Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lindsay80"

Tu ma być ogród :) 13:36, 23 paź 2017

Do góry
Monia81 napisał(a)

Dzięki Edytko za zdjątko ładnie faktycznie ta trzmielina wygląda, mus się zastanowić
A ja mam w drugą stronę, mój eMuś mi mówi, że za duże odległości między roślinami robię, a ja se tłumaczę, że najwyżej jak będzie brakować i dużo miejsca będzie, to będę dosadzać

Może za pstrokato, ale właścicielom się podoba - generalnie trzmielina płożąca fajnie się do tego nadaje.

A jak sadzisz tak jak piszesz, to dobrze na tym wyjdziesz
Tu ma być ogród :) 13:34, 23 paź 2017

Do góry
Luki napisał(a)
Edytko przypomnij mi czy ty sadziłaś w zeszłym roku Nigry/Pissardi i czy coś im było po tej mroźnej zimie. Chciałem swoje wyjedzone przez kornika wymienić, ale mam nutkę niepewności przed sadzeniem jesienią. Już i tak bardzo mnie boli to, że muszę drugi raz kupować... 3 bym nie zniósł, o zmarnowanych 3 sezonach nie wspominam

To już było 2 lata temu, ale to nie ja sadziłam tylko moi rodzice i to dosłownie tuż przed 1 listopada im je zawoziliśmy, pamiętam, że posadzili je już po Wszystkich Świętych, były kopane z gruntu.
Nie ma się co bać teraz najlepszy moment na sadzenie drzew.

A w maju tego roku tak się ten szpalerek prezentował.

Tu ma być ogród :) 13:30, 23 paź 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Ja też mam taką pryzmę dobroci dla kwasolubów, bo wiosną będę musiała niektóre rodki przesadzić.
Po dwóch latach widać, że zbyt gęsto roślin nadźgałam i szykuję nowe miejsca, żeby zrobić trochę luzu na rabatach.

Mam takie zdjęcie z maja ze skarpą na przedpłociu u moich rodziców - są tam trzy odmiany trzmieliny (poziome pasy) i róze The Fairy, które jednak zostaną stamtąd przesadzone, bo się zbytnio rozpanoszyły.

Dzięki Edytko za zdjątko ładnie faktycznie ta trzmielina wygląda, mus się zastanowić
A ja mam w drugą stronę, mój eMuś mi mówi, że za duże odległości między roślinami robię, a ja se tłumaczę, że najwyżej jak będzie brakować i dużo miejsca będzie, to będę dosadzać
Tu ma być ogród :) 13:29, 23 paź 2017

Do góry
Makao_J napisał(a)
Ale trawiszcza masz przed domem. Pewnie już od początku ulicy przyciągają wzrok przechodniów. Pięknie się prezentują.

Nieskromnie powiem, że się podobają i często komplementy słyszę w tym temacie od ludzi, którzy się zapuszczą w naszą odludną uliczkę
Tu ma być ogród :) 13:27, 23 paź 2017

Do góry
Sebek napisał(a)
Nie widać jesieni u Ciebie za bardzo róże kwitną, trawnik idealnie zielony, Umbry też

Skoro o Umbrach mowa właśnie dzisiaj mi je posadzili przed oknami... Zobaczymy co z nich wyrośnie

Urosną, urosną i będą fajną ozdobą przed blokiem.
Tu ma być ogród :) 13:26, 23 paź 2017

Do góry
Kasia_CS napisał(a)
oo to cięcie trzmielin też mnie interesuje, bo moje marnie się zagęszczają jakoś...

Aż trzy razy w roku można je ciąć: marzec/kwiecień, czerwiec, początek sierpnia - swoje mam od wiosny ubiegłego roku i już ładnie się zagęściły i korony porosły, więc nie ma co się certolić tylko ciąć ostro - one to lubią.
Tu ma być ogród :) 13:24, 23 paź 2017

Do góry
iwonkap napisał(a)
cudowna jesień
Mam pytanko kiedy kulkujesz trzmieliny ?

w tym roku w czerwcu je ciełam, a potem w sierpniu korekta, ale czytałam, że pierwsze cięcie robi się wiosną zanim nowe przyrosty zaczną rosnąć.
Tu ma być ogród :) 13:23, 23 paź 2017

Do góry
malkul napisał(a)

tylko mi smaka robisz
zamówione
odbiór w piątek

Myślałam, że do wiosny poczekasz
Oby zima była łagodna!
Tu ma być ogród :) 13:21, 23 paź 2017

Do góry
alis napisał(a)
Przecudny ogród <3

Merci
Tu ma być ogród :) 13:20, 23 paź 2017

Do góry
lojalna_ napisał(a)
Jesien masz piekna ))) swidosliwy trawy dwa zoltki maja jeszcze liscie .?

Liście ze świdośliw i miłorzębów już na kompostowniku, ale kolorków nadal sporo i trochę rozweselają tą ponurą rzeczywistość.
Tu ma być ogród :) 13:18, 23 paź 2017

Do góry
Pawlus napisał(a)
Chyba pora na zmianę nazwy wątku, bo ogród już jest i to przez ogromne O

Może trzeba będzie o tym pomyśleć, bo przebrnąć przez tak opasły wątek to nie lada wyzwanie.
Tu ma być ogród :) 13:16, 23 paź 2017

Do góry
eee_taam napisał(a)
ten najładniejszy kurczakowy kolor miłorzębów.......to trwa to dośc krótko ...chetnie nabyłabym jakies drzewo krzew co taki kolorek trzyma przez wiekszą cześć sezonu )

u mnie tez najladniejsze drzewa sie sypia ...teraz zaczynaja wisnie iśc w pomarańcz

To prawda miłorzęby robią się żarówiste, ale nie trwa to zbyt długo.
Moje umbry na razie zielone, a fajnie byłoby się doczekać ich pomarańczku.
Tu ma być ogród :) 13:14, 23 paź 2017

Do góry
AniMa napisał(a)
Dokładnie jak Kami mówi - piękna jesień u Ciebie

Edi a powiedz jeszcze raz jaki to miskant na przedpłociu? Mam jednego NN, który miał być grackiem ale nie jest, natomiast teraz jak kwitnie jest podobny do Twojego...???

Ten miskant to Kleine Fontane - ale on bardzo wcześnie zakwita, już w lipcu zaczynają pojawiać się kwiatostany, więc chyba masz coś innego.
Tu ma być ogród :) 13:13, 23 paź 2017

Do góry
Kawa napisał(a)
piękna jesień
macham

Cały ubiegły tydzień był piękny więc korzystałam z tego i było bardzo ogrodowo
Tu ma być ogród :) 13:11, 23 paź 2017

Do góry
ren133 napisał(a)

Widzę, że świdośliwy cieszą

Cieszą, a mam nadzieję, że w przyszłym roku cała rabata będzie cieszyć i zrobi się reprezentacyjna, bo przechodzi dogłębną przemianę - wywaliłam większość wrzosów i korę.
Będzie kamień a jeśli chodzi o nasadzenia to trawiasto - rozchodnikowo, między innymi rozchodniki od Ciebie Claud Walker tam posadziłam i zieloną Hakone - ale na razie 1/3 rabaty odmieniona, reszta wiosną.
Tu ma być ogród :) 13:07, 23 paź 2017

Do góry
Magleska napisał(a)
Ech ......cudnie ...... swidosliwy kolor niesamowity ,przedpłocie zapisane do odgapienia z każdej strony
Masz tam coś jeszcze posadzone oprócz KF ,seslerii ...szałwię chyba też widziałam ? .....

Dzięki Magda

Pomiędzy sesleriami miałam jeszcze szałwię niebieską, ale wysadziłam ją stamtąd, bo jednak uznałam, że bez niej jest lepiej.
Tu ma być ogród :) 13:05, 23 paź 2017

Do góry
Monia81 napisał(a)

Dziękuję
Zgadłaś dużo w tym roku poczytałam na wątkach i ponotowałam dużo przemyślałam i jeszcze mam zimę na poukładanie sobie tego wszystkiego a od wiosny działamy z Emusiem

Ja też mam taką pryzmę dobroci dla kwasolubów, bo wiosną będę musiała niektóre rodki przesadzić.
Po dwóch latach widać, że zbyt gęsto roślin nadźgałam i szykuję nowe miejsca, żeby zrobić trochę luzu na rabatach.

Mam takie zdjęcie z maja ze skarpą na przedpłociu u moich rodziców - są tam trzy odmiany trzmieliny (poziome pasy) i róze The Fairy, które jednak zostaną stamtąd przesadzone, bo się zbytnio rozpanoszyły.

Tu ma być ogród :) 12:59, 23 paź 2017

Do góry
Mirka napisał(a)
Ech jak ładnie A swidośliwy fakt ogniste.U mnie na razie perukowiec tak świeci.Dziś znów piękny słoneczny dzień.Aż do pracy mi się nie chciało iść

No nie dziwię się, że się nie chciało do pracy iść, bo pięknie było w ubiegłym tygodniu, a teraz to już się zrobiła szaro-bura jesień.

Świdośliwy już łysiuteńkie.
Tu ma być ogród :) 19:46, 18 paź 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)

ja też, a teraz jeszcze KF fajnie się przebarwił

tylko mi smaka robisz
zamówione
odbiór w piątek
Tu ma być ogród :) 10:41, 17 paź 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Widzę, że świdośliwy cieszą
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies