Zalukalam i jestem w szoku.. projekt wyszedl mega super !! Zazdroszcze widoczkow.
Wez Ty te foty wszystkie razem gdzies wklej bo juz nie nadazam Tyle sie dzieje i w szybkim tepie
Kasiu przytnę teraz choine. będzie gesciejsza. Ładny krzak ale rzadka.
Poza tym pięknie. Tulipany najładniejsze jak są wieczorem zawiniete. Masz też dużo irysow, czosnki ładne, ale u mnie już końcówki liści żółtka co za roślina jaki to powód tego zołkniecia witaminy zabiera czy co.
Trawa bardzo soczysta. Moja była dopiero w niedzielę nawożony po wertykulacja wczoraj podałam i pewnie da czadu.
Wszystkie róże posadziłam nie została mi źadna na planowaną rabatę. Trochę dziś zmieniłamam kształt dwóch rabat i zmieściły się dwie małe. I pasują mi do towarzystwa.
Na nową trzeba będzie coś dokupić
Potem przesunęłam wejście do warzywnika, bo było niesymetrycznie do układu skrzyń.
Teraz przesadzam hortki z cienia,a na ich miejsce pójdą rh.
Pojechałam po upatrzonego fireglow... no i nie będzie bordowego zakątka bo klon już poszedł. No ale skoro się napaliłam, że tam będzie klon to po obejrzeniu paru czerwonych i stwierdzeniu ze kształt nie ten teges znalazłam zielonego, który zapłonie na jesien czyli acer palmatum osakazuki przyjechał ze mną, póki co gotuje się w aucie koło pracy.
Nie da się wmówić lubemu że on już od dawna w ogródku stoi tylko luby go nie zauważył... tymbardziej, że będę go potrzebować do wyjęcia z autka chyba...
potem trzeba go będzie mocno ciąć bo to spore drzewo może wyrosnąć, oby rósł wolno!
Znalazłam wymiary.
Ta rabata ma prawie 4 metry szerokości!
Spokojnie hortensje przy samym żywopłotku się zmieszczą,
na środku, ale jeszcze pod magnolią - azalie,
i te everillo od brzegu.
Witam serdecznie.
Proszę o poradę co boli mój bukszpan i czym leczyć?
Przejrzałem już wiele stron, ale każda kolejna tylko pogłębia moją dezorientację, ponieważ podobne objawy za każdym razem wskazują na inną chorobę/szkodnika.
Postanowiłem więc przedstawić swój konkretny kłopot z nadzieją na poradę.
Witam serdecznie. Kochani z racji tego, że nie mam za wiele funduszy a chciałbym jednak wykonać trawnik ze zraszaczami wpadłem na taki pomysł i liczę, że mogę Was prosić o radę.
Chciałbym zrobić podlewanie, ale trochę półautomatyczne. Otóż samemu zamontowałbym zraszacze, ale bez centralki, a po prostu z ziemi wychodziłby szlauf który będę w momencie podlewania wpinał do kranu i później samemu go odłączał. Z biegiem czasu jak uda mi się trochę zaoszczędzić to oczywiście założę całą centralkę z czujnikami...
Poniżej przesyłam rozmieszczenie zraszaczy i pytanie czy lepiej wykorzystać do projektu zraszacze rotacyjne czy statyczne? Poniżej przesyłam również promień lania poszczególnych zraszaczy. Będę bardzo wdzięczny za pomoc