Stosowanie tego herbicydu na pewno szkodzi i ziemi i ludziom, żaden chemiczny środek nie jest bezpieczny. Przykrywanie spalonego trawnika ziemią tez nie jest dobre. Dobre byłoby przekopanie tego trawnika ale ja mam sprzęt, a szpadelkiem to się zamordujecie. Więc najlepiej zdjąć, potem to trzeba wzruszyć glebogryzarką, bo na ten ubity teren sianie trawy będzie niewypałem.
Po wzruszeniu i wyrównaniu, dopiero siatka i dosypanie świeżej ziemi Zwracam honor fachowcom
Wszystko zależy od poziomu trawnika, czy można go jeszcze podnieść, bo jak nie, to trzeba zdjąć murawę w całości. W zasadzie jak to zrobią fachowcy to oni powinni się martwić i zdejmować trawnik. Wygodni są, klient zrobi co najgorsze a oni łatwizna, rozwinąć siatkę i siać.
Najlepszym wyjściem jest położenie trawnika z rolki.
Danusiu ja jestem niereformowalna- nie wsiądę do samolotu. A lubię podróżować samochodem i wiem , że da się w jeden dzień to zrobić. Kiedyś jak synowie byli na koloniach w Krynicy to wyjeżdżając raniutko byliśmy w Tyliczu na godz. 9 na mszy.- trochę się zdziwili. Możliwe że żeby się tak nie spieszyć to skusimy sie na nocleg z soboty na niedzielę.
Irgę 'Major' 3 sztuki na metr kwadratowy. Albo runiankę (Pachysandra terminalis 'Green Carpet')
Mój ogród jest w większości półcienisty, w porywach cienisty, a słoneczny tylko za bramą w stronę śmietnika czyli zielonego dachu.
Dziękuję wszystkim za przemiłe życzenia świąteczne. Mam nadzieję, że Wasze Święta były równie udane jak moje.
Witam wszystkich nowoodwiedzających. To bardzo miłe, że zaglądacie i podoba Wam się u mnie.
Dzięki za wszystki miłe słowa dotyczące cięcia cisów. Akcja była konkretna ale całkiem przyjemna. Nie wspomnę ile razy ciapnęłam sznurek...
Pochwała od Szefowej. Niezwykle to miłe i budujące. Dziękuję.
Najchętniej zrobiłabym wszystko własnymi łapami ale wiem, że nie dałabym rady. Za dużo ciężkich prac dużego kalibru. Także zobaczy się.
A czy dużo roślin mi jeszcze brak? Tak, dużo. Bardzo dużo. Większości brak powiedziałabym.
Święta minęły, więc pora zakasać rękawy i obmyślić plan działania na najbliższy miesiąc.