Wiosna! Zaglądam do Waszych ogrodów po cichutku i cieszę oczy Niestety od Wielkanocy jestem przeziębiona i niewiele mogę zrobić w ogrodzie co mnie denerwuje niemiłosiernie ale... to nie znaczy, że w Mini nic się nie dzieje. Zaprzęgam do roboty Pawła
Front, który spędzał mi sen z powiek nabiera kształtu i chociaż jeszcze mnóstwo pracy i zmian to już zaczyna być coś widać. Czekam z utęsknieniem na zamówione drzewa i muszę dokupić kule bukszpanowe
Małgosiu pewnie to Aleksandrina Juz mam wertykulacje za soba nawóz tez rozsypałam czekam na deszcze moze dzisiaj spadnie.
Dzisiaj więcej tulipanów zakwitło pedza jak na drozdzach takie białe pewnie Exotic i Pirouette juz piekna w kwiatach
Skoro jest potrzeba zmian to tak:
na 1 zrezygnowałabym z róży, skoro niezbyt słonecznie jest, a pomiędzy tuje posadziłabym carexy - na całym obwodzie;
na 2 - czemu cisy tylko na części rabaty? trochę za dużo mi różnych hortensji tutaj. dałabym po środku jedną dużą (czyli albo limelight albo polar bear) i kilka mniejszych (czyli bobo) pod nią. między hortensjami a żurawkami spróbowałabym jeszcze wcisnąć jakieś małe zimozielone - też paskiem. Albo tujki, albo trzmieliny, może azalie dałyby radę? takie, które nie zrzucają liści na zimę?