Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "GARDENARIUM"

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 21:24, 21 kwi 2015

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Brzózki spod lasu to zykłe brzozy, a ze szkłóki możesz zakupić szlachetne i ładniejsze odmiany, o piękniejszej korze i o wiekszych liściach, a nawet o liściach purpurowych

Dziekuję za info. Gratuluję książki
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 21:12, 21 kwi 2015

Do góry
Ja też Aniu uwielbiam tę śnieżną biel narcyza
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 21:08, 21 kwi 2015

Do góry
Irenko, najbardziej urzekły mnie berberysy z różowymi tulipanami oraz genialne są Twoje tulipany pełne pomarańczowe. Ogólne wrażenie obłędne i jeszcze w dodatku zdjęcia coraz lepsze Szczególnie brązowe turzyce z tulipanami
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 20:54, 21 kwi 2015

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Mistrzyni detalu jesteś... kocham te narcyzki.. i ta francowata mucha też ..szkoda, gapię się u Ciebie

Fryzowane bratki.. pierwszy raz takie widzę.. cudne ..

Ale co tu nie jest cudne??... oj w wolnej chwili będę mieć nadrabiania dużo..
Ale nawet miesiąc zaległości nadrobię

A teraz do pracy....... z żalem opuszczam wątek
Ja i mój ogródek, a może ogród 20:21, 21 kwi 2015

Do góry
Przychodzę z rewizytą...widzę, że ostro bierzesz się do zmain....tak sobie prześledziłam Twój wątek i zastanawiam się, czy w rogu na najwyższej półce nie przydałoby się jakieś drzewo.....morze buk?, albo klon Drummondii....potem przed nim można dać krzewy ( kaliny, jaśminowce, derenie, albo śliwy Nigra- wtedy buk o złotych liściach)....popatrz na realizację ogrodów Gardenarium.
Pozdrawiam
Marzenie o nowoczesnym ogrodzie 19:09, 21 kwi 2015

Do góry
Fajnie móc od podstaw tworzyć ogród. Będe podglądać jak idzie

Gardenarium napisał(a)
Posadź jedno drzewo i pod nim mozaikę kwadratów i prostokątów roślin zimozielonych o różnych kolorach, teksturach. takie geometryczne puzzle. Nie kopiuj może już tych kulek
Nie musisz stale powielać tych samych wzorów. Czas na coś nowego Podpowiadam inny pomysł, który również często wykorzystuje ale go nie pokazałam jeszcze na Ogrodowisku

Danusiu, pokażesz choć jedno zdjęcie?
Hakonechloa macra 18:02, 21 kwi 2015

Do góry
Ponieważ ta trawa lubi półcień - to dobry pomysł. Lekko osłonięte... co masz na myśli? schowane za murkiem?? Czy lekko zacienione??
Jak zabezpieczyć nasadzenia przed zwierzętami? 17:59, 21 kwi 2015

Do góry
Wyprowadzać psa, z ogrodzie zrobić mu zamknięty wybieg, wychodzenie do ogrodu pod pieczą właściciela. Ogród jest dla ludzi przede wszystkim, w ogrodzie rządzi właściciel nie pies.
Link w podpisie 17:57, 21 kwi 2015

Do góry
Mirela - Marzenie o nowoczesnym ogrodzie
Kłopoty - problemy z trawnikiem 17:53, 21 kwi 2015

Do góry
Trawie do życia potrzebne jest:

częste koszenie
podlewanie regularne
składniki pokarmowe.

Brak któregokolwiek skutkuje efektami ... pokaż zdjęcie, wysil się trochę
Pan Maluśkiewicz 15:03, 21 kwi 2015

Do góry
Jak najbardziej można posadzić na takim stanowisku, ale może raczej to pytanie do wątku o klonach?

Tutaj jest artykuł

https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/330-klony-japonskie-i-palmowe

a tutaj wątek

https://www.ogrodowisko.pl/watek/59-klon-palmowy-acer-palmatum
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 14:54, 21 kwi 2015

Do góry
Dla forumowiczów z Ogrodowiska specjalny link z 10% rabatem:
Powiesimy go na stronie głównej tam gdzie był sklep.

http://www.multicobooks.pl/hobby/ogrod/jak-zaprojektowac-ogrod-marzen_9140.html
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 08:56, 21 kwi 2015

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Nie mogę się doczekać ciepła również wieczorem i w nocy. Dzisiaj wieje jakby było poniżej zera normalnie. Arktyczne powietrze.

Danusiu ten zimny wiatr to chyba od północy w Waszą strone poleciał,bo przez parę dni u nas wiało jak cholipcia,łeb normalnie urwać chciało
Ale już jest coraz cieplej i słoneczko się pomału rozkręca Czyli u Ciebie też powinno być coraz lepiej

Pozdrawiam słonecznie
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 23:12, 20 kwi 2015

Do góry
Nie mogę się doczekać ciepła również wieczorem i w nocy. Dzisiaj wieje jakby było poniżej zera normalnie. Arktyczne powietrze.
Miskant - Miscanthus 23:05, 20 kwi 2015

Do góry
Zależy jaki miskant, 'Morning Light" z tyłu nie nadaje się, bo jest za niski. 'Gracillimus" nadaje się z tyłu.
Link w podpisie 23:04, 20 kwi 2015

Do góry
Ogródek Justyny
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 22:56, 20 kwi 2015

Do góry
Sebek napisał(a)
Danusiu, ostatnio jak u mnie pisałaś, że nie masz czasu na własny ogród to chyba kokietowałaś - przecież on sam z siebie TAK nie wygląda - czuć w nim Twoją nieustającą opiekę i wkładane serce we wszelkie nasadzenia W bukszpanowym jest po prostu światowo!

On nie ma opieki..tak wygląda. Raz kosiłam trawnik. Po ostatnich wietrznych dniach, znowu śmiecia nawiało Zimnica.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 22:55, 20 kwi 2015

Do góry
yolka napisał(a)
Pospacerowałam po jednym z najpiekniejszych ogrodów świata - piękny. A teraz prośba, czy brzózki spod lasu nadają się do ogrodu, czy te ze szkółki są inne, czy tylko wydaje mi się jak je porównuję z leśnymi?

Brzózki spod lasu to zykłe brzozy, a ze szkłóki możesz zakupić szlachetne i ładniejsze odmiany, o piękniejszej korze i o wiekszych liściach, a nawet o liściach purpurowych
Polskie Stowarzyszenie Naturalnych Wód Kąpielowych 22:16, 20 kwi 2015

Do góry
Zaproszenie

Zapraszam serdecznie na konferencję poświęconą budowie stawu kąpielowego

https://www.facebook.com/events/1673680516192946/

WARSZTATY PSNWK - „Teoria w praktyce - BUDOWA STAWU KĄPIELOWEGO TYPU 2”

PSNWK zaprasza na pierwsze warsztaty techniczne, na których zostanie wybudowany i przetestowany staw kąpielowy typu 2. Podczas trzydniowej praktyki, pod okiem specjalistów przedstawimy zasady działania stawu, budowę krok po kroku, problematyczne kwestie techniczne i wszelkie zagadnienia związane z budową tego typu obiektów.
Program :
Część teoretyczna:
prezentacja i szczegółowe omówienie projektu stawu, stworzenie harmonogramu prac, krótkie wykłady o projekcie stawu kąpielowego i możliwościach aranżacji ( projektant + wykonawca)

Część praktyczna:
badanie wody i analiza wyników, wytyczanie obiektu w terenie, modelowanie dna zbiornika i tworzenie zapór kapilarnych, poprawne wykonanie hydroizolacji, planowanie i montaż systemu filtracyjnego, sadzenie roślin wodnych, budowa pomostu, rozruch stawu.
Know how specjalistów poparte wieloletnią praktyką!

Czas trwania: 3 dni
Termin: 19-20-21 czerwca 2015
Miejsce: Radzymin, woj. Mazowieckie
Koszt : 1500 pln / osobę ,
1200,00 / osobę ( członkowie psnwk)

Budowa stawu będzie rozwiązaniem modelowym, jednak utworzonym w pełni naturalnych warunkach. Uczestnicy warsztatów sami, krok po kroku zbudują staw przy współpracy i pod okiem specjalistów. Formuła – Nauka poprzez praktykę.
Liczba miejsc ograniczona – 18 osób, z podziałem na dwie grupy. Wykłady i część teoretyczna, także na terenie budowy w zaaranżowanej plenerowej sali namiotowej.
Zapewniamy:
Wyżywienie (3 posiłki), zaplecze sanitarne, narzędzia, wszelkie materiały potrzebne do budowy stawu, wsparcie techniczne i oczywiście osobiste przetestowanie zbudowanego stawu!
W programie przewidujemy wieczorne ognisko z panelem dyskusyjnym.
Na terenie istnieje możliwość spania we własnym namiocie lub zainteresowanych zakwaterowaniem, prosimy o kontakt.

e-mail: kontakt@psnwk.pl
telefon: 533606460
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 21:41, 20 kwi 2015

Do góry
Gardenarium napisał(a)
To jeszcze jedna cudowność

Danusiu a cóż to za pięknotka ?

Ogród,zdjęcia,wszystko jak zawsze Cudaśne
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies