Witam,
Dostałam " w spadku" trzy bukszpany. Niestety sa średniej jakości- widoczne sa dziury... Czy da się je jakos "naprawic"?? Czy moge je krócej przyciąć???
dziekuję z góry za pomoc
Ewa (być może) powoże, bo przerabia to wiosną od 2 lat i konsultowała się z p. Olszanowskim (cis, choina). Obetnij, co się da albo otrzep i pozbieraj i opryskaj albo octanem wapnia (często) albo chemią topsin i potem (po 10 dniach) jeszcze raz topsin a potem coś innego. Podlej previcurem. To jest grzybowe: zamieranie pędów chyba się nazywa. Ja w zeszłym roku miałam pogrom (więdły normalnie całe gałązki), dałam octan, previcur, wodę w sezonie, pokrzywę 2 razy i czosnek jeden raz. I w tym jest dużo lepiej ale to nie jest walka skończona. Choinie dawałam dodatkowo żelazo ale bez pokrzyw.
A to od Ani w ziołowniku to jest czosnek chyba ozdobny kwitnący w sierpniu.
Jak się zbiera nasiona pierwiosnków i jak się je sieje?
Wybierasz się na lilaki - mogę przywieźć tytoń leśny.
zerknijcie do mnie prosze i poradźcie co z ta jasną choiną jest? nowozakupiona ,ale jasniejsza od moich rosnących już rok.Pani w szkółce twierdzi ,że to wynik ekspozycji na słońce...Może to być prawda? czy po prostu ona chora jest?
Kochane dziewczyny, jak się macie w ten piękny dzień? Właśnie wróciłam z obchodu, zobaczcie jaka mi niespodzianka wyskoczyła w łanie białych tulipków. No dzikość na dzikościami, z daleka aż świeci! Spodobał mi się, macie pomysł jak mu na imię?