Takie typy
Nie mam pojęcia, ale się zastanawiałam i to bardzo...oboje zresztą, bo Wildcat rok temu miała inne płatki i kształt, a w tym roku wygląda jak gwiaździsta, zauważyłam to dopiero na zdjęciach...więc u mnie pomyłki nie było, bo widziałam różnicę, zatem chyba coś z tym zapylaniem jest...dumam
takie były
a teraz takie
w niebieskim powoli trawy ruszają, stipy i Amazon Mist
no i gruziński pierwiosnek się szykuje
Pisardi już ciut ścięte
a Palibin to mnie zaskoczył, będzie już w tym roku niezły
cięłam go zaraz po kwitnieniu
i maki wschodnie dorodne, już nie walczę
zbyt długi i palowy korzeń
Dziewczyny czy rozplenice hameln będą dobrze wyglądały posadzone w odstępach ok 2 m? Ja posadziłam 3 rozplenice przed limkami a pomiędzy nimi everst i ice dance. Teraz przyszły mi berberysy admiration i kobold i myślę gdzie je wsadzić. Czy tak mogłoby być :
hameln / 4 admiration +sesleria / hameln / 3 kobold + everest / hameln ? Czy hamelny posadzić obok siebie ? Mogłabym też je podzielić bo są juz spore ..Chodzi o tą rabatę :
Matko, jakieś wiatry Cię do mnie przywiały
Uwielbiamy tamto miejsce, a teraz poszaleję z wykańczaniem klimatycznym, dekoracjami itd
Potem garaż i we wrześniu 2 szczytowe ściany domu, już się głowią, bo wysokość...
Orzech na razie nie odbija, chyba padł po maksymalnym skróceniu.
Hortensja pnąca jest najmniej problematyczną wśród hortensji, to stwierdzam ze 100%
szykuje się Gienka i Rose Marie, i dumam na tej ostatniej kwiat czy liść, 2 lata czekam...
one generalnie majowe, ale odstały przyśpieszenia
a Black Tulip nie zakwitnie, moja wina, nie oberwałam tych pięknych nasienników
ale za to miodunka od Abiko rośnie i kwitnie, a nie ma łatwo
Oj to będę podziwiać Iwonko, u nas przez temperatury migiem kwitną i przekwitają.
Zerknę u ciebie, jakie masz, na kilka moich jeszcze czekam. Na inne pewnie i lata zejdą
a tu pod magnolią parasolowatą, mam 3 sztuki, wiek u mnie 7 lat i nigdy nie kwitły, wredoty
bez koralowy Gold
uwielbiam za wszystko, formuję go, aby był drzewkiem, anie krzaczorem
niebawem kwiat będzie intensywnie pachniał, a liście będą koloru limonkowego
cudowne narcyzy wyszły i co, psy szalały i połamały wsio
mam w wazonie