Liście tulipanów przekwitłych już w tym roku prawie wszyskie wykopałam oprócz Salmonów które zostają na trzeci rok, reszta po selekcji suszy sie z liściorami w cieniu. Tak więc porządek w tulipanach zeszłorocznych i tegorocznych mam prawie zrobiony i liściory nie straszą na rabatach. Czekają jeszcze te kwitnące ale one też prawie w całości do wykopków będą i uważam że wykopywanie/wyciąganie co roku( bo łatwiej wychodzą) tulipanów jest najlepsze bo wtedy można ocenić czy cebulka na przyszły rok nadaję sie do sadzenia czy już nic z tego nie będzie no i nie musimy oglądać usychających suchotników i wątłych liści
Macham do tulipanowo zakręconych
Tegoroczne fotki to już ostatnie ich som
Mystress Mystic różowo liliowate kwiaty na pewno u mnie jeszcze zagoszczą
Azalie japońskie mają jeszcze piękniejszy klor niż w tamtym roku.
Prędzej trochę róż w czerwień wpadał a teraz całkiem mocny róż. Ten jest piękny i mój ulubiony kolorek.
Dzięki Jolu
Posadziłam dziś pomidory i papryki do gruntu.
Zrobiłam parę fotek nowości . Każdego dnia nowe kwiatki się rozwijają
Clematis Guersney Cream
Czosnek Akbulak
I ogólnie połowa różanki Miłego
Różne zwierzątka odwiedzają ogród, bo teren mam otwarty.
Niektóre postanowiły tu założyć domy i uwić swoje gniazdka.
Inne po prostu wpadają.
Ale są takie , których nie widać a są, bo opierdzieliły 2 hortki.
Ela, bo dokładnie je tak układałam, obracałam , dopasowywałam, zajęło mi to chyba ze 2 miesiące.
Co do tulipanów , to też mam takie doświadczenie, że te w cieniu właśnie kwitną i kwitną...
Ty okolice Wa-wy, a ja pomiędzy Wa-wą a Poznaniem w prostej linii, u mnie też piękna pogoda cały kwiecień gorący.
Wczoraj podcięłam te jałowce trochę od spodu, żeby nie zasłaniały innych.
Winogrona u mnie też mają pąki, zdjęcie robiłam parę dni temu.
To okryj w razie złych prognoz, bo szkoda.
Co do pisowni, to jak napiszesz wyraz i Ci go automatycznie poprawi na inny to naciśnij go jeszcze raz i pokaże Ci się ten , który Ty napisałaś, no to go pyknij. W miarę często musisz sprawdzać, ale szybko się można nauczyć, tego kontrolowania.