Jaka się nie nadaje, nie nadaje się 'Fastigiata', 'Hilli' tez nie nadaje się. W pozostałych gatunkach trzeba szukać pokroju.. Powinien być zabudowany na dole, a na górze chudy. Tylko taki się nadaje.
Warzywnik w ogrodzie z lustrem, jest "prawie nasz", bo mamy przyzwolenie na korzystanie z niego. Mam karczocha, dalie i będę siała cynie z nasion z Anglii.
witam, mam pytanie do p. Danusi, którą z tych odmian Pani najbardziej poleca?chodzi mi o uprawe, szkodniki, choroby itp.
Jestem poczatkującym "ogrodnikiem", dopiero planuje załozenie mojego ogrodu i powoli spisuje sobie odmiany warte uwagi. pewnie niebawem pokaze swoj "ogród" jak tylko ekipa skonczy kłaść kostke.
Zdjęcia niestety obskoczone telefonem. Obiektywu do makro niestety brak. A mój 24-70 przy takim wietrze jak ostatnio nie daje rady trafić z ostrością. Może jeszcze uda mi się pobawić i "makro" powycinać w obróbce.
W razie czego zapraszam na zabawę w makro do mnie.
Ostatnio wyczaiłam pęcherznice co mają takie poszarpane delikatne listki i miękkie gałązki, te sadzę jak znajdę, ale tych zwykłych to końmi mnie nie zaciągnie nikt. Wywalaj, oddawaj albo gdzieś daleko posadź. Pokazuj zdjęcie i daj link, gdzie masz największy problem z kompozycją, bo nie znajdę potem...