Znalazłam wymiary.
Ta rabata ma prawie 4 metry szerokości!
Spokojnie hortensje przy samym żywopłotku się zmieszczą,
na środku, ale jeszcze pod magnolią - azalie,
i te everillo od brzegu.
Witam serdecznie.
Proszę o poradę co boli mój bukszpan i czym leczyć?
Przejrzałem już wiele stron, ale każda kolejna tylko pogłębia moją dezorientację, ponieważ podobne objawy za każdym razem wskazują na inną chorobę/szkodnika.
Postanowiłem więc przedstawić swój konkretny kłopot z nadzieją na poradę.
Witam serdecznie. Kochani z racji tego, że nie mam za wiele funduszy a chciałbym jednak wykonać trawnik ze zraszaczami wpadłem na taki pomysł i liczę, że mogę Was prosić o radę.
Chciałbym zrobić podlewanie, ale trochę półautomatyczne. Otóż samemu zamontowałbym zraszacze, ale bez centralki, a po prostu z ziemi wychodziłby szlauf który będę w momencie podlewania wpinał do kranu i później samemu go odłączał. Z biegiem czasu jak uda mi się trochę zaoszczędzić to oczywiście założę całą centralkę z czujnikami...
Poniżej przesyłam rozmieszczenie zraszaczy i pytanie czy lepiej wykorzystać do projektu zraszacze rotacyjne czy statyczne? Poniżej przesyłam również promień lania poszczególnych zraszaczy. Będę bardzo wdzięczny za pomoc
A gdzie byś widziała hortensje? Bo tak szczerze to nie wiem gdzie je posadzić. Bo pod sama magnolia Toszka zaproponowała te azalie adonis. Akurat weszłyby tam trzy szt i już miejsca na hortke pod magnolia nie będzie.
Mam jedna Anabellke i się zastanawiam czy by czasami jej nie posadzić w miejsce azalii. Cieta nisko na wiosnę nie powinna być wysoka?
To miejsce mnie denerwuje
Niby myślałam tam lizaka i kulki dać ale zastanawiam się nad opcja czegoś kwitnącego. Moze lizak i tawułki cięte w kulki? Ale pewnie wtedy odpada everillo.
Asia, możesz mi to rozrysować jak bys to widziala? Wielkie please