Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ranczo Edy 22:49, 18 mar 2018

Do góry
Edytko, motylka Ci przynioslam Moze rozpocznie kolejny tysiaczek... Kochana dziewczyno, przyjaciolko, dobra ogrodniczko, dziekuje ze jestes, ze dzielisz sie z nami swoja wiedza i pieknym ogrodem
Moja działka na Dębowym Lesie 22:30, 18 mar 2018

Do góry
anpi napisał(a)
Śliczne fiołeczki
Pozdrawiam z naszej zaśnieżonej krainy!Planowałam w ogrodzie wprowadzić trochę bieli...,ale nie w takiej ilości...,Ktoś źle odczytał moje marzenia...
Moja biała altanka zlała się z tłem...

Ale nam dosypało śniegu, prawda ??Mnóstwo.. weekend zimowy,, jaki może nie był do tej pory..bieli mam,,,duzo..a wiesz,że jedną kratkę -podporę na kwiatki w B. też sobie kupiłam.Tylko jeszcze nie wiem , gdzie i pod jakie roślinki pójdzie.ale kupiłam.Zaraziłaś mnie.
z marzeniami do pracy w ogrodzie musimy poczekać.
Dzisiaj wysiałam pomidorki.Może nie za pózno.
A wiesz ja mam kilka ozdób białych.Ale zamierzam je tez powiększyć w tym roku.Nawet myślałam,żeby ta nową kratkę przemalować na biało.

Tu ma być ogród :) 22:26, 18 mar 2018

Do góry

Witam się serdecznie. Wpadłam na chwilkę, ale zostanę na dłużej bo pięknie u Ciebie

Od razu mam pytanie - co ile metrów od siebie posadziłaś te śliwy ?
Osiedlowy ogródek 22:22, 18 mar 2018

Do góry
A teraz zobaczcie jak zakończył się mój dzisiejszy spacer na działkę...

Pani emerytka dokarmiała ptaki z balkonu...resztkami z obiadu
Tylko trafiła we mnie
Codziennie sprzątałam na innych ogródkach wyrzucany chleb, resztki jabłek, cebule, czasem nawet spore kości od schabu, pety od papierosów myśląc, jak ludzie zobaczą,że ktoś dba i będzie czysto pod balkonami to nie będą śmiecić...

Pani wpadła na gorącym uczynku bo długo nie mogłam namierzyć osoby, która to wszystko wyrzuca przez okno,nawet przekwitłe kwiaty w doniczkach wyrzucała przez balkon bo nie chciało jej się wynieść do śmieci

Rachunek za czyszczenie kurtki ma mi pokryć, oby tylko wszystko zeszło

MASAKRA ludzie są gorsi niż zwierzęta

Rozpoznawanie traw 22:20, 18 mar 2018

Do góry
Kwiatostan kosmatki olbrzymiej na początku kwitnienia. Zdjęcie z 2 kwietnia ubiegłego roku.
Ogród w budowie - nieustającej 22:17, 18 mar 2018

Do góry
Skoro życzysz sobie, to wklejam, ale jakość fatalna

Czekoladki w ogrodzie fajne są, tu strona z moją czekoladową dalią
https://www.ogrodowisko.pl/watek/3970-dwa-ogrody?page=457

Moja działka na Dębowym Lesie 22:12, 18 mar 2018

Do góry
zoja napisał(a)

u mnie też masa śniegu i cieszy mnie to skoro ma być tak mroźno
Aniu byle do kwietnia i poszalejemy ogrodowo może w międzyczasie zima się skończy

U mnie mroźno,,i masę śniegu.chyba wcześniej tak dużo nie było.W ciągu pół dnia napadało,, go mnóstwo.Chyba 30 w niektórych miejscach jeszcze więcej do 50 cm.Masakra.
Ale z jednej strony dobrze,że śnieg jest, okrywa na rośliny w te mrozy.
Nawet rabaty nie widać.Mąż chyba z godzinę wczoraj odśnieżał od ulicy, bo całe wjazdy zasypane na masakra.
Mam nadzieję,że końcówka marca będzie już wiosenna.
Też czkam na to ciepełko w ogrodzie i prace.A mam tego dużo.Ale już mi sie chce bardzo popracować , zharować fizycznie, i poodpychać a zwłaszcza na Dębowym, tym innym powietrzem

Zima w pełni .

Osiedlowy ogródek 22:00, 18 mar 2018

Do góry
U mnie bez śniegu ale mróz i wiatr okropny
Na zdjęciach wydaje się wiosennie ale to tylko pozory...

Mój adoptowany jesienią bukszpan czeka na postrzyżyny

Ogrodowy spektakl trwa ... 21:59, 18 mar 2018

Do góry
mira napisał(a)
Za 3 dni chyba wiosna kalendarzowa się szykuje. Będzie to też 6 rok jak jestem na Ogrodowisku.
Czas na podsumowania i jakąś ciekawą opowieść.
Zmykam więc żeby się zastanowić.

