Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród Mirelli 15:04, 22 sty 2018

Do góry
U mnie wszystko dobrze. Na forum w pełni wracam wraz z wiosną
Tymczasem pozdrawiam znad morza

Przedziwny Ogród 14:53, 22 sty 2018

Do góry

Ogród z wilkiem zamkn. 14:30, 22 sty 2018

Do góry
Basilikum napisał(a)
czekoladowa mieta smakuje mietowo z malenkim dodatkim czekolady, za to pachnie jak After Eight. Jak latem pile w jej okolicy to mam aromaterapie

sliczne ciemierniki kupilas

Muszę na wiosnę taką sobie kupić
Ciemierniki dziękują
Później posadzę je tu przy rabacie warzywnikowej

Jestem w polu 14:28, 22 sty 2018

Do góry
Warmia napisał(a)
i mój szeryf chodził za mną krok w krok

size=640x425]https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/157/1570180/original.JPG[/img]

Obejrzałam piękne fotki ale ta jest rewelacja - chyba mam podobnego charakterem widać po oczach

pozdrawiam
Ogród z wilkiem zamkn. 14:28, 22 sty 2018

Do góry
Makusia napisał(a)
Piesowi widzę, że śnieg nie przeszkadza Piłeczkę wybrał sobie w kolorze widocznym na śniegu
Co do ciemierników- kupowałaś w L.? Ja kupiłam dwa, postawiłam na słonecznym parapecie i chyba...przypaliłam

Szaleje w śniegu strasznie ,a piłki walają się po całym ogrodzie

Ps. Ciemierniki w biedronie kupiłam
Jurajski Ogród 14:25, 22 sty 2018

Do góry
Mariolko, Agato, Sylwio, Jolu, Kasiu, dziękuję, dziękuję, dziękuję

Zima w Jurajskim? Proszę bardzo

Ogrodowe przygody 14:24, 22 sty 2018

Do góry
iwonadm napisał(a)

co to za cudna panna ?
Tu ma być ogród :) 13:55, 22 sty 2018

Do góry
Sebek napisał(a)
Rabata na miejscu placu zabaw... pamietam gabaryty brzozowej i nie wiem czy to nie będzie za dużo - ale jak zniknie to pewnie Ci się rozjaśni

Zerknij na powyższe zdjęcia i jeszcze to...
Próbowałam jakieś linie proste rozrysować, bo jesienią padały pomysły, żeby prostować rabaty, ale czy to ma sens, w sytuacji, gdy rabaty przy domu są zaokrąglone i w nie ingerować nie mogę?

Tu ma być ogród :) 13:50, 22 sty 2018

Do góry
eee_taam napisał(a)

zerkam bo przeczytałam listę planów ambitnych na ten rok...zyczę sukcesów w realizacji

a co do placu zabaw to raczej trudno go będzie włączyć w rabaty łatwiej będzie trawnik dosiać

Trochę źle go na rysunku zlokalizowałam, bo w rzeczywistości prawie się styka z rabatą brzozową.

W takiej sytuacji chyba będzie prościej, tym bardziej, że trawnika nie ma tylko pod piaskownicą i pod zjeżdżalnią (tam teraz poziomki rosną) - czyli nie musiałabym tak głęboko wychodzić z tą ewentualną rabatą.

Tu będzie widać...

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 13:49, 22 sty 2018

Do góry
kitek81 napisał(a)
ale ładny storczyk ogrodowy nie wiedziałam jeszcze takiego!
zimowe klimaty dalej za oknem do wiosny tęskno, ale w DDTVN mówili, że przedwiośnie się zbliża, więc trzymam ich za słowo
miłego dnia :*
Kasiu dziś trochę bardziej przymroziło, muszę ruszyć do "miasta" ciekawe jaka droga.
Też wyglądam przedwiośnia

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 13:36, 22 sty 2018

Do góry
marba napisał(a)
Aniu, masz sympatyczne kociaki, ja też mam parkę.
Te nakrapiane piękności to storczyki?
Kociaki fajne ale chociaż mają pełne miski to polują na ptaki, dobrze, że nie mogą się wspięć do karmnika i są obok gęste świerki, gdzie mogą się ptaszki schować.
Tak Basiu to storczyki
Kawałek czerwca, towarzystwo storczyków

Ogród z wilkiem zamkn. 13:31, 22 sty 2018

Do góry
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 13:31, 22 sty 2018

Do góry
Iwona100 napisał(a)
Dzień dobry.Mam szpaler 6 szt. hortensji i pomiędzy nimi 3 drzewka. Za nim jest posadzony miskant Variegatus ,którego jeszcze nie widać. Przed hortensjami będzie turzyca Carex morrowi Variegatus ,którego doradziła mi Danusia. Chciałam posadzić między hortensjami różowe jeżówki .Czy dać je też przy samych drzewkach po obu jego stronach , czy będzie wówczas ich za dużo i będzie przesyt. Mam jeszcze pytanie po ile sadzonek jeżówek sadzić przy jednej hortensji żeby je ładnie było widać? Nie mam jeszcze jeżówek i nie wiem jak się szeroko rozrastają.

Jeżówki musisz trochę posadzić przed hortensjami ,bo ci hortensje je zjedzą.Ja bym posadziła ciagiem pomiedzy hortensjami i przed śliwami też...po 1 sadzonce,bo jeżówki się rozrastają
Ogród z wilkiem zamkn. 13:27, 22 sty 2018

Do góry
Zimowo z wilkiem pięknie słoneczko swieci cykęłam parę fotek
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 13:25, 22 sty 2018

Do góry
Dzień dobry.Mam szpaler 6 szt. hortensji i pomiędzy nimi 3 drzewka. Za nim jest posadzony miskant Variegatus ,którego jeszcze nie widać. Przed hortensjami będzie turzyca Carex morrowi Variegatus ,którego doradziła mi Danusia. Chciałam posadzić między hortensjami różowe jeżówki .Czy dać je też przy samych drzewkach po obu jego stronach , czy będzie wówczas ich za dużo i będzie przesyt. Mam jeszcze pytanie po ile sadzonek jeżówek sadzić przy jednej hortensji żeby je ładnie było widać? Nie mam jeszcze jeżówek i nie wiem jak się szeroko rozrastają.

Ogród z wilkiem zamkn. 13:23, 22 sty 2018

Do góry
Anusia napisał(a)
Magda toż to u Ciebie wiosnę widać w domu. Ja to jeszcze w zimowym letargu jestem a na parapecie mam doniczki z miętą czekoladową

Mięta czekoladowa ? Jak smakuje ?
Dokupiłam ciemierniki będą do rabaty przy warzywniku
Tylko doniczek do domu dla nich nie mam
Mała działka - wielkie nadzieje 13:15, 22 sty 2018

Do góry
Toszka napisał(a)
Pozwolę sobie tylko na małą uwagę - wszelkie pnącza szybko rosnące są inwazyjne i trudne do opanowania. Czym starsze pnącze tym szybciej i mocniej rośnie. Jeśli ma być to pnącze tylko na kratkę, tak by za moment nie opanowało całego dachu i przestrzeni naokoło to proponuję wybrać różę lub/i powojniki.

Witaj Toszko,
bardzo się cieszę, że do mnie zajrzałaś. Ja Twoje uwagi u Asi (Działeczka Asi) to już po kilka razy czytałam, bo wiem, że mogę się dużo nauczyć.
Wielu roślin jeszcze nie znam, nazw tym bardziej, jednak wyczytałam na forum, że b. inwazyjny jest winobluszcz (co potwierdziła Kasia), mocno rośnie też hortka pnąca i milin. Powojniki, wydawało mi się, że rosną do 2,5 m i to będzie trochę za mało. Może ktoś coś podpowie, spróbuję też podpytać specjalistek różanych o pnące róże. Niecierpliwa jestem, a to rozwiązanie będzie wymagało czasu
Przy okazji, Toszko, czy mogłabyś zrecenzować krytycznie moje dotychczasowe wybory? Będę b. zobowiązana. I jeszcze jedno - nie jestem pewna, ale chyba Ty pisałaś, że między borówki też można posadzić jakieś rośliny? Jeśli dobrze pamiętam - podpowiedz jakie (poniżej zdjęcie miejsca, gdzie w ub. roku posadziłam borówki, teraz to wygląda inaczej, ale wolne miejsca między krzaczkami zostały)
dzięki wielkie

Małymi krokami-Ogród Wioli 12:49, 22 sty 2018

Do góry
Tak sobie zaplanowałam....wrzucam jeszcze planik,żeby było jaśniej
Mogą być te graby w rogu....co sądzicie?

Mirkowy ogród (początki) 12:40, 22 sty 2018

Do góry
kitek81 napisał(a)
Ładna zima u Ciebie, Mireczko
Wszystko jak się ładnie rozrasta! aż w szoku jestem, że tak mocno, ale pod Twoją ręką zawsze wszystko ładnie rosło

pozdrawiam i miłego dnia
Kasiu dziękuję. Roślinki się odwdzięczają i szybko rosną.
Hortensje w zimowej szacie.
Mirkowy ogród (początki) 12:37, 22 sty 2018

Do góry
mikina34 napisał(a)

Mirko, co to za krzew?
Piękne kolory

Moni to jest mahonia. Tu lepiej widać kolorki.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies