Ula te zawilce lubią i słoneczko, ale miejsce dla nich mam tylko pod kalinami, w innych je tępię, bo są ekspansywne.Orlika widziałam Mam całą rabatę żółto pomarańczową z herbacianymi różami w roli głównej. Na razie kwitną liliowce, kukliki
Kasiu bzy może posadzę, jak miejsce znajdę na razie w przechowalniku czeka Palibin
doczekałam się pierwszej po przesadzeniu piwonii drzewiastej
a dziś rozkwitła tCoral Charm, w ub. roku pierwszy kwiat miała pojedynczy, w tym ma dwa, jeden pełny, jeden pojedynczy kolor nir do końca wierny, moze uda mi się zrobić lepszą fotkę o innej porze
U mnie orliki wysiewają się, ale strasznie wolno rosną
co zdążę posiać, to będzie, dziś dopiero siałam cynie, wczoraj ogórki i dynie i resztę warzyw, bo skrzynie w nowym to taka namiastka warzywnika, raczej aby coś mieć pod ręką. Chociaż w niedalekiej przyszłości tylko ze skrzyniami zostanę
Aby łupy powschodziły, to będziemy podziwiać
Ale zgrabna ta szklarnia i rozmiar taki nieduży, fajna
Orliki śliczne - moje ciemnoniebieskie ruszają nieśmiało a biale od Małej Mi też już się pokazują tylko lekko mi się zmniejszyła kępa. Czy coś je mogło zeżreć?
Pomidory w szklarence posadziłam co 43 cm, w skrzyni dla odmiany Bajaja dałam większe odległości, bo planuję pomiędzy nie bazylię posadzić. Lilaka rozmnażam przez odrosty, bo mam duży krzew w starym. A może warto by spróbować poprzez sadzonki z piętką, przed cięciem, tylko ukorzeniacz jeszcze dać. Pamiętam te obwódki z Powsina
Akurat ta róża przezimowała całkiem dobrze, pojedynczy bat, który wypuściła w ub. roku ucięłam, teraz buduje fajny krzaczek
dla Ciebie jeszcze łubin, wysiał się tuż przy tarasie, przy róży i ciasno mu, ma piękny kolor, żadna fotka nie pokazuje tej głębi
powoli pokazują się też inne siewki, mam nadzieję, że będą białe
Haniu, Łucjo, Małgosiu - maj jest tak intensywny we wszelakie prace, że oddech złapać trudno. Dopiero teraz zaczynam obsadzać donice pelargoniami, muszę uzupełnić zioła. Jak szklarnia to i otoczenie, bo zmiany musiały być, aby wygodne dojście do wody nagrzanej było, przestawiłam jedną skrzynię, ułożyłam płyty i cegły. Na szczęście mam materiał, tylko te płyty betonowe pół na pół metra strasznie ciężkie są
Cały czas lewa strona ogrodu czeka na budowę, na dniach chyba odbierzemy projekt ze starostwa i coś drgnie. Jak stanie budynek gospodarczy, to dopiero okaże się, czy lokalizacja szklarni wpisze się w całość
A póki co walczę
i świeżutka dalia, zgodna odmianowo, z wysadzanych wcześniej w domu
Ależ tu kwiecia. Ciekawa będę opinii Twojej szklarenki bo bardzo bym chciała.
Lilaki u Ciebie też piękne. Zwariowałam i kupiłam 3 nowe. Teraz trzeba posadzić.