Kasia, niektóre magnolie są majowe, więc później.
Nic nie robię, podlewałam no i mur
Z cisami, to ja szalona, Zygi uśmiał się z ,,twojej winy", ha ha
Ale dzięki, że chcesz ten ciężar ze mną dźwigać
Wczoraj była Ewa z Krzysiem, powinnaś z urodzin pamiętać, wzięli dla siebie 31 i dla koleżanki 10, mam już mniej do sadzenia...jeszcze Justyś wpada i weźmie, a resztę ogarnę
a wczoraj cudny, ciepły letni dzień, wyjątkowy
Zdjęcie z zeszłej jesieni, cisy sadzone wiosną, czyli jeszcze roku nie mają.
Toszka oceniła te cisy jako "pędzone na wzrost" ale i tak widać, że mają bardzo kolumnowy pokrój.
Witam KASIU kupiła "Montana" w L... U takiego ogryzka ostatniego. Mam nadzieję, jak mu dam życie to się odwdzięczy. Posadze go w zacisznym słonecznym miejscu może się uda go przezimowac.
Widzę z fot, że u ciebie już przekwitle roślin u mnie tulipany też pewnie lada moment w rozwinie będą. U nas piękna pogoda od świąt, więc wszystkie rośliny rosną.
Pokazujesz migdałków piękne babki już ma mój w tym roku dziwnie będzie kwitła pół krzaka w kwiatach pół chyba wiatr zimny owiał. Nie mam szczęścia do niego w zeszłym roku dużo nawiązał przyszedł mróz w połowie kwietnia i zmarzł.
Napisz Kasiu nazwę tej Magnolii.
Piwonia piękne moje dopiero wychodzą z ziemi. Mają takie prawo 2 tyg temu jeszcze śnieg u nas leżał.
Bawaria inny klimat jeszcze u ciebie ten płot murowany osłania wiatry więc wszystko rośnie jak na drożdzach
Pozdrawiam jeszcze popatrzę co tam u ciebie na wątku.
Wiosna! Zaglądam do Waszych ogrodów po cichutku i cieszę oczy Niestety od Wielkanocy jestem przeziębiona i niewiele mogę zrobić w ogrodzie co mnie denerwuje niemiłosiernie ale... to nie znaczy, że w Mini nic się nie dzieje. Zaprzęgam do roboty Pawła
Front, który spędzał mi sen z powiek nabiera kształtu i chociaż jeszcze mnóstwo pracy i zmian to już zaczyna być coś widać. Czekam z utęsknieniem na zamówione drzewa i muszę dokupić kule bukszpanowe
Małgosiu pewnie to Aleksandrina Juz mam wertykulacje za soba nawóz tez rozsypałam czekam na deszcze moze dzisiaj spadnie.
Dzisiaj więcej tulipanów zakwitło pedza jak na drozdzach takie białe pewnie Exotic i Pirouette juz piekna w kwiatach