż chopin zostały dwie, bardzo walczyły o życie i dopiero teraz jedna ma 1 pąk Zastanawiam się tylko, czy to na pewno chopin, bo pąk jest żółty!!!

Annak 19:15, 25 cze 2018

Anda napisał(a)
Hej Aniu, odezwij sie Co robisz na dzialce?

Ewuniu, jeszcze o mnie pamiętasz? Dzięki za odwiedziny. Jestem, żyję, a więcej napiszę na priv
uściski