Edytko, motylka Ci przynioslam Moze rozpocznie kolejny tysiaczek... Kochana dziewczyno, przyjaciolko, dobra ogrodniczko, dziekuje ze jestes, ze dzielisz sie z nami swoja wiedza i pieknym ogrodem
Ale nam dosypało śniegu, prawda ??Mnóstwo.. weekend zimowy,, jaki może nie był do tej pory..bieli mam,,,duzo..a wiesz,że jedną kratkę -podporę na kwiatki w B. też sobie kupiłam.Tylko jeszcze nie wiem , gdzie i pod jakie roślinki pójdzie.ale kupiłam.Zaraziłaś mnie.
z marzeniami do pracy w ogrodzie musimy poczekać.
Dzisiaj wysiałam pomidorki.Może nie za pózno.
A wiesz ja mam kilka ozdób białych.Ale zamierzam je tez powiększyć w tym roku.Nawet myślałam,żeby ta nową kratkę przemalować na biało.
A teraz zobaczcie jak zakończył się mój dzisiejszy spacer na działkę...
Pani emerytka dokarmiała ptaki z balkonu...resztkami z obiadu
Tylko trafiła we mnie
Codziennie sprzątałam na innych ogródkach wyrzucany chleb, resztki jabłek, cebule, czasem nawet spore kości od schabu, pety od papierosów myśląc, jak ludzie zobaczą,że ktoś dba i będzie czysto pod balkonami to nie będą śmiecić...
Pani wpadła na gorącym uczynku bo długo nie mogłam namierzyć osoby, która to wszystko wyrzuca przez okno,nawet przekwitłe kwiaty w doniczkach wyrzucała przez balkon bo nie chciało jej się wynieść do śmieci
Rachunek za czyszczenie kurtki ma mi pokryć, oby tylko wszystko zeszło
U mnie mroźno,,i masę śniegu.chyba wcześniej tak dużo nie było.W ciągu pół dnia napadało,, go mnóstwo.Chyba 30 w niektórych miejscach jeszcze więcej do 50 cm.Masakra.
Ale z jednej strony dobrze,że śnieg jest, okrywa na rośliny w te mrozy.
Nawet rabaty nie widać.Mąż chyba z godzinę wczoraj odśnieżał od ulicy, bo całe wjazdy zasypane na masakra.
Mam nadzieję,że końcówka marca będzie już wiosenna.
Też czkam na to ciepełko w ogrodzie i prace.A mam tego dużo.Ale już mi sie chce bardzo popracować , zharować fizycznie, i poodpychać a zwłaszcza na Dębowym, tym innym powietrzem
Witam wszystkich zakochanych w ogrodach
Przedstawiam Wam kawałek swojego zielonego zakątka w którym odnajduje cisze i spokój
Zapraszam do oglądania i komentowania
Miło mi, że się ujawniłaś zapraszam
Miedzianem pryskam po wycięciu róż, piwonie z reguły też już zaczynają być widoczne w ziemi, ogarniam wszystko bez wyjątku, wokół róż i piwonii porządnie zraszam też ziemię.
Nadzieja ... jest, za chwilę będziesz narzekać, że rabaty masz zapchane, jeśli masz takie zapędy jak ja
rok 2013
rok 2017
ta sama rabata w prawo i lewo, fotki z samą zielenią
prawie nie dowierzam, że ja to sama, własnymi rękami zdzierałam, sadziłam, siałam, układałam i przekładałam kostkę... chyba już by mi się nie chciało zaczynać wszystkiego od początku
Pisze szczerze tak jest u mnie. Moje prosa rosną tam gdzie wszystkie moje trawy są ładne tego nie da się zaprzeczyć ale są łamliwe ciężkie przy ciągłych deszczach i pokładach się. Zmienię im stanowisko nie wyrzucam.
Nie wiem czy już pisałam ale zamiast prosa posadze miskanty "memory" obek tej bordowe trawy z kiściami bordowymi.
I jeszcze chciałam tam posadzić miskanty "cukrowy" też bardzo ładny.
Jeszcze mam jakieś miskanty z zeszłego roku nie pamiętam nazwy muszę sobie odtworzyć z zamówień.
Nad rozplenice obok trawy z prawej strony jest prosto które chce przesadzić.