hmmmm kupowałąm bukszpany, nie przypominam sobie by miały jakąś specjalną odmianę, sadziłam tak by gałązki delikatnie się ze sobą łączyły, wtedy efekt obwódki jest szybszy. Jak masz cierpliwość mżesz posadzić żadziej i przycinać oraz czekać aż się same zagęszczą.
dzięki, ale myslałam bardziej o tonacji fioletowej nie burgundowej
Munstead Wood, William Szekspir mam na przedpłociu
Nie wiem dlaczego ale u mnie w tym roku i graham i golden celebration porosły aż do pergoli czyli ok 2 metrów. Muszę poczytać jak je przyciąć na wiosnę
Raczej wypadną mi tam moje szczepione długo było ciepło i ich nie przyginałam, raptem chywycił mróz i już nie udało mi sie ich przygiąć, widzę ze nie wyglądają za ciekawie więc penie się z nimi pożegnam, dlatego myślę by w ich miejsce dać coś we fiolecie, będzie golden celebration, graham thomas, pilgrim i coś fioletowego mi się do tego komponuje
no wiiiidzisz , a ja zisiaj pojechałam po piłę do grubych gałęzi i maść bo będę podkrzesywać śliwe i brzozy i pani w ogrodniczym była oburzona, że zamierzam teraz drzewa przycinać...
No u mnie dzisiaj wiosna na całego. Tydzień takich temperatur i krokusy zaczną pokaz, zaczęły wszystkie ekspresowo wychodzić z ziemi, bo ciepło i mokro
Ja dzisiaj wreszcie poczułam wiosnę.
I ciii nawet przycięła mw jeża selserie heufleriana i carexy montana. Tylko nie naśladować, bo zrobiam to na moją odpowiedzialność.
Więc chyba za tydzień ciachnę żywopłot grabowy i opryskam miedzianem cały ogród
Dzięki Tobie wiedziałam, że dzisiaj mi nad głową przeleciał żuraw Wiosna!
Dzieki Ana! Tak szczerze to już chyba wolałabym mieć ogród założony.... tyle dylematów.... tyle pięknych roślin, a ja nie mam zbyt wiele miejsca, i boje się że będę mieć wszystkiego nadźgane. Podoba mi się, że u Ciebie jest wszystko z umiarem i daje to super efekt.
To nie program, to funkcja Gopass. Kupiłam karnet z Gopass który upoważnia do jazdy na nartach na Chopoku, w Tatrach i Spindlerowym młynie na jednym karnecie. Rejestrując się w Gopass mam możliwość obejrzenia gdzie się jeździło . Niestety odległości podje przybliżone sumując przejazdy z odczytu na bramkach. A nie zawsze jedzie się tak jak "program " założy. Dlatego lepsze jest Endomondo, ma niestety wadę, że trzeba włączyć go przed każdym zjazdem. Rozładowuje telefon i marzną łapki. Szczególnie teraz marzły..bo na górze było -17.
Endomondo bardziej szczegółowo też podaje statystyki, nawet na wersji darmowej (to trzeci dzień).
A Gopass ma wersję uproszczona.. ale bez wyciągania telefonu I jak się najedzie na wykres to podaje na jakiej bramce się wsiadało i wysiadało.
Endomondo znasz.. ale dal tych co nie znają może się przyda. Można wybierać dyscypliny sportowe.