Wiesz jak stałam w pobliżu moich bzów pomyślałam sobie, żebym mogła ten zapach umieścić na wątku, żeby wszyscy poczuli go. Niestety musisz go sobie tylko wyobrazić. Wiatr tak szarpał roślinami, że trudno było zrobić zdjęcie.
Klon ..... mam nadzieję ,że będzie mu tam dobrze ....
już kilka dni temu miałam zamiar ,go kupić .....ale myślę .....,nie mam miejsca ......
a dziś się nie oparłam ...
..migdałek krótko jest ładny ,a ten jest piękny ,cudowny i ta limonkowa zieleń
w tej rabacie z berberysami są wiśnie royal burgundy ( te z przedogródka )
pomiędzy nimi obiela i Hortki VF
póżniej cyprysiki sungold i miskanty ML
kolejny rząd to berberysy chocolatte ( z byłej umbrowej )
póżniej jarzmianka i zawilce white snow
póżniej kulki Danica i trawki sesleria jesienna
jeszcze chcę tam dosadzić jeżówki -pomiędzy cyprysy i berberysy ,ale nie wiem jakie
buziaki
[img size=270x480]https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/161/1615991/original.jpg[/i Coś w tym rodzaju. Zastanawiam się czy na tle tego plotka jeszcze tez coś wsadzić .
Tak kratka przemalowana/I uważam,że zyskała na urodzie.Łatwiej ją zauważyć w ogrodzie, prawda ??
Aniu, przyznam szczerze,że swojej Dębolistnej Jeszce ni przycinałam.Wcześniej była taka mokra,Ze czekałam ,żeby podrosła.A i nie doczytała,czy ją też tak samo się przycina jak bukietówki, czy też nie.
Pierwsze patyczki przyciete z serca poszły do ciebie
Zdjęć nie usuwaj.
Pamietam o tobie, przyjadę,,ale ,,czasu na wszystko brak.A niby urlop mam
Fakt, ta biała teraz kratka, wygląda zupełnie ładniej.Jeszcze przy niej stoi clemek Tajga w doniczce i czeka na miejscówkę.ale nie mam pojęcia gdzie .
Szafirki pełne zaczynają swoje spektakularne kwitnienie
Oj, biedne te żurawki. Tu oczyściłam niemal do zera. A że było łyso, wysypałam żwirkiem...
Tak to wyglądało rok temu, w czerwcu. Mam nadzieję, ze żurawki się zregenerują.
Elu, to ta roslina co rosnie w pawilonie, ladnie wyglada jak kwitnie, ma takie malutkie, biale kwiatuszki Bardzo ja lubie, niestety, nazwy nie pamietam, moze ktos podpowie
Z tylu rosna jeszcze piwonie i z boku liliowce Pomiedzy cegla z kulami, pokrzywy deczko
Mój Przedogródek to w tej chwili plac "budowy" nowej rabaty i trawnika.
Wiem, wiem. Nic nie widać. Tam gdzie wbite resztki żółtego metra posadziłem róże. ( Ewo, dziękuję)
Dzisiaj posadziłem otrzymane wczoraj rh. ( Bogdziu, dziękuję )
Po kolei od dużego rh:
Nova Zemla i Blutopia.
Bliżej nas Alfred,
jeszcze bliżej Królowa Bona i Władysław Łokietek
a na brzegu koło zielonego iglaka ( zostanie usunięty): Orlice, Silvester i Maruschka jeszcze chciałbym Hino-Crimson
prawda ,że piękny
ach te zachcianki .....nie mogę wchodzić do ogrodnika
pojechałam po 1 brakującą kulkę danica i wróciłam z kulką ,klonem i 10 świerkami
nidiformis
dojdą do brzozowo -umbrowej
wysiał mi się bratek ....w zeszłym roku miałam w donicach ,a tera sobie rośnie w skalniaku .....
piłki psie walają sie wszędzie ...chwasty też