Na pierwszym zdjęciu wiechlina roczna ale na trzecim to nie będzie wiechlina roczna bo nie widać sterczących nasion.To co jest na trzecim zdjęciu pokazało sie i u mnie w tym roku i sam niewiem co to jest. Jak skosisz trawnik to dwa dni później poza linią cięcia wystają już łodygi z nasionami wiechliny a na trzecim zdjęciu tego nie widać .Jest to problem wielki ponoć pomaga tylko przesuszenie trawnika bo ma płytki system korzeniowy.
Cześć Poli po zimie
Wiem że już kiedyś pytałam ale nie zanotowałam sobie niestety co to za trawa pod grabem i tak przed RB ? Myślę co by tu dać w nogi grabowi na stanowisko półcieniste ?
Mirelko, bo z kwiatami żurawek - takimi niepozornymi, jak mgiełka, efekt zależy od zestawienia. Zobacz ( fotki zeszłoroczne):
Może zostaw w tym roku i poobserwuj je, jak zachowują się, z czym pasowałoby zestawienie mgiełki...Może polubisz? A jak nie polubisz, zawsze będziesz wiedzieć, że próbowałaś
Zmęczyłam się. Jak była tylko jedna rabata, to chwila i leciałam na inne wątki. Teraz mam robotę wstawić fotki rabat u siebie
No to jeszcze frontowa, bo jak rano przechodziłam, słoneczko świeciło żurawkom przez liście. Osiągnęłam efekt bordowej fali za bukszpanami. Jak żurawki zakwitną, będzie super. Za nimi jest też firletka smółka Potem hortensje.