Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Podwórkowa rehabilitacja

Podwórkowa rehabilitacja

ryska 18:41, 25 cze 2018

Nallar napisał(a)

No tak, tylko że Wasze sałatki czekały na grilla. Powinniście się wrócić i pomóc je teraz zjeść. Zapomniany słoik ogórków małosolnych nadal stoi na kuchennym parapecie. ;(

To fotka mojego kurdupla?

Właśnie przyniosłam 4 ogórki z warzywniaka Małosolne mmmmm pycha, zrobię w tym tygodniu. Twoje z pewnością spożytkujecie. Mojej sałatki było mało także myślę, że nie wyjdzie Ci bokiem
Tak, te serca to u Ciebie
ryska 18:50, 25 cze 2018

Anda napisał(a)
Piekne te lilie wodne. Moja jakos nie chce kwitnac.
Plotek jak zawsze cudnie zaplatany w roslinach. Bardzo romantycznie to wyglada, zwlaszcza po pomalowaniu go na bialo.
Hortki u Nallar sliczne.

Masz nowe założenie, daj swoim trochę czasu. Moje były posadzone w 2015. Pięć białych kwiatków i trzy bordowe to i tak bez szału. Muszę dać im jakoś nawozu.
Róże i powojniki są bardzo romantyczne. Lubię to połączenie.
ryska 19:00, 25 cze 2018

gobasia napisał(a)
Renatko . dla mnie .wszystko przepiekne a to z bajorka najpiekniejsze

Bajorko to centrum mojego małego wszechświata

Basiu pisałaś kiedyś, że krzaczasty ogórek Cię rozczarował. W jakim sensie?

Zerwałam dziś pierwsze ogórki z niego i w smaku dobry, skóra trochę twarda ale nie jakoś szczególnie.

Lilia Gobasiowa na żywo u Ewy-Nallar zjawiskowa.
an_tre 19:25, 25 cze 2018

ryska napisał(a)
Telefonowe fotki ogrodówek
Wszędzie kolorowo i radośnie w twoim ogrodzie, niektóre kwiatuszki nawet pięknie wyłażą za płotek ale ogrodówki powalają na kolana
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
ryska 20:39, 25 cze 2018

Aniu dzięki, to zacytowane zdjęcie jest nieaktualne . Po deszczu z zeszłego tygodnia położyły się ale je pospinałam i teraz są takie zbite. Niezbyt mi się to podoba.
Może jutro od nowa je powiążę jak nie będzie padać. Na jednym pędzie mam kilka dorodnych kwiatów, stąd ten ścisk
gobasia 20:53, 25 cze 2018

ryska napisał(a)

Bajorko to centrum mojego małego wszechświata

Basiu pisałaś kiedyś, że krzaczasty ogórek Cię rozczarował. W jakim sensie?

Zerwałam dziś pierwsze ogórki z niego i w smaku dobry, skóra trochę twarda ale nie jakoś szczególnie.

Lilia Gobasiowa na żywo u Ewy-Nallar zjawiskowa.

rozczarował mnie bo myślałam ,że on będzie coś w rodzaju cukini a on miał długie rozlazłe pedy jak normalny ogórek..Owoce w smaku dobre ,tylko beczułkowate ...

widziałam fotki lilii ..postarała się a za rok to dopiero da popis
ryska 21:20, 25 cze 2018

Basiu ten opis nijak nie pasuje do moich. U mnie rosną w kociołkach, pędy mają max 50 cm, obsypane są kwiatkami a kształt ogórka smukły, podłużny
Jutro zrobię zdjęcia, to porównamy.
Nallar 10:58, 26 cze 2018

Renatko Gobasiowa Lilia to Marlene.
https://pl.madlovefarms.com/6036-description-of-lily-variety-marlene
ryska 11:01, 26 cze 2018

Wiem Ewa ale dla mnie to i tak Gobasiowa
ryska 11:21, 26 cze 2018

Zaraz będzie burza, niech popada Od rana zasuwałam w ogródku, przesadziłam budleję karłową, powiązałam na nowo hortensje ogrodowe, wypieliłam chwasty, zerwałam pomidory, rozrzuciłam pod róże obornik granulowany.
Może lać, byle pioruny omijały okolicę.