Sharlee
14:09, 07 kwi 2015

Marzy mi się ognisko w ogrodzie. Ale nie takie tradycyjne, ale w wersji bardziej nowoczesnej. Ognisko wyłożone byłoby kamieniem w kształcie koła/rozety w połowie otoczonym murkiem, na którym można byłoby sobie usiąść. Murek dodatkowo byłby z obu stron subtelnie podświetlony. Byłoby to miejsce spotkań, odpoczynku i zabawy dla dzieci
Upatrzyłam już sobie kamień w kolorze „krem prowansalski”.
Koło miałoby średnicę ok 4,2m.
I tak jak prace budowane mam już „rozpracowane”, co gdzie i jak, tak mam wielki problem z roślinnością.
Pomóżcie plissss
Ognisko będzie zajmowało centralne miejsce w ogrodzie. Wokoło właściwie nic nie ma, a chciałabym by to było takie intymne, komfortowe miejsce spotkań. Najłatwiej wydaje mi się można byłoby zasadzić kosodrzewiny, sosny, brzozy w stylu leśnym, ale mnie marzą się klony palmowe, grujeczniki, piękne magnolie, trawy, irysy, azalie i rododendrony no i koniecznie zielone iglaki… Ach utrudniam sobie, ale może da się to jakoś zgrabnie połączyć i rozplanować?... Już głowa mnie boli od myślenia i planowania…
Tak bym chciała by to było takie fajne, przytulne miejsce, osłonięte od wiatru, intymne.
Coś czuję, że bez Waszej pomocy nie dam rady
Za mało umiejętności i doświadczenia
Upatrzyłam już sobie kamień w kolorze „krem prowansalski”.
Koło miałoby średnicę ok 4,2m.
I tak jak prace budowane mam już „rozpracowane”, co gdzie i jak, tak mam wielki problem z roślinnością.
Pomóżcie plissss
Ognisko będzie zajmowało centralne miejsce w ogrodzie. Wokoło właściwie nic nie ma, a chciałabym by to było takie intymne, komfortowe miejsce spotkań. Najłatwiej wydaje mi się można byłoby zasadzić kosodrzewiny, sosny, brzozy w stylu leśnym, ale mnie marzą się klony palmowe, grujeczniki, piękne magnolie, trawy, irysy, azalie i rododendrony no i koniecznie zielone iglaki… Ach utrudniam sobie, ale może da się to jakoś zgrabnie połączyć i rozplanować?... Już głowa mnie boli od myślenia i planowania…

Tak bym chciała by to było takie fajne, przytulne miejsce, osłonięte od wiatru, intymne.
Coś czuję, że bez Waszej pomocy nie dam rady