Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród w cieniu brzozy 10:13, 23 sty 2018

Do góry
Urszulla napisał(a)
Ucieszyłam się Twoim wpisem. Piękne zrobiłaś latem zdjęcia, a w styczniu tylko tym można się nacieszyć Będziesz wysiewać?

Ula, staram się nadrobić nieobecność. Czy będę wysiewać? Ja już wysiewam systematycznie różności od grudnia, tak sobie to wymyśliłam, po to by sobie ułatwić, tak mi się wydaje. A będę jeszcze, pomidorki, stipę, lobelię i dynie, a z bylin, nie wiem czy coś z tego co już siałam powtórzę, może przetacznikowce, bo wolno rosną, a i mało się z sianych uchowa. Mam za to nowości, zebrane z kupionych w lecie roślin np. jakaś niska krwawnica, vernonia czy driakiew żółta.

Ogród w remoncie 10:11, 23 sty 2018

Do góry
Na planie to mniej więcej tak by miało być. Dostępne jeszcze wariacje z zakończeniem tych kulek,jakiś zawijas czy cóś ,choć wydaje mi się że tak jak naniosłam najlepiej

Ktoś,coś?
Tu ma być ogród :) 09:56, 23 sty 2018

Do góry
anna_t napisał(a)
może tak?

Kółka za mną chodzą, taki kształt też rozważam, nie wiem tylko czy wtedy trawnik nie będzie się wydawał bardzo długi, a wąski, bo oczywiście rysunki nie do końca oddają rzeczywistość.
W każdym razie jak będę wycinać dalej darń przy chodniku to od takiej wersji zacznę, jak się okaże, że proporcje nie wychodzą najlepiej, to wtedy będę myśleć czy nie zrobić tak jak narysowała Zuza.
Tu ma być ogród :) 09:46, 23 sty 2018

Do góry
Moniq napisał(a)
Edytko czy dobrze pamietam, ze kupowałaś swidosliwe lamarską? Jeśli sie nie mylę, przypomnisz mi gdzie można ją dostać?

Tak kupowałam, ale niestety jechały do mnie z drugiego końca Polski, bo aż spod Szczecina, robiłam rozeznanie w naszych okolicach, ale nic sensownego nie znalazłam.

A oto i one zimową porą

Tu ma być ogród :) 09:40, 23 sty 2018

Do góry
zieloniutka napisał(a)
A takie coś może rozważałaś? Chodziło mi o odbicie lustrzane zaokrągleń tej ściany z serbami.

Czy możesz zdradzić co oznacza skrót DC koło miejsca na ognisko?

Od strony Umbr o czymś takim myślałam, w rzeczywistości to trawnik bardziej kształt jajowaty by wtedy miał.
Tą drugą stroną mnie zaskoczyłaś - ale można pomyśleć, choć obsadzenie tego cypelka proste by nie było, w sensie jakie tam dać rośliny, jak za nim ciągnie się jednolita rabata z grabami?

DC to dereń Cousa, a przed nim jest kostka z bukszpanu.

Zakręcony ogród 09:19, 23 sty 2018

Do góry
Dziewczyny wracam do brzózek dorenbosów, których kategorycznie nie chciałam
Wracam i coraz bliżej mi do nich. Myślę czy nie zrobić takiego zagajnika z wrzosowiskiem w tym kącie :

Pierwotnie miały być gumbale ale im więcej oglądam tych zagajników tym bardziej mi się podobają ...
Mniej więcej tak miałoby to wyglądać :

Czy właścicielki mogą się wypowiedzieć na ich temat ? Więcej za czy przeciw ?
Ogród to moja bajka 09:03, 23 sty 2018

Do góry
Zima ma swój urok ale byłbym szczęśliwa gdyby był już marzec.

Blaski i cienie nowego życia 08:43, 23 sty 2018

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Ula dłubałaś i dłubałas w tej ziemi i w końcu masz bardzo widoczne efekty i fajnie ze wciagneły Cie też robótki, dobrze Ci to wychodzi a i radosc daje. Byle tak dalej. Buziaki.

Wszystko mnie wciągnęło i cieszy

Teraz pocieszam się takimi kolorkami.

Jak przyjdzie wiosna i święta będzie seledyn a latem liliowy
Typografia ogrodu 08:38, 23 sty 2018

Do góry
I jeszcze jedno Asiu,chciałabym zlikwidować te zęby w trawniku.Myslisz ,że dobrze by było gdybym ten ząb przed stożkami buksowymi pociągnęłą dalej i zamaist dwóch evergoldów posadziła jakąś inną trawkę np.hakonechloa macra bądź rozpl.hameln?
Typografia ogrodu 08:34, 23 sty 2018

Do góry
Nie mam planu,ale mam nadziję,że zdjęcia choć trochę pomogą

Moja działka na Dębowym Lesie 08:06, 23 sty 2018

Do góry
Przyroda ma swoje prawa niedawno tez przyniosłam z działki różę tez kwitła jeszcze do stycznia chyba a w domu zwiędla w krótkim czasie ☺
Pięknie Aniu wygląda na tle śniegu Twoja ,mogłyby być takie kwitnące zimą .
W moim małym ogródeczku - Dorota 00:56, 23 sty 2018

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Z moich goździków nie da się urwać gałązki, bo zniszczył by się krzak, po prostu by się rozerwał na pół. Odcinam je sekatorem. Pokaż jak wyglądają Twoje różowe goździki, czy one mają "pęknięty" kwiat? bo jeżeli tak to nie chcę. Miałam takie i nie podobały mi się.

Dorotko kwiat maja taki

a kępa taka

Żywopłotki cisowe. 00:49, 23 sty 2018

Do góry
akcesoria

to moja pracownia zawalona.

Jeszcze jedną paczkę dostanę i ruszam z robotą.
Wcześniej byłam pewna że sobie poradzę, a teraz mam strach czy dam radę,
oby nie leżały 6 lat jak obrusy.
Żywopłotki cisowe. 00:38, 23 sty 2018

Do góry
Przyszły dziś dwie paczki zamówień, styropianowe kule 30 cm i 20 cm stożki, jaja, szyszki, medaliony i oponki.

z innego miejsca akrylowe łezki, medaliony, wisiorki, łańcuszki, pasmanteria.

Żywopłotki cisowe. 00:25, 23 sty 2018

Do góry
Zoja ja co rok zgrywam, tylko teraz zapomniałam. do tej pory nie było kłopotu.

Gosiu
Basiu
U mnie teraz są dorosłe wnuczki i nie mogę przy nich jeszcze się zdecydować co do suni.
Były u weta dostała jeszcze leki ale ma ciężki stan, woda w płucach i serce słabe.

Mira ja takie mam dziękuję.
Zrobiłam spis w dwóch miejscach.

Dorotka sama sie zastanawiam jak to wyszło że tyle lat przeleżały materiały.

Mirko moje wnuczki już dorosłe, W niedzielę szykowałam dla wszystkich uroczysty obiadek. a dziś robiłam i piekłam pasztety, świątecznych nie było.
Taka ilość wyszła, to micha 40 l
6 dużych blaszek upieczonych a 9 zamrożonych.

Ranczo Edy 23:41, 22 sty 2018

Do góry
teraz mogę spać spokojniej buziaki dla Was i spokojnej nocy

Podwórkowa rehabilitacja 22:07, 22 sty 2018

Do góry
Haniu
O rety tyle dobroci już masz na świecie, u mnie wszystko pod ziemią. Jedynie te poczochrane czosnki wyszły jesienią. Choć widzę różnicę w tej zimie w porównaniu do wcześniejszych. Otóż niektóre róże mają zielone liście wciąż.
Astry tak wcześnie startują? Fajnie, bo mam 10 krzaczków a wysadziłam je jesienią z donic w nietypowym miejscu(pod jagodami kamczackimi).

Czas na hodowlę resztkową

Moja działka na Dębowym Lesie 22:07, 22 sty 2018

Do góry
AgataM napisał(a)
Masz bardzo zdolnego Męża Cudownie sielski klimat.... Naprawdę można u Ciebie odpocząć.... Aż się rozmarzyłam... Gratuluję i pozdrawiam

Dużo mą potrafi zrobić,Fakt.Dużo też na potrzeby nasze uczy się , próbuje i robi.
I wychodzi mu to całkiem dobrze.
Ale ty masz zdolnego syna.
Takie piękne rzeczy, fiu. fiu!!!
Sielkie takie klimaty i ja lubię.
Pasuje to tam do tego miejsca na wsi i do łąk, lasów i zalewu

Moja kochana twardzielka róża Elmmshorn.
I zimą i dalej kwitnie
Ogród w remoncie 22:02, 22 sty 2018

Do góry
Margerytka40 napisał(a)
Wpadł mi do głowy pewien pomysł,może głupi ale niech tam . Najwyżej mnie wyśmiejecie
A gdyby tak otoczyć te świerki takim półokręgiem z zimozielonych poduch? Tak żeby między świerkami a nimi zmieściły się jeszcze trawy ? Np m. Variegatus.

Te półkule nie jednakowej wielkości,największa między niwakiem a świerkiem (bliżej świerka) a dalej coraz mniejsze.

Asia czy mnie źle sie zdaje że jak usuniesz te tuje to będziesz miec dobry widok na rh ?, oczywiscie jak juz urosna duże . Może nie warto tego widoku zasłaniac???
Rododendronowy ogród II. 21:56, 22 sty 2018

Do góry

Buziaki dla wszystkich.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies