Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Pszczelarnia 21:22, 25 sty 2018

Do góry
I jeszcze ślaz mauretański siałam ale to z dwuletnich:

Bawarka 21:19, 25 sty 2018

Do góry
Pierwszy pierwszy pierwszy

A rano jeszcze wygladaly tak

Sezon 2017 u Hanusi 21:13, 25 sty 2018

Do góry
Dziękuję, kochane! Przecież mówiłam, że zimą muszę mieć odskocznię od ogrodu, no i mam. Tylko światła tej zimy mało było. Cały dzień żarówki włączone, takie mgły tej zimy mam.

Egzotyczna wyspa na Podkarpaciu 21:10, 25 sty 2018

Do góry
Zobaczymy jak potoczy się życie
Pszczelarnia 21:02, 25 sty 2018

Do góry
Tak już wiemy, w styczniu ogrodnik zamiawia nasiona albo wymienia się nasionami. Oglądam sobie moje wysiewy z lat ubiegłych.

Koper jest fajny:

Udało mi się z arcydzięglem purpurowym, szkoda, że już nie mam nasion:

Groszki lubią być zrywane i muszą mieć odpowiednią wilgotność gleby, inaczej łapią mączniaka i szybko kończą kwitnienie. W ostatnim roku mi się nie udały.

Cynie białe wypróbowałam (z szarłatem). Teraz już wiem, że podobają mi się kolorowe. Niektóre białe kwiaty brzydko przekwitają.

Udało mi się raz mieć pięknego ośmiała

Pszczelarnia 20:49, 25 sty 2018

Do góry
Sebek napisał(a)
Ewa! Patrzę na Twoje rabaty i kogo spytać jak nie Ciebie Co ile sadzić łobodę, spotkałaś gotowe sadzonki?

Sebuś, łoboda jak łoboda (artiplex hortensis var. rubra). Wysoka jest i powinna być tak wetknięta w rabatę, to tu, to tam. Z lekka. W masie będzie bardzo "łobodasta". Rozsiewa się mocno, więc można sobie siewki jakoś poprzesadzać w terminie na początku maja. Nie spotkałam sadzonek. Ta jest z siewu. Aż dziwne, że nasiona musiałam kupić w UK.

Kiedyś Ewa G. pokazywała, że występuje u nas również w ogródkach działkowych i pisała, że znana jest od dawien dawna. Ma piękny buraczkowy kolor.

Tutaj exempla:

Moja działka na Dębowym Lesie 20:43, 25 sty 2018

Do góry
sierotka napisał(a)
Witam Aniu o poranku fajnie jest nas juz parę osób z Chelma i z Lublina juz ślą koleżanki forumowe sygnał na spotkanie super i oby do ciepelka.
Tak za parę godzin startujemy .Bardzo jestem ciekawa przeżyć na żywo .Nawet jak będzie zimno to i tak to super przeżycia ubieramy się zgodnie z zaleceniami organizatorów czyli ciepło .Pomachamy do kamer jak się uda .
Kibicujemy naszym skoczkom całe lata ,ale też mamy sympatie swoje np Noriaki Kasai świetny skoczek ,Daniel Andre Tande śmiejemy się ze na Nim w zakładach ja napewno zarobilabym fortunę .Ha ha no i jeszcze paru .
Pozdrowimy Zakopane jak najbardziej .
Pozdrawiam ☺

sierotka napisał(a)
Witaj Aniu pozdrawiamy z podróży w stronę gór mały ten ekran telefonu

To prawda, już jest nas 4 .
A może jeszcze ktoś, o kim nie wiem ??
Tak, aby do ciepełka.
Ech to już jesteś w Zakopanem .Fajnie.
Ostatni raz tam byłam w tamtym roku w sierpniu.
Masz piękną zimę ?? To jutro Krupówki czy jakieś panoramy gór ??
A potem skoki.Suuper sprawa. Adrenalina na żywo.
Ja będę je oglądać przed telewizorem tylko.Ale może też i ciebie gdzieś zobaczę.
W zakłady, chyba zawsze można się pobawić.
Dobrego wypoczynku i niesamowitych wrażeń życzę

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 20:22, 25 sty 2018

Do góry
polinka napisał(a)

Mam Proszę bardzo

Niezłe poletko Czyli ta nada się na słońce?Nie mogę wygoglować tej trawki,gdzie szukać informacji o niej?
Sezon 2017 u Hanusi 20:20, 25 sty 2018

Do góry
Piotrze, zima już się pomału zbiera za morze, ale w lutym jeszcze różnie być może.
Fiołki z listeczków od Basi K. z Ogrodowiska, I powoli wchodzą w okres kwitnienia. Błyby wcześniej ale słońce nie dopisuje.
Ale i tak uśmiecham sie na ich widok!

Daleki od ideału..... 20:19, 25 sty 2018

Do góry

To rok 2008
Daleki od ideału..... 20:17, 25 sty 2018

Do góry
Przez mój ogród przewinęło się dużo różnych roślin. Przez pewien czas królowały dalie, które udawało mi się rozmnażać z zielonego wczesną wiosną. Kilka starych zdjęć, jakość słaba ale ku pamięci.
Pszczelarnia 20:14, 25 sty 2018

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Ach, gdzie te jelenie? Narobiły szkód, czy tylko urodę pokazały?

Mam też te bordowe rudbekie do posiania Dużo będę siać, aby tylko nie lało, bo zaorać się nie daje.

Zjadły bluszcze. Nawet ten spod stołu kamiennego, przy którym staly ciężkie metalowe krzesła. Nie umiały trafić do kaliny: mam teorię, że po wycięciu wielkich drzew z podjazdu zakłóciła im się topografia i nie umieją trafić do kaliny sztywnolistnej (4 szt.w kupie). Ta była co roku objadana do gołego. A teraz się uchowała. Już ją okryłam matami słomianymi na 2 pięta.

Jelenie (zdjęcia niechcący skasowałam) pozowały wdzięcznie. To jest łania licowa z inną młodszą łanią - jej zadaniem jest nauczyć młode pokolenie terenów i pastwisk. Z prawdziwą obawą wjeżdżamy do domu na podjazd - może się zdarzyć, że 2 dorodne rogacze się właśnie pasą .... .
Na nic odstraszacze w postaci drutu jednak kolczastego, forsują go, nawet za cenę zadraśnięć.

Często obserwuję tę zwierzynę i jestem pełna podziwu dla organizacji stada. One mają swoje interesy i ja mam swoje - tak to już jest.

Tak to wygląda: bluszcz mimo kraty nałożonej objedzony (kiedyś w okresie masowego kłusowictwa zwierzyna bardzo bała się metalu, teraz już nie.)

Sierść pogubiona

A takie druciki nie są żadną przeszkodą, nawet jeśli potrafią pokłuć

Moja działka na Dębowym Lesie 20:13, 25 sty 2018

Do góry
anpi napisał(a)
Ale mi tęskno do takich kolorków...

Anuś, mi też tęskno do kolorków
To na osłodę teraźniejszą, zimową.

Moja działka na Dębowym Lesie 20:07, 25 sty 2018

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Aniu odpisze wieczorem Domek jak z bajki. Jakieś przeróbki się szykują w ogrodzie.

ElzbietaFranka napisał(a)

Aniu przeglądałam od końca Twój wątek i widzę, że cieszysz się zwiększeniem działki. Drzewa już wycięte na szczęście nie grubaśne to samosiejki, a reszta co widać na focie te nie wycięte to jeszcze twój teren?
No to jeszcze sporo karczowanie przed tobą czy te korzenie tez będziecie wyciągać? Korzenie wyciągną w miarę i dać sobie z resztą spokój same zgniją aby tylko nie odbijały.
Doszłam do strony z dereniówką z jakich owoców derenia robisz tą nalewkę czy to każdy dereń się nadaje na nalewkę.
Pozdrawiam

Elu dziękuję bardzo za dobre słowo.
Z jednej strony cieszymy się dużo większym , nowym areałem .
a z drugiej strony przeraża ogrom prac, jakie nas czekają.
Zostały rozpoczęte.
ale będą szły wolno, bo sami je wykonujemy i tak też będziemy robić i to w wolnym czasie.
Oj drzewa jeszcze nie wycięte wszystkie.
One są ścinane, na pewną wysokość ma
jak wszystkie zostaną ścięte, to pan ma nam odpowiedni sprzętem to wyrwać + korzenie.

Sterta grubszego drewna już rośnie.Do sezonowania,
Te w dali sosny, lasek, to już nie nasze.Ale jeszcze w bok trochę mamy.

Nalewka z derenia jest wyborna.
Najlepsza.
Oczywiście z derenia jadalnego.
I tu każda odmiana jest dobra.
pozdrawiam serdecznie
Egzotyczna wyspa na Podkarpaciu 20:07, 25 sty 2018

Do góry
Na polu zima i nie mam zbytnio czasu ani ochoty na forum problemy rodzinne ale wrócę pewnie . Dodam kilka fot z 2017 i zmykam.

Grujecznik japoński - Cercidiphyllum japonicum 19:56, 25 sty 2018

Do góry

Już wysyłam A wiec te białe kulki to głogownik. W środku ledwo widoczny grujecznik i po prawej sosna.
Metamorfoza- nowy ze starego 19:51, 25 sty 2018

Do góry

3. Pomysł taki sam jak w punkcie 2. tylko że z dwiema tujami zamiast grabu
Metamorfoza- nowy ze starego 19:47, 25 sty 2018

Do góry
7

2 opcja: przesadzić krzak głogownika i na jego miejscu drzewko o pokroju kulistym (klon lub robinia) a z obu stron grujecznika posadzić grab pospolity prowadzony w kolumny
Sezon 2017 u Hanusi 19:30, 25 sty 2018

Do góry
Sylwio, chciałoby się bardzo. W dodatku ptaszki tylko na spacerze widuję, a z okna tylko wrzaskliwe mewy w okolicach śmietników. Ale już jest bliżej niż dalej, i jaka ona by nie była, to jednak ciepło ze sobą przyniesie, chociaż minimalnie, i dzień dłuższy. A Po takiej szarości zimowo-jesiennej nawet te kilka promyków cuda czynią.
...uDany ogród 19:29, 25 sty 2018

Do góry
Był sobie koszmarek, brudny i obdarty, ale jego kształt uwielbiam

Po kilku godzinach

po kolejnych kilku

Teraz M obija go ćwiekami, to potrwa
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies