Umywalka i wychodek długo były fotografowane
Wszyscy chcieli skorzystać
Bardzo się spodobały oczka i donice z bali, a gunnera zrobiła show
Em znowu dumny jak paw
Bodziszek był długo fotografowany, a klematis wzbudził sensację ilością kwiatów i kolorem
Cudowny wątek! Mnóstwo wspaniałych pomysłów!
Pokażę moje eksperymentalne mini rabatki warzywne. W jednej pomodorki, w drugiej ogorki. Trochę kwiatów i ziół. Ciekawa jestem co z tego bedzie.
Ogród cieszący nie tylko właściciela, to marzenie każdego ogrodnika. Wszyscy tu podglądamy siebie nawzajem i czerpiemy z doświadczeń innych.
Red Barona się nie obawiaj. Jest rośliną nie sprawiającą kłopotów, bo korzeni się płytko, a ekspansywność ma niewielką. Na rabatach zwykle sadzę go bez ograniczników, ale na cypelku potrzebowałam w miarę równej obwódki, stąd ten ogranicznik. Zastosowałam plastikową taśmę o szerokości 10 cm. Wkopałam ją tak, aby była niewidoczna.
Bardzo łatwo go wykopać w przeciwieństwie do czystego gatunku imperaty.
Górne zdjęcia robione w słońcu. W rzeczywistości kolor chłodniejszy. Bardziej realna ta fotka (choć też nie do końca). Najlepsze określenie to ciemny, zimny fiolet.
Gdyby to było miejsce gdzieś na uboczu ogrodu, to pozwoliłabym roślinom na niekontrolowany rozrost i wzajemne pożeranie. Cypelek jest jednak w centralnym punkcie ogrodu,
Wędzarnia już z kostką i białymi słupami. Z wykopów pod kostkę mamy sporo ziemi do rozsypania po ddziałce. Wcześniej trzeba zastosować chwastox lub inny pożeracz chwastów.
Mnóstwo pąków piwoni, hortensji, róż , które dopiero zakwitną i wiele innego kwiecia Jest Bajecznie a jak pachnie, jest to miejsce do którego chce się wracać Irenka pochyla się nad każdym kwiatkiem i nasionkiem i jest to miłóść wzajemna