Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Bawarka 17:19, 19 kwi 2018

Do góry
Wszystkie magnolie pieknie kwitna,bardzo obficie, udany rok dla nich, jestem baaardzo zadowolona i zachwycona nimi

Clematis montana 'Rubens' - wart grzechu 17:10, 19 kwi 2018

Do góry
Z pozdrowieniami dla zakreconych rubensowo
Clematis montana 'Rubens' - wart grzechu 17:03, 19 kwi 2018

Do góry
lajon napisał(a)
Witajcie pasjonaci ogrodów.

Dzięki Wam wiem jaki błąd zrobiłem wiosną, po prostu przyciąłem powojnik 30cm nad ziemią i nie miał w tym sezonie żadnych kwiatów. Teraz widzę że wypuszcza piękne pąki i jeśli wiosną 2018 nie przemarznie powinien mieć piękne kwiaty.

Montana rubens na zdjęciu 2 od prawej.

Witaj w Rubensiarni Daj mu wiecej miejsca, on tego potrzebuje, inaczej zje Ci te pozostale powojniki
Mój ogród pod lasem 16:54, 19 kwi 2018

Do góry
Wcześniej się nie wgralo. Ta jasna to dzisiejszy zakup
Ogród w skali mikro cz.II 16:23, 19 kwi 2018

Do góry
gierczusia napisał(a)

Z tym moim bytem i niebytem to tak różnie mało foteczek..hmmm...bo ..co tu dużo mówić..ogród nie bardzo przygotowany do wiosny..a czemu??? Mam małà motywację , boooooooo......

Hurrrraaaaaa!!!!! :*
Ogród w skali mikro -pączkowanie :) 16:23, 19 kwi 2018

Do góry
Witajcie
Nie minął mi jeszcze tysiączek w poprzednim wątku , ale to nie osiągnięcie konkretnego limitu skłania mnie do otwarcia nowego .. Po prostu .. ten wątek nie będzie już o mikro ogrodzie tylko o jego ( najpierw ) rozrastaniu a potem tworzeniu

Witam zatem Wszystkich serdecznie Nowych Czytających i Starych Wyjadaczy Przyjaciół , z którymi spędziłam masę cudownych chwil mam nadzieję, że pomożecie wybijecie z głowy durne pomysły , pokierujecie na właściwą drogę pokażecie to , czego sama nie będę w stanie dojrzeć

A teraz ... do rzeczy
Kto był w mikro ogrodzie , lub też śledził wątek zawzięcie to wie, że problem płotu zbyt blisko i wizji domu weselnego tuż za granica działki był bardzo palący .. czyniliśmy starania by coś z tym zrobić , ale wszystko spaliło na panewce .. jednak niedawno ruszyliśmy sprawę na nowo i takim oto sposobem geodeta juz wytyczył działkę chciałam czekać z tym wątkiem do podpisania umowy , ale doszłam do wniosku , że jak już będzie akt własności , to ja już będę chciała kopać , grodzić itp a nie dopiero zabierać się za planowanie tak więc mam nadzieję, że nie zapeszę i wszytko dobrze się skończy

Wiec zapraszam
Najpierw " przyczyna " całego tego zamieszania ... geodeta

A to moje plany.. Oba zakładaja altanę w lewym tylnim rogu..to będzie najspokojniejsze miejsce..oraz placyk z leżaczkami..no i oba plany sa "miękkie"..na tym kończa się podobieństwa..na planie A chodzimy po trawniku w kształcie esa floresa..na planie B sa już ścieżki a trawniki maja kształt zblizony do okręgów...hmmmmm...no i tak to widzicie ?? czekam na wszelkie sugestie

Metamorfoza- nowy ze starego 16:16, 19 kwi 2018

Do góry
Rejzi napisał(a)

Urzekły mnie rozplenice. Długo kombinowałam gdzie by je wsadzić i znalazłam miejsce obok róż. Róże mimo sąsiedztwa choiny kanadyjskiej narazie dają radę. Obserwuję dalej co z nimi będzie

a patrzyłaś na połączenie róży ze stipą?! też boskie jest!
z rozplenicą też będzie super, tylko która to rozplenica bo niektóre mogą zrobić się na serio duże ....i pięęękne, ale mogą pożreć róże. zobaczysz jesienią albo na drugi rok.
Metamorfoza- nowy ze starego 16:14, 19 kwi 2018

Do góry
Rejzi napisał(a)

Mam i ja..
Żuraweczki, hakonechloa i "czarną trawkę"

ehhh żurawki! piękne są, kolor cudny, ale zanim zainwestujesz dużo w nie to sprawdź z sezon czy nie masz tych opurchlaków. U mnie wiele żurawek padło przez te cholerstwa
jedynie takie zielone - green spice mająsię w miarę dobrze, choć po tej zimie marniej wyglądają niż po poprzednich.

a którą hakone masz? all gold czy aureola[z paseczkami]? mam obie i wolę z paseczkami
"czarną trawkę też miałam..." nie polubiła mnie niestety.

Cieszą te listunie, nie?! taka świeżość i radość z nich bije!
Ukojenie 16:13, 19 kwi 2018

Do góry
zoja napisał(a)
O poranku

Niezaprzeczalnie bylo warto.
...ale dlonie i rece nadal czuje... Jeszcze tyyyleeeeee metrow zostalo...

Imponująco to wygląda. Niewiarygodne, że powstała ta rabata w ubiegłym roku!
Ja i mój ogródek, a może ogród 15:59, 19 kwi 2018

Do góry
Dominika11 napisał(a)
Kilka fotek z ogrodowymi ozdobami

Bardzo fajna wiosna u ciebie

Mogę prosić o namiar na te kule srebrne, super są
I reszta też bardzo mi się podoba
LeŚnicZaNka 15:53, 19 kwi 2018

Do góry
Kasiolaaa napisał(a)

Przebieram nóżkami )))
Ogród w skali mikro cz.II 15:38, 19 kwi 2018

Do góry
Magleska napisał(a)
jesteś
za mało ślicznych foteczek
a kocur niezły ......poszedł w tany

Z tym moim bytem i niebytem to tak różnie mało foteczek..hmmm...bo ..co tu dużo mówić..ogród nie bardzo przygotowany do wiosny..a czemu??? Mam małà motywację , boooooooo......

Ogród z wilkiem zamkn. 15:38, 19 kwi 2018

Do góry

Zalukalam i jestem w szoku.. projekt wyszedl mega super !! Zazdroszcze widoczkow.
Wez Ty te foty wszystkie razem gdzies wklej bo juz nie nadazam Tyle sie dzieje i w szybkim tepie
Gożdzikowa - wiejski ogród 15:38, 19 kwi 2018

Do góry
gobasia napisał(a)
witam wiosennie miłych gości

dziś było pierwsze koszenie

Kasiu przytnę teraz choine. będzie gesciejsza. Ładny krzak ale rzadka.

Poza tym pięknie. Tulipany najładniejsze jak są wieczorem zawiniete. Masz też dużo irysow, czosnki ładne, ale u mnie już końcówki liści żółtka co za roślina jaki to powód tego zołkniecia witaminy zabiera czy co.
Trawa bardzo soczysta. Moja była dopiero w niedzielę nawożony po wertykulacja wczoraj podałam i pewnie da czadu.

Pozdrawiam Basiu
LeŚnicZaNka 15:31, 19 kwi 2018

Do góry
Kasiolaaa napisał(a)

Jakie masz niesamowite tło dla swojego ogrodu, bardzo zazdroszczę, oczwiście pozytywnie. U mnie łyso dookoła.

Fachowa opaseczka buksowa, usze się w końcu odważyć i zrobić taka u siebie.
Migawki z ogródka 15:16, 19 kwi 2018

Do góry
Wszystkie róże posadziłam nie została mi źadna na planowaną rabatę. Trochę dziś zmieniłamam kształt dwóch rabat i zmieściły się dwie małe. I pasują mi do towarzystwa.
Na nową trzeba będzie coś dokupić

Potem przesunęłam wejście do warzywnika, bo było niesymetrycznie do układu skrzyń.
Teraz przesadzam hortki z cienia,a na ich miejsce pójdą rh.

Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 15:05, 19 kwi 2018

Do góry
Kasya napisał(a)

to kwitnace na biało ...co to jest?
Skarbonkowy ogródek 15:05, 19 kwi 2018

Do góry
makadamia napisał(a)

Zajrzyj za dwa miesiące do mojego wątku, to zobaczysz, co to jest busz

Ja wiem ze Ty lubisz ;D

makadamia napisał(a)

Znalazłam wymiary.
Ta rabata ma prawie 4 metry szerokości!
Spokojnie hortensje przy samym żywopłotku się zmieszczą,
na środku, ale jeszcze pod magnolią - azalie,
i te everillo od brzegu.

Moim zdaniem - to jeszcze za mało będzie

Zmierzyłam jeszcze samo miejsce pod magnolia

Od pieńka do kuli tez jest 1,40 tylko ze po skosie. Magnoliowy pieniek rośnie jakieś 20-30 cm od żywopłotu.

Mówisz ze będzie mało wszystkiego?

PS. Musze z dzieckiem do logopedy. Zajrzę później

Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 15:02, 19 kwi 2018

Do góry
Pojechałam po upatrzonego fireglow... no i nie będzie bordowego zakątka bo klon już poszedł. No ale skoro się napaliłam, że tam będzie klon to po obejrzeniu paru czerwonych i stwierdzeniu ze kształt nie ten teges znalazłam zielonego, który zapłonie na jesien czyli acer palmatum osakazuki przyjechał ze mną, póki co gotuje się w aucie koło pracy.

Nie da się wmówić lubemu że on już od dawna w ogródku stoi tylko luby go nie zauważył... tymbardziej, że będę go potrzebować do wyjęcia z autka chyba...

potem trzeba go będzie mocno ciąć bo to spore drzewo może wyrosnąć, oby rósł wolno!
Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 15:01, 19 kwi 2018

Do góry
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies