Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ana_art"

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 13:38, 07 lut 2016

Do góry
MiloslawaIwaniecPlizga napisał(a)
Fajna lekturka na temat jak ciąć horki pietrowo-tak sobie przytnę.Najbardziej uwielbiam Vanille Fraise i taką sobie jeszcze dokupię

Mam pytanie

-gdy robiłas obwódki z bukszpanu to czy kupowałaś jakąś szczególną odmiane sadzonek?Niedawno gdzies obiło mi sie o uszy w TV ,że jest odmiana dorastająca do nawet 3metrów i niższa dorastająca do metra.Nazw niestety nie zapamietałam ani nie zanotowałam

Czy po prostu wziełas sadzonki"jak leci"-wiadomo,że można je skontrolować cięciem.

-co ile sadziłas sadzoneczki bukszpanu by uzyskac w miare szybko efekt gestej obwódki?

Myślę o dosadzeniu kilku topiarków bukszpanu i zrobieniu obwódek w jednym miejscu;obecne topiarki które mam dały fantastyczny efekt zimą i sprawiły,że ogród "żył" i cieszył zielenią,więc dosadzenie bukszapnu wprost mnie kusi

Pozdrawiam

hmmmm kupowałąm bukszpany, nie przypominam sobie by miały jakąś specjalną odmianę, sadziłam tak by gałązki delikatnie się ze sobą łączyły, wtedy efekt obwódki jest szybszy. Jak masz cierpliwość mżesz posadzić żadziej i przycinać oraz czekać aż się same zagęszczą.
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 13:35, 07 lut 2016

Do góry
Bratka napisał(a)
Masz prześliczny ogród, można czerpać garściami inspiracje
dziękuję, jeśli coś Ci się podoba to inspiruj się
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 13:35, 07 lut 2016

Do góry
malkul napisał(a)
Ana macham
odmachowywuje
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 13:34, 07 lut 2016

Do góry
ren133 napisał(a)
Ana
Podbijam pytanie o pryskanie tujek pinivitem Kiedy? Plissss
jak ruszą wiosną spokojnie masz czasu kupę jeszcze
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 13:34, 07 lut 2016

Do góry
Madzenka napisał(a)
Gana do Graham i Pilgrim musisz kupić róże bez króli czerwieni, czyli tylko szlachetne purpury , burgundy
Proponuje
1.w nogi Munstead Wood
2. Na równi z twoimi różami: William Szekspir i Tradescant (bywa niższa, nie wiem od czego to zależy)
3. W plecy Falstaff - na poczatku niższy, potem ma zwykle 1,5 M

Ale pomysł jeszcze na połaczeniu z bielą lub z budyniowym kolorem - ja własnie w ten sposób planuje osłabić Golden Cellebration- dodałam do niej Jude the Obscure, Claire Asutin, Artemis

Testuje jeszcze róże o ciut jaśniejszym odcieniu : Young Lycidas, Royal Jubilee ale opinie wydam za rok...

dzięki, ale myslałam bardziej o tonacji fioletowej nie burgundowej
Munstead Wood, William Szekspir mam na przedpłociu
Nie wiem dlaczego ale u mnie w tym roku i graham i golden celebration porosły aż do pergoli czyli ok 2 metrów. Muszę poczytać jak je przyciąć na wiosnę

Raczej wypadną mi tam moje szczepione długo było ciepło i ich nie przyginałam, raptem chywycił mróz i już nie udało mi sie ich przygiąć, widzę ze nie wyglądają za ciekawie więc penie się z nimi pożegnam, dlatego myślę by w ich miejsce dać coś we fiolecie, będzie golden celebration, graham thomas, pilgrim i coś fioletowego mi się do tego komponuje
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 13:27, 07 lut 2016

Do góry
Kasya napisał(a)
A ja ci do żółtego polecam rhapdody in blue
ona jest piękna własnie myslałam o takim intensywnym fiolecie pomieszanym z żółtym Thomasem i Pilgrim na białej ścianie od wiaty
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 20:00, 06 lut 2016

Do góry
Madzenka napisał(a)

Lecę do Ciebie. Tylko określ przyblizony wzrost, bo Graham kojarzę żę rośnie wysoki
u mnie ciiiiiisza muszą mi wystawać zza kanap czyli takie powyżej metra
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 19:27, 06 lut 2016

Do góry
ana_art napisał(a)
Dumam nad fioletową różą do zestawienia z Graham Thomas i Pilgrim. Podpowiesz coś?

Lecę do Ciebie. Tylko określ przyblizony wzrost, bo Graham kojarzę żę rośnie wysoki
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 19:26, 06 lut 2016

Do góry
ana_art napisał(a)
no wiiiidzisz , a ja zisiaj pojechałam po piłę do grubych gałęzi i maść bo będę podkrzesywać śliwe i brzozy i pani w ogrodniczym była oburzona, że zamierzam teraz drzewa przycinać...

Kochana ale przecież moje stadium wiosny będzie dopiero za dwa tygodnie u Ciebie???
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 19:00, 06 lut 2016

Do góry
Dumam nad fioletową różą do zestawienia z Graham Thomas i Pilgrim. Podpowiesz coś?
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 18:48, 06 lut 2016

Do góry
Madzenka napisał(a)

No u mnie dzisiaj wiosna na całego. Tydzień takich temperatur i krokusy zaczną pokaz, zaczęły wszystkie ekspresowo wychodzić z ziemi, bo ciepło i mokro

Ja dzisiaj wreszcie poczułam wiosnę.
I ciii nawet przycięła mw jeża selserie heufleriana i carexy montana. Tylko nie naśladować, bo zrobiam to na moją odpowiedzialność.

Więc chyba za tydzień ciachnę żywopłot grabowy i opryskam miedzianem cały ogród
no wiiiidzisz , a ja zisiaj pojechałam po piłę do grubych gałęzi i maść bo będę podkrzesywać śliwe i brzozy i pani w ogrodniczym była oburzona, że zamierzam teraz drzewa przycinać...
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 18:29, 06 lut 2016

Do góry
ana_art napisał(a)
Ja z nart wróciłam więc niech juz wiosna przyjdzie zobaczę dzisiaj brzozy, może czas n je przycięcie

No u mnie dzisiaj wiosna na całego. Tydzień takich temperatur i krokusy zaczną pokaz, zaczęły wszystkie ekspresowo wychodzić z ziemi, bo ciepło i mokro

Ja dzisiaj wreszcie poczułam wiosnę.
I ciii nawet przycięła mw jeża selserie heufleriana i carexy montana. Tylko nie naśladować, bo zrobiam to na moją odpowiedzialność.

Więc chyba za tydzień ciachnę żywopłot grabowy i opryskam miedzianem cały ogród

Dzięki Tobie wiedziałam, że dzisiaj mi nad głową przeleciał żuraw Wiosna!
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 09:39, 06 lut 2016

Do góry
Ja z nart wróciłam więc niech juz wiosna przyjdzie zobaczę dzisiaj brzozy, może czas n je przycięcie
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 08:17, 31 sty 2016

Do góry
ana_art napisał(a)
oooo to juz nie długo od poniedziałku luty

Ale ja jakoś wiosnę czuję dopiero po Walentynkach... Wcześniej nie ryzykuję, co najwyżej doniczkowo zaczynam
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 20:12, 30 sty 2016

Do góry
eee_taam napisał(a)

już miałam chęć dziś ciąć ...werbenę też !...ale nie da się wejść na rabaty bo mokro i ziemia do butów się klei masakrycznie

no i słowo"styczeń" trochę jednak mnie powstrzymuje ...ale już mnie tak kusi!
oooo to juz nie długo od poniedziałku luty
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 22:41, 27 sty 2016

Do góry
cebulowe wychodziły u mnie juz w grudniu... nigdy nie sądziłam że to powiem ale niech zima przytrzyma do polowy lutego pliiiiis
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 17:51, 25 sty 2016

Do góry
ana_art napisał(a)
dziękuję, mil mi. Rozgość się.Powiem że trochę zazdroszczę zakładania ogrodu powodzenia!

Dzieki Ana! Tak szczerze to już chyba wolałabym mieć ogród założony.... tyle dylematów.... tyle pięknych roślin, a ja nie mam zbyt wiele miejsca, i boje się że będę mieć wszystkiego nadźgane. Podoba mi się, że u Ciebie jest wszystko z umiarem i daje to super efekt.
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 13:28, 25 sty 2016

Do góry
ana_art napisał(a)
tylo ten najwyższy wie... bo ja kupiłam bezodmianową, ale obstawiam albo macra aureola albo all gold

Moim zdaniem to aureola

Hakonki nie lubią dzielenia .. Długo się potem zbierają .. to moja obserwacja.

Ogród Małej Mi - sezon 2015 14:37, 24 sty 2016

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Jak to nie wiesz gdzie góra gdzie dół? W takim przypadku padaj na d... i tam na pewno jest dół

sylwia_slomczewska napisał(a)

Ano nie można być idealnym

Bogdzia napisał(a)

Pewnie masz racje.Ona wszystko potrafi.

ana_art napisał(a)
hahaha a wiesz Ew, ze wcale bym sie nie zdziwiła

Katkak napisał(a)

To jeden z niewielu pewników w życiu .
Pozdrawiam Aniu, ale dajesz czadu . Podziwiam i zazdroszczę .

Kasya napisał(a)

ale zazdroszcze

Urszulla napisał(a)

To się uśmiałam Aniu gdzie jeździłaś ?

Czasem jedno zdanie spowoduje lawinę komentarzy

A ja tam wolałam nie sprawdzać siły grawitacji, bo dół to jedno, a poślizg to drugie.. i ten poślizg robił różnicę

I wracamy poślizgiem do spraw ogrodowych.. róże zielone....

Ogród Małej Mi - sezon 2015 14:02, 24 sty 2016

Do góry
ana_art napisał(a)

Aniu co to za program?

To nie program, to funkcja Gopass. Kupiłam karnet z Gopass który upoważnia do jazdy na nartach na Chopoku, w Tatrach i Spindlerowym młynie na jednym karnecie. Rejestrując się w Gopass mam możliwość obejrzenia gdzie się jeździło . Niestety odległości podje przybliżone sumując przejazdy z odczytu na bramkach. A nie zawsze jedzie się tak jak "program " założy. Dlatego lepsze jest Endomondo, ma niestety wadę, że trzeba włączyć go przed każdym zjazdem. Rozładowuje telefon i marzną łapki. Szczególnie teraz marzły..bo na górze było -17.
Endomondo bardziej szczegółowo też podaje statystyki, nawet na wersji darmowej (to trzeci dzień).

A Gopass ma wersję uproszczona.. ale bez wyciągania telefonu I jak się najedzie na wykres to podaje na jakiej bramce się wsiadało i wysiadało.

Endomondo znasz.. ale dal tych co nie znają może się przyda. Można wybierać dyscypliny sportowe.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies