Trzcinniki super ruszyły...szybkością dorównują seslerii.
Hortensje spod okna kuchennego też ładnie ruszają.Szukam dobrych namiarów na Little Lime,może ktoś ma?
Czosnki na drugi sezon pomnożyły liście,ale widzę że głów też jest więcej,ale będą mniejsze?
Na ryneczku flance sprzedają typowi ogrodnicy.
Kwitnące azalie widziałam tylko w momencie ich kupowania. Od 4 lat w moim ogrodzie nie kwitną. Czasem tracą liście z powodu przymrozków.
Wygląd mają nienachalny. Rodki rosną jak głupie, inne kwaśnoluby na tej rabacie (pierisy, kiścień, wrzosy i wrzośce)też. Tylko one nie przyrastają.
Agniesiu dziękuję kochana za dobre słowo!
Bardzo bym już chciała zamieszkać w moim raju, teraz tam jest tak pięknie, kocham ten czas!
Tu w porannym słońcu
później już nic nie cyknęłam, bo wpadłam w wir roboty. Na 10000 sztuk cegły w chodnikach po zimie pękło 22 sztuki to chyba nie jest najgorszy wynik, wymieniłam i zasypałam od nowa wszystkie ścieżki piachem z cementem pozamiatałam i miałam już dość , ale ...
M kupił mi śliczne nowe pazurki i łopatkę, które zapragnęłam wypróbować i wyplewiłam cały ogródek, potem padłam na pysk z bólem głowy, chyba mi przygrzało.
Chciałam jeszcze skoczyć coś popstrykać , ale nie mam siły zatem fotki zrobię jutro.
Mam na jutro plan musze posadzić kilka nowych powojników, teraz się moczą i biorę się za mielenie gałęzi, bo dzisiaj do tego nie doszłam.
1 magnolia rusza, na razie biała ale kwiaty ma tez malutka żółta, bardzo mnie to cieszy
2. Szafirki główki pokazują
3 tulipanów spektakl się zaczyna, najwcześniej widzę ruszają te wsadzone w ubiegłym sezonie
I na dzisiaj to tyle, jeszcze tylko podlać wyśmiane nasionka. Szykuje się na prace w sobotę. Muszę tez w końcu zamówić te róże. Wczoraj byłam w ogrodniczym, nawet mieli róże tylko gatunków trzeba było się domyślać bo opis brzmiał np. „róża angielska”
Basiu ludzie nie mają wcale wyobraźni, ostatnio Mały mi pokazał film nakręcony przez strażaka po wypalaniu traw. Spalone drzewa, żaby i nawet opalone jelenie. Brak słów...
Dziękuję!