Mam fotki z 19 marca 2017

a było to tak

Też dzis oglądałam kwitnienie krokusów z ubiegłego roku, całe łany kwitły, a teraz tylko śnieg.
Bawarka 21:58, 18 mar 2018

Do góry
Goniu, spojrz, to ona Roza rosanna. Tak na szybko znalazlam.

A to, miejsce o ktorym Ci opowiadalam Z mostu w dol....
Mój mały raj ;) 21:55, 18 mar 2018

Do góry
Witam wszystkich zakochanych w ogrodach
Przedstawiam Wam kawałek swojego zielonego zakątka w którym odnajduje cisze i spokój
Zapraszam do oglądania i komentowania
Ptasi gaj 21:54, 18 mar 2018

Do góry
Chciałam pokazać moje wysiewy szara ziemia bo przysypalam piaskiem

Stipa 2 kuwety. Tydzień temu tez wysiałam już wschodzi.

Orliki od Sylwii też 2 kuwety.

Mam wysiane jeszcze petunie i rudbekia.
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 21:48, 18 mar 2018

Do góry

Ptasi gaj 21:46, 18 mar 2018

Do góry
Dzisiaj spacer w Konstancinie. Piękna słoneczna pogoda, ale tem mroźny wiatr.

Tutaj w środku tężni najcieplej bez wiatru

Piękna sosna.

Dwa ogrody 21:23, 18 mar 2018

Do góry
Wendy79 napisał(a)
Że ja też Twojego wątku wcześniej nie zaznaczyłam do obserwacji. Sama nie wiem dlaczego, bo przecież kilka razy na podglądaniu byłam
W poszukiwaniu wiadomości o pustennikach, cofnęłam się kilkanaście stron i wiele cudowności znalazłam m.in. piwonie
Pytanie mam też techniczne: w jakim stanie rozwoju bylin, pryskasz je miedzianem? Teraz chyba nie, bo przecież wszystko wycięte lub zaraz będzie wycinane. Z chęcią skorzystam z podpowiedzi, bo mam trochę floksów i pysznogłówek.
Kiedy przeczytałam, że trzy pierwsze lata siałaś i kupowałaś rozsady, pomyślałam, że coś mi to przypomina i nadzieja dla mnie jakaś jest

Miło mi, że się ujawniłaś zapraszam
Miedzianem pryskam po wycięciu róż, piwonie z reguły też już zaczynają być widoczne w ziemi, ogarniam wszystko bez wyjątku, wokół róż i piwonii porządnie zraszam też ziemię.
Nadzieja ... jest, za chwilę będziesz narzekać, że rabaty masz zapchane, jeśli masz takie zapędy jak ja

rok 2013

rok 2017
ta sama rabata w prawo i lewo, fotki z samą zielenią
prawie nie dowierzam, że ja to sama, własnymi rękami zdzierałam, sadziłam, siałam, układałam i przekładałam kostkę... chyba już by mi się nie chciało zaczynać wszystkiego od początku

Ptasi gaj 21:16, 18 mar 2018

Do góry
Annak napisał(a)

Kasiu, Elu, a możecie mi dać na priv adresy tych szkółek z trawami. Ja Wasza krajanka Bardzo by mi się przydały.
pozdr.
Elu, trochę mnie zmartwiłaś info o prosie, bo ja zamierzałam kupić właśnie proso...

Pisze szczerze tak jest u mnie. Moje prosa rosną tam gdzie wszystkie moje trawy są ładne tego nie da się zaprzeczyć ale są łamliwe ciężkie przy ciągłych deszczach i pokładach się. Zmienię im stanowisko nie wyrzucam.

Nie wiem czy już pisałam ale zamiast prosa posadze miskanty "memory" obek tej bordowe trawy z kiściami bordowymi.
I jeszcze chciałam tam posadzić miskanty "cukrowy" też bardzo ładny.
Jeszcze mam jakieś miskanty z zeszłego roku nie pamiętam nazwy muszę sobie odtworzyć z zamówień.

Nad rozplenice obok trawy z prawej strony jest prosto które chce przesadzić.

Tutaj w lewym dolnym rogu

Tutaj nad berberysy tam są dwa krzaki.

Mój 4 arowy azyl... 21:12, 18 mar 2018

Do góry
A dokładnie rok temu było tak:

Wśród brzóz i dębów 21:06, 18 mar 2018

Do góry
marba napisał(a)
Ogrody znów ukryte pod śniegiem, nie bardzo jest co pokazywać, więc może dziś takie archiwalne fotki ze spaceru nad moją dziką rzeczkę.

Znalazłam nad brzegiem taką jamę, może bobra?

Nad wyraz urocza fotka!

A ta nora to lisią być może, albo borsuczą, bo bobrowych śladow nie widać. A może wydry, albo piżmoszczury się zadomowiły? One w pobliżu wody żyją.
Nasze hortensje urzekające kwiatami przez długi okres :) 21:00, 18 mar 2018

Do góry
Czy ktoś może rozpoznaje co to za odmiana?
Kupiona w ubieglym roku bez nazwy

A tak się przebarwiła
Ogród prawie romantyczny 20:58, 18 mar 2018

Do góry
Dubelek

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies