Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Tu ma być ogród :)

Tu ma być ogród :)

malkul 19:46, 18 paź 2017

lindsay80 napisał(a)

ja też, a teraz jeszcze KF fajnie się przebarwił

tylko mi smaka robisz
zamówione
odbiór w piątek
iwonkap 08:48, 19 paź 2017

cudowna jesień
Mam pytanko kiedy kulkujesz trzmieliny ?
Kasia_CS 19:18, 19 paź 2017

oo to cięcie trzmielin też mnie interesuje, bo moje marnie się zagęszczają jakoś...
Sebek 19:39, 19 paź 2017

Nie widać jesieni u Ciebie za bardzo róże kwitną, trawnik idealnie zielony, Umbry też

Skoro o Umbrach mowa właśnie dzisiaj mi je posadzili przed oknami... Zobaczymy co z nich wyrośnie
Makao_J 09:07, 20 paź 2017

Ale trawiszcza masz przed domem. Pewnie już od początku ulicy przyciągają wzrok przechodniów. Pięknie się prezentują.
Luki 15:49, 22 paź 2017

Edytko przypomnij mi czy ty sadziłaś w zeszłym roku Nigry/Pissardi i czy coś im było po tej mroźnej zimie. Chciałem swoje wyjedzone przez kornika wymienić, ale mam nutkę niepewności przed sadzeniem jesienią. Już i tak bardzo mnie boli to, że muszę drugi raz kupować... 3 bym nie zniósł, o zmarnowanych 3 sezonach nie wspominam
lindsay80 12:59, 23 paź 2017

Mirka napisał(a)
Ech jak ładnie A swidośliwy fakt ogniste.U mnie na razie perukowiec tak świeci.Dziś znów piękny słoneczny dzień.Aż do pracy mi się nie chciało iść

No nie dziwię się, że się nie chciało do pracy iść, bo pięknie było w ubiegłym tygodniu, a teraz to już się zrobiła szaro-bura jesień.

Świdośliwy już łysiuteńkie.
lindsay80 13:05, 23 paź 2017

Monia81 napisał(a)

Dziękuję
Zgadłaś dużo w tym roku poczytałam na wątkach i ponotowałam dużo przemyślałam i jeszcze mam zimę na poukładanie sobie tego wszystkiego a od wiosny działamy z Emusiem

Ja też mam taką pryzmę dobroci dla kwasolubów, bo wiosną będę musiała niektóre rodki przesadzić.
Po dwóch latach widać, że zbyt gęsto roślin nadźgałam i szykuję nowe miejsca, żeby zrobić trochę luzu na rabatach.

Mam takie zdjęcie z maja ze skarpą na przedpłociu u moich rodziców - są tam trzy odmiany trzmieliny (poziome pasy) i róze The Fairy, które jednak zostaną stamtąd przesadzone, bo się zbytnio rozpanoszyły.

lindsay80 13:07, 23 paź 2017

Magleska napisał(a)
Ech ......cudnie ...... swidosliwy kolor niesamowity ,przedpłocie zapisane do odgapienia z każdej strony
Masz tam coś jeszcze posadzone oprócz KF ,seslerii ...szałwię chyba też widziałam ? .....

Dzięki Magda

Pomiędzy sesleriami miałam jeszcze szałwię niebieską, ale wysadziłam ją stamtąd, bo jednak uznałam, że bez niej jest lepiej.
lindsay80 13:11, 23 paź 2017

ren133 napisał(a)

Widzę, że świdośliwy cieszą

Cieszą, a mam nadzieję, że w przyszłym roku cała rabata będzie cieszyć i zrobi się reprezentacyjna, bo przechodzi dogłębną przemianę - wywaliłam większość wrzosów i korę.
Będzie kamień a jeśli chodzi o nasadzenia to trawiasto - rozchodnikowo, między innymi rozchodniki od Ciebie Claud Walker tam posadziłam i zieloną Hakone - ale na razie 1/3 rabaty odmieniona, reszta wiosną.