Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W moim małym ogródeczku - Dorota

W moim małym ogródeczku - Dorota

Dorota123 21:47, 23 kwi 2018

ewsyg napisał(a)
Witaj Dorotko

Nareszcie mamy wiosnę, a Twoja jest bardzo urocza i kolorowa.

Pozdrawiam cieplutko
Witaj cieszę się z Twoich odwiedzin Wreszcie ciepło i zielono. Zaraz pójdę zobaczyć co tam u Ciebie w ogródku. Pozdrawiam wiosennie

Dorota123 21:52, 23 kwi 2018

AgataM napisał(a)

Przewodnik wycieczkowy byłby z Ciebie super
No jakbym się trochę podszkoliła w tej dziedzinie i miała więcej sił to pewnie podobało by mi się takie zajęcie.

Katkak 21:55, 23 kwi 2018

Dorota123 napisał(a)
Byłam kilka lat temu w "Ogrodzie na Rozstajach". Ciekawe czy coś się zmieniło? Jak dla mnie to trochę za dużo detali i budowli z kamienia, ale pamiętam, że byłam pod wrażeniem tego ogrodu.

Jak dużo detali, to ja bym pewnie wzdychała
Dorota123 22:02, 23 kwi 2018

mirkaka napisał(a)
Piękne widoki ogrodowe, i wycieczkowe
Dorotko czy Twoje pustynniki już wzeszły? Kupiłam sobie i posadziłam na początku kwietnia ale jeszcze nic nie widzę, nie wiesz jak długo po posadzeniu wschodzą?
Moje pustynniki mają dość wysokie liście tak około 15 cm, przypominają żonkile. Pamiętam, że też nie mogłam się doczekać swoich po zakupieniu. Nie pamiętam ile im trzeba czasu na wystartowanie, ale z pewnością nie wzeszło mi ponad połowa zakupionych korzeni. Byłam zła bo sporo kosztowały.

Dorota123 22:05, 23 kwi 2018

sylwia_slomczewska napisał(a)
Pięknie
Dzięki Sylwio

Waclaw 22:11, 23 kwi 2018

Dorota123 napisał(a)
Witaj cieszę się z Twoich odwiedzin Wreszcie ciepło i zielono. Zaraz pójdę zobaczyć co tam u Ciebie w ogródku. Pozdrawiam wiosennie

cudna ta

cudna ta magnolia
Dorota123 22:13, 23 kwi 2018

Katkak napisał(a)

Jak dużo detali, to ja bym pewnie wzdychała
Ogród na Rozstajach jest jedyny w swoim rodzaju, jest piękny i dość duży. Pamiętam, że byłam pod wrażeniem ogromnej hosty sięgała mi prawie do pasa. Kupiłam tam sadzonkę za nie małe pieniądze, ale w mojej ziemi to ona nigdy nie będzie taka duża i piękna. Też wzdychałam w tym ogrodzie, jest tam dużo ciekawych pomysłów, np podłoga z plastrów drzewa w domku biesiadnym.

Dorota123 22:20, 23 kwi 2018

Waclaw napisał(a)

cudna ta magnolia
Tu pokazałam dwie magnolie, jedna młodziutka o pięknej porcelanowej bieli, a druga białoróżowa (rośnie u moich rodziców kiedyś kupiłam ją na prezent dla taty

Waclaw 22:45, 23 kwi 2018

Dorota123 napisał(a)
Tu pokazałam dwie magnolie, jedna młodziutka o pięknej porcelanowej bieli, a druga białoróżowa (rośnie u moich rodziców kiedyś kupiłam ją na prezent dla taty

Nad moim stawem też mam magnolię. Koparka ja połamała w czasie gdy formowałem groblę.
Mimo tak brutalnego traktowania ona kwitnieee ( no, teraz już przekwitła)
Dorota123 23:01, 23 kwi 2018

Waclaw napisał(a)

Nad moim stawem też mam magnolię. Koparka ja połamała w czasie gdy formowałem groblę.
Mimo tak brutalnego traktowania ona kwitnieee ( no, teraz już przekwitła)
No to marnego operatora koparki miałeś. U mnie przed domem jest nie za duża powierzchnia, podczas prac kanalizacyjnych miałam na podwórku w porywach 3 duże kopary. Nic nie zniszczyli, a ciężko mieli manewrować wielkimi "łyżkami" między rosnącymi roślinami. Takich fachowców trzeba brać.

Żartuję, czasem po prostu coś lubi się skiepścić.