Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Szmaragdowy Zakątek 19:05, 16 kwi 2018

Do góry
Dziewczyny, czy to mogą być siewki ciemiernika, czy jakiś chwast?
Mam nadzieję, że to jednak jego liczne potomstwo, bo już mam rozplanowane gdzie je posadzę.

Moja działka na Dębowym Lesie 19:04, 16 kwi 2018

Do góry
sierotka napisał(a)
A przytargałaś jeszcze Aniu taczkę roślin nioooo kawka zasłuzona po stokroć hi hi

Przecudna Twoja wiosna

I jaką fajną minę miałaś , jak tą taczkę zobaczyłaś
U ciebie też już jest piękna kolorowa wiosna.

Przegląd tulipanowy

Pszczelarnia 19:04, 16 kwi 2018

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Ewa daj zdjecia żonkili , takie sliczne masz i u Ciebie pewnie już kwitna.

Żonkile, jak żonkile bez słońca nie świecą. W tym roku zaraz powinnam im dać nawozu jakiegoś, bo rosną w skrajnych warunkach (może uda mi się wyprodukować nadwyżkę kompostu dla nich, tak byłoby najlepiej, bo w tym miejscu nie ma materii organicznej (iglaki dookoła)?).

...uDany ogród 19:01, 16 kwi 2018

Do góry
sierotka napisał(a)
Super będzie Twój na bank poczekaj czekaj,działaj nie odpuszczaj ) eh ten świat .

To taki poglądowy układ, przerobiłam gotowy projekt pod nasze potrzeby. Myślę, że mimo niewielkiej powierzchni będzie komfortowy i funkcjonalny.
Czekam i marzę , jak mam doła to mebluję go w programie 3d. To trochę pomaga, ale nie jest łatwo.
Widać tak ma być...to taka szkoła życia.

i wszystko czeka spakowane...

i ciągle coś nowego dochodzi, dom mam prawie wykończony i umeblowany, jeden szkopuł brak domu
Działka prawie w Borach Tucholskich 18:58, 16 kwi 2018

Do góry

śnieżnik

jodła szlachetna Glauca

Pszczelarnia 18:58, 16 kwi 2018

Do góry
Kasia_CS napisał(a)

Ewo , miałabyś może fotkę tych donic ciemnych tak w całości - wątku olbrzymiego nie przewertuję w poszukiwaniu innych fotek, wizytówkę sprawdziłam, ale się nie załapały. a coś mi się widzisz, że takie chyba wymarzone moje

To są takie:

Ale z szarych są też i takie, jeszcze śpiące:

A przy okazji udało mi się dokupić taką ceramiczną pasująca do mojej starej (Kasia z Kiełczowa):

Żeby pociągnąć temat donic, pokażę jeszcze takie - nadszarpnięte mrozem i zimową wilgocią (donice trzeba jednak chować):

A te na cebulowe (mus jedną jeszcze dokupić):

Egzotyczna wyspa na Podkarpaciu 18:57, 16 kwi 2018

Do góry
Trochę wiosny z mojego raju
Mała działka - wielkie nadzieje 18:56, 16 kwi 2018

Do góry
Taka wiosna piękna wokoło, a u mnie hiacynty wyglądają przedziwnie, bo przymarzły i teraz bardziej przypominają liliputki hiacyntowe

Róż Chopin nawet nie ma co pokazywać Mocno przemarzły, z 4-5 pędów pozostało po przycięciu po jednym i to króciutkim, nawet nie wiem, czy jest sens je hołubić. Na szczęście i tak miałam je przesadzać, bo wsadziłam bez pomysłu, więc jeśli przeżyją to pójdą gdzie indziej, a na tę rabatę zamówię nowe

A żeby nie było tak smutno to forsycja w pełni rozkwitu (czekam, żeby ją przyciąć) i pączki lilaka

A na koniec gość wygrzewający się na słoneczku
pozdrawiam

Moja działka na Dębowym Lesie 18:42, 16 kwi 2018

Do góry
nicol21 napisał(a)
Dawno mnie u Cibie nie było, ale już się budzę i ogrodowiskowo i ogródkowo. Mój mały zajmowacz czasu sprawia, że mało czasu na czytanie mam więc nadrabiam głównie obrazkowo. Super z tą nową działką, jeśli dobrze obczaiłam to jest przylegająca do obecnej więc mimo że dużo roboty przed Wami to nie tracicie czasu na dojazdy i wszystkie media są w pobliżu

