Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nadzieja na piękny ogród

Nadzieja na piękny ogród

Gardenarium 14:55, 29 kwi 2015

Ostatnio wyczaiłam pęcherznice co mają takie poszarpane delikatne listki i miękkie gałązki, te sadzę jak znajdę, ale tych zwykłych to końmi mnie nie zaciągnie nikt. Wywalaj, oddawaj albo gdzieś daleko posadź. Pokazuj zdjęcie i daj link, gdzie masz największy problem z kompozycją, bo nie znajdę potem...

Instagram Ogrodowiska
Agatan24 15:02, 29 kwi 2015

Danuś już mi kiedyś doradzałaś w tym skrawku , ale trochę się tu zmieniło. Doszły tuje na przodzie i jedna rabatka w rogu.

Agatan24 15:12, 29 kwi 2015

Hogata napisał(a)
Ja też bym pęcherznice wywaliła, mam kilka i szybko się starzeją. Gałęzie robią się grube i brzydkie.
Szmaragdy szybko ci urosną, widziałaś u Any Art. Ja też mam szmaragdy kupowałam małe, maluteńkie, bo płaciłam za nie 4,5 wystarczy zasilać je nawozem przez pierwsze lata i rosną ładnie. U mnie są już równe z płotem.

A jaki nawóz stosowałaś do nich. Ja do tych co mam już to magicznej siły używam.
Agatan24 15:14, 29 kwi 2015

agam napisał(a)
Jestem za wyciepaniem pęcherznic. Miałam je u siebie na długości ponad 30m. Po 4 latach porażka. Zrobiły się brzydkie, trzeba je ciąć kilka razy w sezonie, no i te liście do grabienia ...

A teraz się przywitam . Piękny ogród się zapowiada. Aha i słuchaj rad Szefowej, zawsze ma rację .

Czyli rozumiem że je wywaliłaś czy nadal się męczysz z nimi.
Agatan24 19:41, 29 kwi 2015

Akcja usuwanie pecherznic rozpoczęta
Zostało jeszcze 5szt.
Gardenarium 20:52, 29 kwi 2015

No, faktycznie pęcherznice tutaj to duża niedoskonałość była Może być tylko lepiej, a może by tak przełamać choinami? Będzie inna zieleń, jaśniejsza no i inna struktura zupełnie... hmmm??

Instagram Ogrodowiska
Agatan24 20:59, 29 kwi 2015

Ciężko u nas dostać ladne i duze choiny kanadyjskie czy serby
sylwia_slomc... 22:21, 29 kwi 2015

Buuuu, mnie zawsze żal każdej roślinki - oprócz chwastów oczywiście, ale podziwiam, że podjęłaś wyzwanie, na pewno będzie ładnie.
Agatan24 22:23, 29 kwi 2015

sylwia_slomczewska napisał(a)
Buuuu, mnie zawsze żal każdej roślinki - oprócz chwastów oczywiście, ale podziwiam, że podjęłaś wyzwanie, na pewno będzie ładnie.

Nie płacz nie wyrzucam ich tylko przesadzam gdzie indziej.
inag 00:36, 30 kwi 2015

A gdzie "poszły"?
Ja też nie przepadam za pęcherznicami ale mi również żal wszystkiego co żyje dlatego jak coś wykopuję to staram się znaleźć nowy dom