Dziś zakwitły kostkowate, tych Twoich nie mam ale sprawdziłam, że też urokliwe.
Jedna lilia Martagon się pojawiła...teraz pada deszcz, więc jutro będzie tego dobrodziejstwa jeszcze więcej.
Patrzę teraz w rabaty na puste miejsca i niedowierzam. Puste miejsce? Jakim cudem?
Nie ma opcji, jest tylko skleroza
Fajne bergenie rosną w Wojsławicach. Mają małe liście a wielkie kwiaty.
Takie dwie wpadły mi w oczy "Abendglut" i 'Morgenrote"
Magnolię mus mieć Tak bardzo cieszy swoim kolorem na przedwiośniu:
Chociaż w tym roku kwitnie zdecydowanie słabiej niż w poprzednim...
Myślę, ze te ostatnie marcowe mrozy uszkodziły paki kwiatowe, dlatego jest ich znacznie mniej.
Miał być kanzan, myślałam , że jest amanogawa, a okazało się , że jest nie wiem co, ale ładne kwiaty maja średnice ok 5 cm
Brzózki od Romy już w listeczkach
Ja tu na psim spacerze, we mżawce, a u mnie brunet z brunetką wieczorową porą z wizytą! Dzięki, że jesteście, bo już myślałam, że z psem tylko wieczór spędzać będę!
\
Deszczu ulewnego nie ma, ale to i dobrze, kropi od 16=tej. I nawet już trochę wody na chodnikach się zatrzymało.
Zbyszku, chętnie się podzielę, ale nie wiem czy w takim rozrzucie dam radę deszcz podesłać, obiecałam wszak Asi, a ona ode mnie dokładnie na wschodzie.
Aniu, witaj!
O tak, tak,Wieczorem myślałam ,że się nie ruszę.A tu sąsiad przyszedł z zaproszeniem i wyciągnął nas na grilla do siebie.I poszliśmy.
ale i dobrze, miło spędzony czas z fajny,i ludźmi, to ciężkiej sobocie.
A tobie się rozeszła ?Czasami i tak bywa.
Nadrobisz innymi dniem.O dzisiaj już podziałałaś.zuch dziewczyna.
Mąż deko w sobotę porządkował.ale czasu miał na to 2 godziny,To taka kropla w morzu poczynań.
A mi oprócz różnych prac zachciało sie nowej rabaty.Jakby mało ich było.I tak potem pół dnia obrabiam je.No to sobie jeszcze dołożyłam tyrania I zrobiłam,,,jeszcze dużo nie widać,ale coś jest .
Jak rośliny podrosną będzie ładniej.
Dziś też kupiłam białe kamyczki to jeszcze na weekend wyłoże i pomaluję na biało dzban,,i takie kosmetyki
Za siatką już inny widok jak rok temu.Wielkie drzewa ścięte.
Jeszcze 2 nowe róze zostały w doniczkach.
Bogusiu - wielkie dzięki za nie. A nowe tpaszki będą pilowały nowej rabaty.
Dziś już zakwitły tulipany Purple Prince i szachownice kostkowate.
Z dnia na dzień coraz więcej roślin, fajna ta wiosna
Brateczki drobne na moim północnym balkonie bardzo długo się utrzymują.
Miłego oglądania i dla Ciebie z bliska magnolia " Spectrum"