Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Dwa ogrody

Dwa ogrody

paniprzyroda 23:06, 13 maj 2018

Urszulla napisał(a)
Ja swoją kalinę po kwitnieniu będę ograniczać. Widzę jaki to olbrzym u Ciebie.
Wnioskuję że zawilce pod kaliną lubią półcień. Swoje będę dzielić bo są śliczne.
A tego orlika widziałaś u Miry? Dziś już rozkwitnięty wygląda inaczej. Pomarańcz na zdjęciu trochę przekłamany. A co u Ciebie kwitnie na pomarańczowo że ten orlik mi się napatoczył w pamięci?
U mnie wstawię fotkę.

Ula te zawilce lubią i słoneczko, ale miejsce dla nich mam tylko pod kalinami, w innych je tępię, bo są ekspansywne.Orlika widziałam Mam całą rabatę żółto pomarańczową z herbacianymi różami w roli głównej. Na razie kwitną liliowce, kukliki

paniprzyroda 23:15, 13 maj 2018

Kasya napisał(a)
Cudne kwiecie, mieszanka bzów jeszcze cudniejsza, i ta szklarnia...

Kasiu bzy może posadzę, jak miejsce znajdę na razie w przechowalniku czeka Palibin

doczekałam się pierwszej po przesadzeniu piwonii drzewiastej

a dziś rozkwitła tCoral Charm, w ub. roku pierwszy kwiat miała pojedynczy, w tym ma dwa, jeden pełny, jeden pojedynczy kolor nir do końca wierny, moze uda mi się zrobić lepszą fotkę o innej porze
paniprzyroda 23:22, 13 maj 2018

popcorn napisał(a)
Ach i och

Miałam nadzieję, że zobaczymy się u Bożenki..
dla Ciebie z dzisiejszych targów

paniprzyroda 23:30, 13 maj 2018

Rench napisał(a)

Śliczny ten orlik.
Moje granatowe gdzieś wyginęły.
A Biało-niebieski usiłuję rozmnożyć,ale nigdzie siewek nie widzę
Krwawniki kolorowe też mi wcięło, niby zimy nie było,a coraz więcej strat mam.

Mówisz,że jeszcze nie siałaś kosmosów tzn. że ja nie jestem całkowicie opóźniona
Przedwczoraj latałam jak pijany zając i siałam co się dało przed deszczem.

Przydarłam z Malty łupy w kieszeni Posiałam, ciekawe czy coś wyrośnie.

U mnie orliki wysiewają się, ale strasznie wolno rosną
co zdążę posiać, to będzie, dziś dopiero siałam cynie, wczoraj ogórki i dynie i resztę warzyw, bo skrzynie w nowym to taka namiastka warzywnika, raczej aby coś mieć pod ręką. Chociaż w niedalekiej przyszłości tylko ze skrzyniami zostanę
Aby łupy powschodziły, to będziemy podziwiać

irys trawolistny

calle

zaczynają Krzyśki
tulucy 23:32, 13 maj 2018

Ach ja muszę moje Calle i mieczyki w końcu wsadzić, bo inaczej to niedługo będę miała co wyrzucać...
Margarete 23:42, 13 maj 2018

Ale zgrabna ta szklarnia i rozmiar taki nieduży, fajna
Orliki śliczne - moje ciemnoniebieskie ruszają nieśmiało a biale od Małej Mi też już się pokazują tylko lekko mi się zmniejszyła kępa. Czy coś je mogło zeżreć?
paniprzyroda 23:43, 13 maj 2018

Pszczelarnia napisał(a)
Pomidory w szkl. sadziłam co 40 cm. W gruncie dam co 50 cm. Ojciec mój daje co 60 cm. dla lepszego przewiewu.

Jak rozmnażasz palibina - robię z niego żywopłotek i sporo mi brakuje, chętnie rozmnożę.

Z tymi nazwami w Elżbietówce - .

Masz całe królestwo pięknych bylin. I kiwi nawet. Miałam pytać, jak przezimowała róża de Tollbiac?

Pomidory w szklarence posadziłam co 43 cm, w skrzyni dla odmiany Bajaja dałam większe odległości, bo planuję pomiędzy nie bazylię posadzić. Lilaka rozmnażam przez odrosty, bo mam duży krzew w starym. A może warto by spróbować poprzez sadzonki z piętką, przed cięciem, tylko ukorzeniacz jeszcze dać. Pamiętam te obwódki z Powsina
Akurat ta róża przezimowała całkiem dobrze, pojedynczy bat, który wypuściła w ub. roku ucięłam, teraz buduje fajny krzaczek

dla Ciebie jeszcze łubin, wysiał się tuż przy tarasie, przy róży i ciasno mu, ma piękny kolor, żadna fotka nie pokazuje tej głębi

powoli pokazują się też inne siewki, mam nadzieję, że będą białe

paniprzyroda 23:48, 13 maj 2018

Kukliku - Izo, moje dzisiejsze hosty, lubię miniatury i nie tylko jak widać, co prawda znawczynią ich nie jestem, ale takich nie miałam
paniprzyroda 00:02, 14 maj 2018

Haniu, Łucjo, Małgosiu - maj jest tak intensywny we wszelakie prace, że oddech złapać trudno. Dopiero teraz zaczynam obsadzać donice pelargoniami, muszę uzupełnić zioła. Jak szklarnia to i otoczenie, bo zmiany musiały być, aby wygodne dojście do wody nagrzanej było, przestawiłam jedną skrzynię, ułożyłam płyty i cegły. Na szczęście mam materiał, tylko te płyty betonowe pół na pół metra strasznie ciężkie są
Cały czas lewa strona ogrodu czeka na budowę, na dniach chyba odbierzemy projekt ze starostwa i coś drgnie. Jak stanie budynek gospodarczy, to dopiero okaże się, czy lokalizacja szklarni wpisze się w całość
A póki co walczę

i świeżutka dalia, zgodna odmianowo, z wysadzanych wcześniej w domu

mira 00:02, 14 maj 2018

Ależ tu kwiecia. Ciekawa będę opinii Twojej szklarenki bo bardzo bym chciała.
Lilaki u Ciebie też piękne. Zwariowałam i kupiłam 3 nowe. Teraz trzeba posadzić.

pozdrawiam