Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ranczo Szmaragdowa Dolina 10:02, 11 mar 2018

Do góry

ostatnie budki wiszą....no chyba, że jeszcze dokupię

...uDany ogród 10:01, 11 mar 2018

Do góry
Iwonka napisał(a)
Danuś piękne oznaki wiosny w Twoim obiektywie! Pozdrawiam wiosennie Oby słoneczko już częściej nam świeciło!!!

Iwonko dziękuję za serdeczny komentarz z rana
Słonka na niebie póki co nie ma, ale w sercu już świeci. Wreszcie mamy wiosnę!
Buziaki!

Tawuły już mają listki, trochę umęczone od mrozu ale są

Choroby, szkodniki, problemy - palmy 10:00, 11 mar 2018

Do góry
Saku napisał(a)
Witam,
Zamowilem dwie palmy Areka dwa tygodnie temu i co sie okazalo po czterech dniach zaczely dostawac plam od koncow lisci i tak dziwnie usychać.
Myslalem ze to od niedoboru wody wiec wzialem je do lazienki i co dwa dni delikatnie zraszalem i staralem sie by mialy wilgotna ziemie.
Nie przynosilo to efektu. Palmy z dnia na dzien stawaly sie suche.
Nie znam, sie na kwiatach domowych i nawet na mysl mi nie przyszlo ze mogly zmarznac w czasie dostawy przesylka kurierska (dziwie sie ze sprzedawca nie odmowil przesylki skoro panowaly tak niskie temperatury w Polsce w tym czasie)

Co z nimi zrobic?
Gdzie ucinas suche liscie? Czy cale lodygi?

Na zjeciu to 1/3 tego co z nich zostalo

Ni ucinaj całości, tylko liście u nasady. Kłodzina powinna pozostać, wtedy ze środka powinny wypuścić nowe liście.

...uDany ogród 09:59, 11 mar 2018

Do góry
Basilikum napisał(a)
bzyki nie bryki
ale i tak cudowne. U nas tez slonko od rana beda bzyki i ogrodowe chwile

Izuś domyśliłam się
Lubię je podglądać, te oblepione nogi są cudne
U nas pochmurnie, ale nie pada. Teraz śniadanko, a później do ogrodu

Bzyk

...uDany ogród 09:57, 11 mar 2018

Do góry
AgataM napisał(a)
Współczesny słownik zachwytu wykorzystałam Najwyżej będę się powtarzać....
Wszystko u Ciebie mi się podoba_

Aguś miło mi bardzo, dziękuję!
Zapraszam na poranną kawkę

Nowocześnie z różAnką :D 09:54, 11 mar 2018

Do góry
Jezyki stipowe

Widać też kolejne lawendy trupy
Malutki ogródek w bloku ze spadkami. Początkujący amator ogrodnictwa 09:45, 11 mar 2018

Do góry
Witam serdecznie,
proszę o pomoc w zaaranżowaniu małego ogródka w bloku o powierzchni 34 m. Zawsze mieszkałem w bloku bez swojego małego zielonego kąta, dlatego nie posiadam wiedzy na temat aranżacji tego typu ogródków. Prosiłbym o pomoc - nie mam kompletnie pomysłu jak można zaaranżować ogródek tego typu z tyloma spadkami. Chciałbym aby dookoła były jakieś wysokie rośliny, ponieważ wkoło mam chodnik dodatkowo jakieś miejsce abym mógł napić się herbaty w zielonym zacisznym miejscy. Sam ogródek nie jest położony nad garażem i mam możliwość jego podlewania. Proszę o pomoc i jakiś pomysł jak mogę zaaranżować taką przestrzeń abym mógł z rodziną odpocząć w tym moim mały wymarzonym zacisznym miejscu, gdyż dopiero zaczynam przygodę z roślinkami a nie mam kompletnie pomysłu od czego zacząć Dodam również, że pomysł mieszkania na parterze był mój i długo musiałem przekonywać żonkę, że to świetna sprawa. Chciałbym aby efekty miło zaskoczyły żonę i aby przekonała się, że wybór mieszkania z ogródkiem nie był błędem Dziękuję z całego serca
Typografia ogrodu 09:32, 11 mar 2018

Do góry
nawigatorka napisał(a)
fotek brak ale napisze
No dobra wybiegnie zrobić specjalnie dla Ciebie

Takie gary na zlomowisku widzialam, fajnie u ciebie ze stokrotkami
Małe ogródki przed blokiem. Jak się ciekawie odgrodzić od sąsiadów? 09:28, 11 mar 2018

Do góry
Witam serdecznie,
proszę o pomoc w zaaranżowaniu małego ogródka w bloku o powierzchni 34 m. Zawsze mieszkałem w bloku bez swojego małego zielonego kąta, dlatego nie posiadam wiedzy na temat aranżacji tego typu ogródków. Prosiłbym o pomoc - nie mam kompletnie pomysłu jak można zaaranżować ogródek tego typu z tyloma spadkami. Chciałbym aby dookoła były jakieś wysokie rośliny ponieważ wkoło mam chodnik dodatkowo jakieś miejsce abym mógł napić się herbaty w zielonym zacisznym miejscy. Sam ogródek nie jest położony nad garażem i mam możliwość jego podlewania. Proszę o pomoc i jakiś pomysł jak mogę zaaranżować taką przestrzeń abym mógł z rodziną odpocząć w tym moim mały wymarzonym zacisznym miejsu, gdyż dopiero zaczynam przygodę z roślinkami. Dziękuję z całego serca
Moja działka na Dębowym Lesie 09:25, 11 mar 2018

Do góry
koliber napisał(a)

Aniu, cieszę się razem z Tobą Wszystkiego dobrego i szybkiego powrotu do zdrowia życzę Będzie dobrze

Ewa777 napisał(a)
Aniu, super wieści Przytulam Cię i życzę zdrówka dla Syna oby nabierał sił z każdym dniem

gobasia napisał(a)

Aniu cieszę się ,razem z Wami...Życzę rychłego powrotu do zdrowia

Dziewczyny, dziękuję za wsparcie i dobre życzonka.Przydadzą się.
Cieszę się,że jest już coś na dobrej drodze.Na razie dużo leży, noga boli, swędzi, piecze,ale i kiwa się w tym miejscu,Czyli trzeba uważać bardzo, aby nic nie pozrywać,
Ale mam nadzieję ,że to droga ku lepszemu.
Wasze wsparcie, pomogło.

Coś z ziemi się pokazuje
Takie to ałe,ale na przedwiośniu bardzo cieszy

Przerwa na kawę... 09:15, 11 mar 2018

Do góry
Ewuś nudy na ogrodzie. Dopiero śnieg zszedł, mokro i wciąż zimno. Jeszcze nic nie kwitnie. I ja nic nie robię bo przymrozki zapowiadają. Nawet oczar się ociąga. A w pracy pogrom chorobowy, jak przychodzę do domu padam więc czasu brak na O.
Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 09:15, 11 mar 2018

Do góry
Kasya az tak to mi sie nie chce

Irenko mi tez brak wyciecze, wiosna idzie to bedziemy sie wiecej ruszac. Po wrzosca jeszcze raz ojade, mam nadzieje, ze beda mieli. Tego jednego posadzilam na skalniaku i juz wypatrzylam miejsce gdzie kolejne dwa beda pasowac.

a te dziewczynki w strojach udowych rozdawaly medale. Nam sie niec nie dostalo ale chociaz troche popatrzylismy

a wracalismy przez gory, i wypatrzylismy calkiem duze sniezne zaspy

Nowocześnie z różAnką :D 09:03, 11 mar 2018

Do góry
Nowocześnie z różAnką :D 09:01, 11 mar 2018

Do góry
Asia bo część wygląda nieźle

Ale część jakby suche

Kasia z zewnątrz te duże myje M karcherem a ja całą resztę. Nie ma tragedii coś około 2h w sumie. O wiele bardziej irytuje mnie czyszczenie żaluzje drewnianych
Gabisiowy ogród...początki....:-) 08:47, 11 mar 2018

Do góry
W piątek i sobotę troszkę posprzątałam ogród. Ciąć jeszcze nie tnę, ale mokre liście z kamieni usunęłam, wszystkie te, które zostały po jesieni nie sprzątnięte. Miałam też sporo połamanych gałęzi, więc część wykorzystałam na wianki a resztę uprzątnęłam. Małe rzeczy a cieszą

Z połamanej od śniegu gałęzi jałowca zrobiłam krzyż na cmentarz, jeszcze tylko wiosenne dekoracje do niego i gotowy.

Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 07:48, 11 mar 2018

Do góry
...uDany ogród 07:47, 11 mar 2018

Do góry
Milka napisał(a)
Cudownie pokazujesz, to co widzisz

Irciu dziękuję kochana!
Ja się zachwycam Twoimi zdjęciami

Rano pięknie wyszło słonko, teraz się schowało i chmurzy się, a miałam chęć pobiegać po ogrodzie. Mam nadzieję, że się nie rozpada...

Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 07:45, 11 mar 2018

Do góry
Milka napisał(a)
Te kolory donic boskie, bejcuj

Wiesz że mi długo nie trzeba powtarzać Ja duzo ostatnio rozjaśniam - domek

płot betonowy

To teraz stół przemalauje
...uDany ogród 07:45, 11 mar 2018

Do góry
Basilikum napisał(a)
Danus Super zlapals bryki
ja dzis duzo km na swiezym powietrzu zrbilam jeszcze wiecej na autostradach. Ale wiosne zlapalam we wlosy i obiektyw

Izuś wreszcie wszystko zaczyna żyć. Aż miło popatrzeć jak pszczółki się uwijają. Będzie miodek
Widziałam u Ciebie, ale już nie miałam siły pisać. Super wycieczka. Gratulacje dla M!
U ciebie wiosna znacznie dalej posunięta niż w moim ogrodzie ale każdy nowy kwiatek cieszy ogromnie

Dzisiejszy poranek

Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 07:42, 11 mar 2018

Do góry
Co chwilę otwiera się kolejna główka

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies