Witam ponownie. Danusiu czy mogłabym poprosić Cię o przeniesienie mojego wątku do Naszych ogrodów i nadanie mu tytułu Pan Maluśkiewicz? Chciałabym pokazać trochę naszego maleństwa, ale też naszej działki na Ogródkach. Zarażacie pasją, po nocach śnią mi się Wasze piękne ogrody. I dzięki Wam zaczynam myśleć, że dam radę i kiedyś ogarnę ten bałagan i przynajmniej wszystkie posiadane rośliny będą rosnąć na odpowiednich stanowiskach.
Prace z tarasem przeciągają się. Przyciągnęłam już do domu kilka roślin, min. mojego wymarzonego klona Atropurpureum, 4 cisy Hicksi, rosną też żurawki Lime marmolade i Żuraweczki Sweet tea w przedszkolu. Zakupiłam poprzerastane i podzieliłam. Rosną dzielnie. Przed domem w doniczkach moje pierwsze surfinie własnego "chowu"- mieszanka wielokolorowa i każda sadzonka jest niespodzianką

Jestem "dumna mama"

. A na naszej działce, dzięki sprzyjającym ostatnim zimom, cudnie rozrosła się lawenda francuska. To jej 3 sezon. Dziś zdjęcia z komórki, jutro będą lepsze.

Duuuuużo czytam, dniami i nocami, Ogrodowisko oczywiście

, coraz więcej frajdy sprawia mi zabawa z roślinami i nabieram większej odwagi- przesadzam, przycinam, podlewam i cieszy mnie to niezmiernie. A jak trzeba to wyrzucam i nie mam "wyrzutów"

Dziękuję