Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "rozplenica"

Małymi kroczkami do celu... 11:09, 14 cze 2016

Do góry
Kawa napisał(a)

piękne to zdjęcie
i avatarek nowy

hortki masz duże wypasione
a ta trawka to rozplenica?

Dzięki Kamilka, ostatni kwiat piwoni hortki sporo podrosly, są to zeszłoroczne, ciekawa jestem co pokażą w tym roku. Ta trawka to miskant Ml tak Jakoś przemarzl i rośnie w szerz, zamiast na wysokość
Małymi kroczkami do celu... 08:49, 14 cze 2016

Do góry
paulina_ns napisał(a)

piękne to zdjęcie
i avatarek nowy

hortki masz duże wypasione
a ta trawka to rozplenica?
Ja i mój ogródek, a może ogród 11:04, 13 cze 2016

Do góry
Dominika11 napisał(a)
Cieszę sie bat=rdzo, ze do mnie zagladacie

cos zaczyna w końcu u mnie padać deszczyk - i bardzo dobrze, bo sucho niemiłosiernie

weekend był u mnie roboczy w ogrodzie
1. tufciaki dosadzone
2. trawki osobiscie wyhodowane i ochronione przed zjedzeniem przez koty, choć jak pakowałam do wywiezienia, to juz się bardzo nimi zainteresowały - wsadzone, czyli stipa 5 sadzonek, rozplenica Hameln 5 sadzonek i Moudry 5 sadzonek - wszystkie znalazły swoje miejsce, miejmy nadzieje, że będa ładnie rosły
3. poza tym troche poplewiłam chwaściska
uważam weekend za udany

Aż miło to się czyta
mnie łapska bolą od wycinania bluszczu i całą porysowana jestem, po wycince dziczek róż
Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 10:19, 13 cze 2016

Do góry
siakowa napisał(a)

ja mam z górki całą działkę woda widać gdzie ucieka i na dodatek patelnia pełna....trawnik w 2 dni zrobił się z zielonego kremowy ale musze się uderzyć w pierś ze już z 2 tygodnie wołał o papu...pewnie dałby sobie rade gdyby został zasilony

rozplenica Ci kwitnie ????
niestety nie wiem jestem z dziećmi w sanatorium na diagnostyce przez tydzień.
Ja i mój ogródek, a może ogród 08:21, 13 cze 2016

Do góry
Cieszę sie bat=rdzo, ze do mnie zagladacie

cos zaczyna w końcu u mnie padać deszczyk - i bardzo dobrze, bo sucho niemiłosiernie

weekend był u mnie roboczy w ogrodzie
1. tufciaki dosadzone
2. trawki osobiscie wyhodowane i ochronione przed zjedzeniem przez koty, choć jak pakowałam do wywiezienia, to juz się bardzo nimi zainteresowały - wsadzone, czyli stipa 5 sadzonek, rozplenica Hameln 5 sadzonek i Moudry 5 sadzonek - wszystkie znalazły swoje miejsce, miejmy nadzieje, że będa ładnie rosły
3. poza tym troche poplewiłam chwaściska
uważam weekend za udany
Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 07:42, 13 cze 2016

Do góry
malkul napisał(a)
Jazz u mnie np jest problem z trawnikiem w takich dwóch mijscach gdzie miałam słabo przygotowaną ziemię. Tam się robią mi suche żółte placki

ja mam z górki całą działkę woda widać gdzie ucieka i na dodatek patelnia pełna....trawnik w 2 dni zrobił się z zielonego kremowy ale musze się uderzyć w pierś ze już z 2 tygodnie wołał o papu...pewnie dałby sobie rade gdyby został zasilony

rozplenica Ci kwitnie ????
Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 23:55, 12 cze 2016

Do góry
Mam też taki cienisty zakątek

Annabel posadziłam w mało korzystnym dla niej miejscu bo późno tam słońce dociera a jednak daje radę

I rozplenica, którą kupowałam jako Hameln ...

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 19:22, 12 cze 2016

Do góry
Malgosik napisał(a)

Moje ML w tym roku są bardziej rozłożyste niż w ubiegłym. Wtedy szły bardziej w pion.

Moja rozplenica tej wiosny pływała kilkakrotnie, oprócz tego mam tendencje do przelewania i ciężką glebę. Rośnie pięknie. Może jednak bardziej susza szkodzi trawom niż przelanie ?

Małgosiu też twierdzę że trawy potrzebują dużo wody aby ładnie się rozrastaly. Mam miskanty i Carexy i jeden i drugie kochają wodę ,której im nie oszczedzam
Marzenie o nowoczesnym ogrodzie 18:55, 12 cze 2016

Do góry
polinka napisał(a)
Przyszłam pochwalić donice ale niestety mam kilka ale...
Miskanty kochają wodę, jeśli zależy Ci na szybkim i intensywnym wzroście traw to nie można oszczędzać na wodzie. To samo z rozplenica. Natomiast lawenda lubi suche stanowiska...
Miałam kiedyś połączenie gracilimusa z lawendą i niestety po roku pożegnała się z lawendą ponieważ zrobiła się brzydka od nadmiaru wody. Może w donicy inaczej będzie inaczej się rozchodzila ta woda czego Ci zycze

Dzięki za uwagi w donicy będzie rozłożona linia kroplująca i mam nadzieje nią regulować dostawę wody co do lawendy u mnie o dziwo lawenda najlepiej kwitnie tam gdzie ma stale mokro -zobaczymy jak będzie jeśli ten zestaw się nie uda w przyszłym roku go zmienię
Marzenie o nowoczesnym ogrodzie 18:19, 12 cze 2016

Do góry
Przyszłam pochwalić donice ale niestety mam kilka ale...
Miskanty kochają wodę, jeśli zależy Ci na szybkim i intensywnym wzroście traw to nie można oszczędzać na wodzie. To samo z rozplenica. Natomiast lawenda lubi suche stanowiska...
Miałam kiedyś połączenie gracilimusa z lawendą i niestety po roku pożegnała się z lawendą ponieważ zrobiła się brzydka od nadmiaru wody. Może w donicy inaczej będzie inaczej się rozchodzila ta woda czego Ci zycze
Ogród na glinie 12:33, 12 cze 2016

Do góry
właściwie ten widok podczas picia kawy sprowokował mnie do cyknięcia kilku fotek
co prawda tylko ciemne żurawki, ale to się zmieni
no i zaczyna pękać krwawnik, a jeżówkom nie brak pąków

rozplenica

aparat jakoś mocniej wyciągnął przyschnięte gałązki żywotników
jednak zeszłoroczna susza też im się dała we znaki, mimo podlewania

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 23:06, 11 cze 2016

Do góry
polinka napisał(a)
Luki, masz rację! Codziennie zakopuję kawał wieprzowiny/wołowiny/dziczyzny/drobiu Co akurat jest na stanie to idzie pod trawy
Wiesz ja kocham wszystkie trawy a te największe najbardziej więc giganteus pewnie skradnie moje serce.

Juzia trzymaj się dalej swojego postanowienia to może w koljenym roku uwierzysz

Madziu, mam podobny problem z bukszpanami. Choć u mnie kule były w tragicznym stanie, za to kostki szaleją i też z chęcią przystopowałabym ich wzrost.

Alu, dziękuję

Aga, cieszę się bardzo, że lawenda odbiła

Marto, dzięki

Małgosiu, nie wiem...Gracilimusy już nie dostają pokrzywy bo boję się, że wyskoczą na 3 m. ML póki co idą w górę.

Marta, buziaki

Moje ML w tym roku są bardziej rozłożyste niż w ubiegłym. Wtedy szły bardziej w pion.

Moja rozplenica tej wiosny pływała kilkakrotnie, oprócz tego mam tendencje do przelewania i ciężką glebę. Rośnie pięknie. Może jednak bardziej susza szkodzi trawom niż przelanie ?
Mój ogród pod górkę... 19:51, 11 cze 2016

Do góry
Dziękuję Ci bardzo!
To rozplenica Moudry.

Mój ogród pod górkę... 19:33, 11 cze 2016

Do góry
Kacha123 napisał(a)

gratulacje na 900 zostawiam.piekny masz buszszsz
A co to za trawa wyrosnieta?rozplenica jakas?
Ogród na glinie 11:19, 11 cze 2016

Do góry
pod jarząbem - połączenie części ozdobnej z owocową
wokół studni trzeba sobie wyobrazić ścieżkę z płyt kamiennych

rząd żurawek dziurawy, bo 2 sztuki poszły do podzielnia
te też pójdą, a tu posadzę Berry Smoothie

krwawnik ma masę pąków

i zapowiada się duża rozplenica

Ogród z uśmiechem 21:00, 10 cze 2016

Do góry
jolanka napisał(a)
Nie mogąc patrzeć na kilometry rozłożonych dzisiaj rur do nawadniania
z przyjemnością popatrzyłam na to, co rośnie nad ziemią

Tak więc trochę pokażę

Powojnik bylinowy razem z trawami i bukszpanami. Na tej samej rabacie są jeszcze begonie i ostrokrzewy Golden Gem

Jedyna rozplenica, która była na tyle poważna, że rośnie tak, jak powinna

Red Baron też nie zawiódł. Fajnie wygląda niedaleko Globosy i róży Chopin (jeszcze jej nie bardzo widać

cdn

Jolu bedziesz miała nawadnianie? bardzo Ci zazdroszcze a Golden Gem równiez jest na mojej liście.
Miłkowo - sezon 2016-2022 13:42, 10 cze 2016

Do góry
dalej trawy
dojdą zaraz lilie
miskanty ML i rozplenica Black Beuty

stipy i Elaty
Marzenie o nowoczesnym ogrodzie 20:49, 09 cze 2016

Do góry
Ania to rozplenica hameln wydają mi się trochę małe ale może za dużo chcę za tą cenę (10,9)
Ogród z uśmiechem 21:36, 08 cze 2016

Do góry
Nie mogąc patrzeć na kilometry rozłożonych dzisiaj rur do nawadniania
z przyjemnością popatrzyłam na to, co rośnie nad ziemią

Tak więc trochę pokażę

Powojnik bylinowy razem z trawami i bukszpanami. Na tej samej rabacie są jeszcze begonie i ostrokrzewy Golden Gem

Jedyna rozplenica, która była na tyle poważna, że rośnie tak, jak powinna

Red Baron też nie zawiódł. Fajnie wygląda niedaleko Globosy i róży Chopin (jeszcze jej nie bardzo widać

cdn
Mirkowy ogród (początki) 09:18, 08 cze 2016

Do góry
ja sie nie spiesze
rozplenica 2 ruszyly teraz na dniach'wywalam tylko to co samo wylazlo

potrzebuje niska szalwie niebieska
bo mi przyslali rozowa
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies