Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Na Łowieckiej

Na Łowieckiej

inag 23:08, 07 lip 2016

babka napisał(a)
Te trawska z Twojego wysiewu są ? O mamulku, napisz jak to się robi ??

Nie Oluś, kupowałam je trzy lata temu jako maleńkie sadzonki przez internet. Po wsadzeniu do gruntu szybko podrosły i z maleńkich wypłoszy zaczęły cieszyć
inag 23:09, 07 lip 2016

beata_m napisał(a)
piękny ogród taki elegancki i stonowany macham niedzielnie

Uściski
inag 23:09, 07 lip 2016

polinka napisał(a)

Uwielbiam tą zieleń połączoną z granitem i zawsze z radością oglądam nowe fotki

Dobrze, że nie widziałaś co tam rosło przed tymi trawami
Dzięki!
inag 23:22, 07 lip 2016

polinka napisał(a)
A zapomniałam...Ilonko jeśli możesz pokaż swojego psiaka, mam podejrzenia, że mamy bardzo podobne do siebie zwierzaki.

To jest Luna:

Tutaj Abi: (Niestety od zeszłego tygodnia pilnuje już nas z góry... )
inag 23:24, 07 lip 2016

agata19762 napisał(a)
Ilonka obserwując Wasze trawkowe poczynania muszę posiać u siebie bo kiepsko po zimie bardzo...strat dużo.

Stipę uwielbiam muszę poszukać nasion w sklepach.

Kochana, proszę na mnie się nie wzoruj bo mi wychodzi tylko rozplenica. Inne trawy mnie chyba nie lubią
inag 23:25, 07 lip 2016

MirellaB napisał(a)
Ilonka ja też najbardziej jestem zadowolona z rozplenic. Z 10 sztuk wszystkie przetrwały zimę, jedną wymieniam, bo środek ma suchy i bokami wypuszcza co mnie denerwuje. Podzielę ją i zobaczę co z tego będzie. Traw nigdy jeszcze nie dzieliłam

Nie martw się na zapas bo u mnie zawsze najpierw w przypadku rozplenicy ruszają boki a środek zostaje suchy. Dopiero w następnej kolejności źdźbła wychodzą również ze środka. Daj jej czas a czuję, że zazieleni się cała
inag 23:27, 07 lip 2016

Makao_J napisał(a)
Ale u Ciebie piękna i gęsta rozplenica. Szok
U mnie przezimowała też jedyna jaką miałam ale nie jest taka gęsta jak Twoja. Zobaczymy w przyszłym roku.

A ile lat ma ta Twoja? Moja w drugim roku tez była o wiele mniejsza. W kolejnym sezonie przerosła moje oczekiwania i to dosłownie. Rozchodników prawie nie widać. Nawet nawozu jej nie sypię, bo strach pomyśleć co by było
Mirka 23:31, 07 lip 2016

inag napisał(a)
Cześć Koochani!
Przepraszam, że ostatnio tak bez znaku życia ale dużo się u mnie dzieje. Postanowiłam się "zresetować" i ograniczyć dostęp do internetu bo zawsze jakoś tak dziwnie się składa, że przeglądam te strony których nie powinnam. Obiecuję, że niedługo już będę się pojawiała tak jak kiedyś. Jeszcze z tydzień.
Ogród trochę zaniedbałam. Jest teraz taki czas, że chyba mi trochę zobojętniał. Mam nadzieję, że to chwilowe. Wstyd przyznać, ale nawet bukszpany mam jeszcze nie przycięte. Może jutro... Po deszczach chwasty rosną w oczach. Przez tydzień (i to optymistyczna wersja) nie podniosę się z kolan żeby to doprowdzić do ładu.
Aże aż się boje jak pomyślę ile u Was się działo i jakie będę miała zaległości... Będę musiała jakos to ponadrabiać bo nie lubię być w tyle.
Dziękuję Wam za odwiedziny. Miło jak ktoś pamięta Kochani jesteście
Uściski!!!!!
A miałam już iść spać ☺Witaj zagubiona.☺Poczytam co u Ciebie☺
inag 23:31, 07 lip 2016

nawigatorka napisał(a)
Uprasza.sie o fotki grabow i artemis

Asia, grabki sporo podrosły. Naprawde mnie zdziwiły siłą wzrostu. Jutro musze je trochę ciachnąć by się zagęściły. Nadal jestem w nich zakochana Artemisy przekwitły i przystopowały ze wzrostem. Nawet zaczęłam się o nie martwić ale widzę, że coś chyba nowego wypuszczają. Zobaczymy.
Fotki na pewno pokaże ale po pierwsze muszę się ogarnąć, doprowadzić ogród do stanu w którym nie będę musiała się go wstydzić a dopiero na koniec wyjść z aparatem
inag 23:35, 07 lip 2016

Kuba napisał(a)
pięknie się prezentuje rozplenica, moja do wymiany bo przerosła chwastami, muszę poszukać w sklepach
ale zdjęć u Ciebie dalej brak

Moja ciągle przerasta chwastami a ja z uporm maniaka je wyrywam od zeszłego roku W tym, do zacnego grona niechcianej zieleniny dołączyły jeszcze setki werben, które wyrastają z samego środka rozplenic. Werbena jest cudna ale dlaczego wysiewa się właśnie w takich miejscach?
Fotki będą, obiecuję. Za tydzień wracam na stałe