A proszę bardzo! rabata młodziutka,trawki dopiero 2 letnie więc efektu jeszcze nie ma,ale za kilka lat...szałwie mam wszędzie z hortensjami,kocimiętką,trawami.Lubię ją!
Późną jesienią posadziłam peonie na nowo założonej rabacie. Wiosną wydawało się, że nic z nich nie będzie w tym roku, a jednak pokazały się gdzieniegdzie pączki wielkości zielonego groszu. Zakwitną czy od razu oberwać?
Przed przesadzaniem kwitły wszystkie. Po przesadzeniu trochę marudziły i pąki zamierały. W tym roku chyba w końcu będzie dobrze... Odpukać obrywania bocznych pąków nauczyłam się od babci mojego m, piwonie mam po niej. Trochę też już dokupiłam, ale większość jest zastana.
Tak mam tą różę, w różance.cudna róża
w pierwszym roku nie rośnie za wielka.Ja ją przycinam co roku.To nie potrzebuje żadnych podpór.
to wszystko zależy jak zamierzasz Iwonko ją prowadzić,Jak na rabacie w różance ? To w następnych latach trzeba deko przycinać.
A jak na pnąca, to ją prowadzisz przy czymś i nie przycinasz w kolejnych latach
Takie kwiatuchy tez mam
Smagliczka
Czosnki się szykują do kwitnienia
Ja też.
wiosenne hosty, maja zupełnie inną barwę liści, niż później
Hosta Rainbows End
Hosta Super Sage i ciemiężyca.Jeszcze u mnie nie kwitła.
Może wtym roku zakwitnie .
Yellow Polka Dot Bikini
Purple prince
Moja wczorajsza robótka - tylko jak to teraz zgrabnie od trawnika oddzielić - kostki, tak jak w innych miejscach mamy, nie bardzo widzę.. może ekoboard. Tam wysypię korę,a eM nie znosi jak mu kora wpada pod kosiarkę jak kosi trawnik
Dojrzewająca rabatka
Niemrawy orlik double cośtam, obok Purple prince
Zmieniający po raz 3 czy czwarty miejscówkę berberys aurea - ciagle go sadzę w miejscach, gdzie potem inne rośliny pasują dużo lepiej
I szerszy kadr
Krzyśki pokazały łepki
I kolejny szerszy kadr - nagroda dla sąsiadów z tę brzozę, bez i nie tylko - jest jakieś zapożyczone tło zamiast bloków na całej przest rzeni