Witam miłego gościa!
cieszę się,że obudziłaś się na tych dwóch frontach.
Wiosna spóźniona ale już piękna
Tak, ta nawa działka, areał duży, przylega bezpośrednio na naszej " starej "
Tak i media wszystkie na miejscu.Pracy ogrom.Ale powolutku zrobimy ,,kiedyś ..
Moja wiosna coraz ciekawsza

Moja działeczka, moje marzenie, moje pierwsze na niej kroki 18:40, 16 kwi 2018

Do góry

na dzisiaj wystarczy pozdrawiam
Madżenie ogrodnika sezon 2017 18:36, 16 kwi 2018

Do góry
I na koniec mój ulubiony zakątek

A tu zrobiłam małą rewolucję. Po prawej stronie kwadratu z magnolią wykopałam hortensje ogrodowe (znów wymarzły i nie zakwitną) na Anabelle. W innym miejscu za domem ogrodowe świetnie sobie radzą.

I czekam teraz na magnolie. Dzisiaj mocno padało ogród pewnie znów ruszy w słońcu w niesamowitym tempie

...uDany ogród 18:36, 16 kwi 2018

Do góry
Makao_J napisał(a)
No tak. Taka sytuacja to już nie od nas zależy. Długo Was blokuje. Aż nie do pomyślenia. Musicie uzbroić się w olbrzymią cierpliwość jak tak ale rozumiem że to jest trudne. Dobrze że możecie usiąść choć w tym ogrodzie i odpocząć w nim. Musicie z tego czerpać siły i myśleć że kiedyś w końcu muszą się zgodzić.

No niestety długo to trwa i coraz bardziej mnie to irytuje. Cierpliwość to nie jest moja mocna strona. Nienawidzę czekać...
Ogród wpływa na mnie kojąco, kocham tam przebywać.
Ciągle myślę pozytywnie i gdzieś w oddali widzę mój śliczny, mały domek

Moja działeczka, moje marzenie, moje pierwsze na niej kroki 18:36, 16 kwi 2018

Do góry
Witam dzisiejsze pstrykanie

Madżenie ogrodnika sezon 2017 18:33, 16 kwi 2018

Do góry
Statują wszystkie trawki od carex montana po rozplenice, jakosszybko w tym roku rozplenice ruszają
Montana

Stipa ruszyła

A Praire Fire wyminiam na testacea Lime Shine, ciekawe czy przezyja, bo wytrzymują tylko -18

Jakie pnącze na ogrodzenie? 18:32, 16 kwi 2018

Do góry
Łazi mi po głowie posadzenie trzmieliny pod mur, wiem że lubi się wspinać. Pora dobra, sadzonki mam i tylko nie wiem czy to dobry pomysł. Nie bardzo chcę sadzić bluszcz, mam go sporo w ogrodzie i nie chcę powtarzać. Na rabacie posadzone są róże, bukszpany i pęcherznice. Te ostatnie zostaną zabrane, są tu tylko na chwilkę. Sadzić trzmieliny, nie sadzić ...

Madżenie ogrodnika sezon 2017 18:29, 16 kwi 2018

Do góry
Madzenka napisał(a)
Pocieszę Wa moje bukszpany po tylu słonecznych dniach, suszy i cięciu też już nie sa ładne....
Będzie widać na zdjęciach z tulipanami ...

Jak nie kochać Exotic Emparor? moze miec je całe ogrodowisko i pół mojej wsi i taj je będę sadzić

A sadzisz je co roku ?
Madżenie ogrodnika sezon 2017 18:29, 16 kwi 2018

Do góry

Zaczynają pauzie - polubiłam e ponownie rok temu

I ciekawe czy jak u Gabi Angelique z lidla bedą żółte...
Madżenie ogrodnika sezon 2017 18:26, 16 kwi 2018

Do góry
Tu pokazują kolory

Madżenie ogrodnika sezon 2017 18:24, 16 kwi 2018

Do góry
Madzenka napisał(a)
Zaczynają Kiku -shidare . Niech pokażą na co je stac,bo to ich ostatni sezon u mnie...

czemu się z nimi żegnasz ?
Madżenie ogrodnika sezon 2017 18:23, 16 kwi 2018

Do góry
Tulipany

-miniaturowe były pierwsze, jeszcze przed exoticami. Tu widać chore bukszpany - grzyb z magnoli i podlewanie zraszaczami im nie służy.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies