jasne Figaro już wstawiam na cykałam trochę dereń ten z żółtą łodygą już ma liście i kwiatowe zawiązki ten z ciemną czerwoną łodygą ma delikatne listki
Koniecznie kup go sobie ja pierwszego kupiłam w niewiedzy jeszcze - potem wyczytałam dużo opinii że choruje, przemarza i jest kłopotliwy ale u mnie nic wielkiego sie z nim nie dzieje a kwiaty są cudowne wiec dokupiłam drugiego i są przepiekne . Mnie kusi Twoja Taoflora
No niestaty Iolanthe wcześnie zaczyna i dodatkowo ma u mnie wyjątkowo wietrzne stanowisko ale kiedyś się doczekam
Dereń ma coraz większe "kwiatuszki" - to dereń kwiecisty - i jeszcze migdałek, do znudzenia
Tak Kasiu myślę że kulki będa mniejsze kiedy będą 2 cebulki obok siebie - myślę że dopiero po rozsadzeniu będzie miał standardowy wymiar . Czosnki też mocno mi się wysiały ale nie wiem czy przetrwają takie mniusie "szczypiorki".
Przy takiej pogodzie wszystko rozwija sie błyskawicznie. Wisteria ma kilka pąków kwiatowych, obiela szykuje sie do kwitnienia
A z tego powstaną śliczne różowe szyszeczki. Świerk pospolity 'Acrocona Push'.
Kukliki też pierwsze pąki otwierają.
Moje dwa rhododendrony 'Cunningham`s White' też już startują.
W ogrodzie z dnia na dzieł pojawiają się kolejne oznaki wiosny. Brzozy i graby całe już w liściach.
Buki dopiero zaczynają nieśmiało pąki otwierać.
Glediczje zakwitają. Będą za chwilkę opanowane przez pszczółki.
Ale największa niespodzianką są pąki kwiatowe na tulipanowcu. Prawie na wszystkich zakończeniach pędów.